compiz na ATI grafickim karticama

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Pegasus

compiz na ATI grafickim karticama

Post Postao/la Pegasus »

zanima me kako se vama vrti compiz na ati grafickim karticama i jeli potrebno puno muke i znanja za nastimati sve. Prednost ima ubuntu distra ;)

Do sada sam koristia nvidi geforce fx go5200 64Mb i radila je perfektno.
Samo sam morao dodati "indirect renderin" u compiz skriptu da bi mogao gledat video u full-scree-u.

Sad namjeravam kupit novi laptop i dvoumim se izmedu nvidia goforce g210 512mb vlastite + još nešto
i mislim da je integrirana i ATI Radeon HD 4330 sa 512mb.
SVako mišljenje i iskustvo ili preporuka dobro došla.
zole052
Spol: M

Re: compiz na ATI grafickim karticama

Post Postao/la zole052 »

Pegasus je napisao/la:... i ATI Radeon HD 4330 sa 512mb.
Jel to gledas onog dell-a 1545? Koliko sam citao odlican laptop a bilo je i ovdje na forumu.
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 545#p30023
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 545#p30094
A i ako nije taj laptop u pitanju sama cinjenica da se taj laptop prodaje da ubuntuom i tom grafickom bi valjda trebala nesto govoriti...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Pegasus

Post Postao/la Pegasus »

ne, nego imam na umu Acer Aspire 7736zg sa nvidia geforce g210m 512mb
i HP Probook 4710 sa ATI radeon hd 4330 512mb

svi su sa 17.3 inčnim monitorom @1600*900 pa može i usput i komentar za monitor i loaptop jer mi je to za faks (autocad, catia i FEA programi) uglavnom za storjarstvo, a ne kužim se baš u kompove.
pingu

Post Postao/la pingu »

Pegasus je napisao/la:(autocad, catia i FEA programi) uglavnom za storjarstvo, a ne kužim se baš u kompove.
Onda nema uopče govora, GeForce all the way. nVIDIA je bolja u OpenGL-u od ATi-a.
Cujo

Post Postao/la Cujo »

Pegasus je napisao/la:Do sada sam koristia nvidi geforce fx go5200 64Mb i radila je perfektno.
Pobogu pa kako? U čemu je štos? Meni na ATI Radeon HD 2600 (256 MB) ne izgleda baš dobro. Radi sporo, zapinje...
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Cujo je napisao/la:
Pegasus je napisao/la:Do sada sam koristia nvidi geforce fx go5200 64Mb i radila je perfektno.
Pobogu pa kako? U čemu je štos? Meni na ATI Radeon HD 2600 (256 MB) ne izgleda baš dobro. Radi sporo, zapinje...
Pa Nvidia daje dobre drivere za Linux, a Ati se baš i ne trudi.
Zeta

Post Postao/la Zeta »

Imam Toshibu L500 sa ATI Mobility HD 4650 1Gb grafičkom i compiz radi savršeno na Ubuntu 9.04 i 9.10, isprobao i na 32 i 64bit verzijama.
mbranko

Post Postao/la mbranko »

meni na ubuntu 9.10 nije radio (radeon 9600 pro xt) , ali sam prije neki dan legi instalirao mandrivu (on je bil pokusni kunic) na lap nekakva ati mobility grafika (isto nije htio na ubuntuu), i tamo radi bez greske. nakon toga sam i sebi na taj komp gdje je atijeva grafika instalirao mandrivu (2010 open) i isto tako mi radi bez greske. mislim da je plus mandrive (barem ove verzije koju ja imam) da te prilikom instalacije trazi potvrdu hardvera kojega je detektirala te na taj nacin mozes unijeti i ispravke koje je prihvaca bez problema.
Cujo

Post Postao/la Cujo »

Našao sam rješenje za ATI grafiku. Kod mene sad compiz radi bez problema. Ovdje ispod su upute.

Step 1

Go to System->Administration->Software Sources, navigate to the Other Software tab and

click Add... and paste in this text:

ppa:launchpad-weyland/xserver-nobackfill

Click Add Source and then Close and it will update your package list.

Note: This is a Ubuntu 9.10 Karmic Koala tutorial if you are using older version add the appropriate

source from here

Step 2

Now go to System->Administration->Update Manager and you should see two new

updates for xserver-common and xserver-xorg-core if not Check for updates. Then

install said updates.

Once done give your PC a quick restart and you should see it has now fixed your problem.
Odgovori