nema zvuka niti vizualnih efekata

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
vuksamotnjak
Spol: M

nema zvuka niti vizualnih efekata

Post Postao/la vuksamotnjak »

Evo imam problem...

1. ZVUK: zvuk imam kada je sustav u pitanju znacin glazba i zvukovi sustava i upozorenja rade....ali youtube zvukovi ne rade EDIT: ZVUK SAM RIJESIO

2. jucer sam instalirao drivere za svoju graficku (ATI Radeon 9550 / X1050 Series) i nakon instalacije sve je ljepo radilo imao sam compiz efekte.....danas upalim komp i vidim da efekti nisu ukljuceni.....probam ih opet ukljuciti al mi javi da to nije moguce....

3. Promjena rezolucije Znam kako iz sustava promjeniti rezoluciju (svojstva--->postavke---->zaslon, ali je problem sta tamo ponudjena rezolucija meni ne odgovara pa me zanima dali ima negdje opcija gdje mogu postaviti rezoluciju (meni treba rezolucija od 1280x1024...sada mogu jedino imati rezoluciju maximalno 1152x864

4. Notifikacije mi pokazuje mal previse ispod samog sata (znam nije to neki veliki problem samo kada sam u chromeu to mi zauzme dio koji mi je vaza a makne se tek kada stavim mis na njega, a mis ne moze biti u sito vrijeme na vise strana) imate dolje uplodanu sliku nisam je uređivao

Znam da se dosta stvari moze naci na netu i vjerujte trazio sam samo mi je problem sta bi volio cuti to od nekog na hrvatskome (kuzim engleski sam oko ove graficke ne kuzim nista jer sam vec 5 dana bez kompa i glava me boli :))

slika
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
iweb
Site Admin

Re: nema zvuka niti vizualnih efekata

Post Postao/la iweb »

OS? EDIT: Vidim, ubuntu. Verzija?
ATI-ce i Linux nisu baš best friends.
Mislim da su notifikacije obvezne.
Inči monitora?
MAJKO MOJA U KAKA SI TI SVOJSTVA IŠO??????????
vuksamotnjak

iweb je napisao/la:OS? EDIT: Vidim, ubuntu. Verzija?
ATI-ce i Linux nisu baš best friends.
Mislim da su notifikacije obvezne.
Inči monitora?
MAJKO MOJA U KAKA SI TI SVOJSTVA IŠO??????????
ovako imam ubuntu 9.10

znam da ati i linux nisu na ti al kazu da se situacija popravlja neznam koliko....nije mi jasno kako sve stima nakon instalacije al ak resetiram komp onda se sve vrati na staro....imam 17" CRT monitor na windowsima redovito koristim tu rezoluciju

btw kak to svojstva....sta sam krivo napravio xD

एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
EvilGrin

Post Postao/la EvilGrin »

ako si na Ubuntu karmic, efekte bi možda mogao riješiti tako da odeš na system > administration > Hardware Drivers i uključiš drivere za grafičku ako su slučajno inaktivni. A ako si gasio compiz, tj. premještao se na "ne efektno" radno okruženje, vrlo vjerojatno ti postavke nisu ostale spremljene pa buš morao sve iz ponova rihtat. Ja sam si eksportirao namještanja, pa ih samo importiram ako mi se ne vrate. Nekad moraš restartat komp ako ti neče vratiti efekte (i to mi se znalo dešavati).

Za eksportirati efekte odeš u compiz > preferences i tamo odabereš profil za eksportiranje i klikneš na gumbek.
vuksamotnjak

EvilGrin je napisao/la:ako si na Ubuntu karmic, efekte bi možda mogao riješiti tako da odeš na system > administration > Hardware Drivers i uključiš drivere za grafičku ako su slučajno inaktivni. A ako si gasio compiz, tj. premještao se na "ne efektno" radno okruženje, vrlo vjerojatno ti postavke nisu ostale spremljene pa buš morao sve iz ponova rihtat. Ja sam si eksportirao namještanja, pa ih samo importiram ako mi se ne vrate. Nekad moraš restartat komp ako ti neče vratiti efekte (i to mi se znalo dešavati).

Za eksportirati efekte odeš u compiz > preferences i tamo odabereš profil za eksportiranje i klikneš na gumbek.

tamo na hardver drivers mi nema graficke.......a compiz nisam gasio....vec kada sam uplaio komp oni jednostavno nisu bili ukljuceni.....probati cu par puta resetirati kom i jos nesta srediti pa budemo vidili

EvilGrin

Post Postao/la EvilGrin »

probaj otići u system > administration > update manager i apdejtat sistem. Možda pomogne.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Sustav a ne svojstva.
INČI?
vuksamotnjak

iweb je napisao/la:Sustav a ne svojstva.
INČI?
sve sam ja to vec napisao u svojem postu

1. napisao si svojstva pa mi nije bilo jasno
"MAJKO MOJA U KAKA SI TI SVOJSTVA IŠO??????????"

2. napisao sam koliko inca ima monitor
....imam 17" CRT monitor na.....

17 INČA ;)

Odgovori