Novi Ubuntu dolazi bez GIMP-a?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Novi Ubuntu dolazi bez GIMP-a?
http://www.omgubuntu.co.uk/2009/11/gimp ... lucid.html
http://digitizor.com/2009/11/19/gimp-to ... ucid-lynx/
http://www.linuxzasve.com/novost/ubuntu ... gimp-a/703
http://digitizor.com/2009/11/19/gimp-to ... ucid-lynx/
http://www.linuxzasve.com/novost/ubuntu ... gimp-a/703
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Re: Novi Ubuntu dolazi bez GIMP-a?
ma neće oni to. sudeći po člancima po mom mišljenju predomislit će se i ipak ostaviti GIMP predinstaliranog.
http://www.motigo.com > sve za skole, ucenike, nastavnike i roditelje, besplatna prijava | Marin Šagovac
Po meni je logicno i tako se distre muce ugurati u jedan cd sve programe potrebne prosjecnom korisniku (pogotovo kde distre) a gimp bas i ne bi stavio medju osnovne programe.
A vjerojatno postoji jednostavnijih i manjih programa za raditi osnovne preinake na slikama. Ja se dosta dobro snalazim u gimpu sa ovim osnovnim stvarima ali ja nisam mjerilo.
A vjerojatno postoji jednostavnijih i manjih programa za raditi osnovne preinake na slikama. Ja se dosta dobro snalazim u gimpu sa ovim osnovnim stvarima ali ja nisam mjerilo.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Soul_Sample
ja bih na njihovom mjestu izbacio hrpu toga, i ostavio ogoljeniji sustav. svi znamo da je linux teško koristiti bez interneta i računamo na to da ćemo imati pristup, a dobiti sustav s kojeg moramo skidati tonu ponekad jako dependency zapetljanih aplikacija je gore nego mroati instalirati gimp jednim redom u terminalu. znam da pucaju na out of the box experience, al netko tko prelazi s windowsa na linux ga ni ne očekuje jer je naviknut na drugo, a dugoročni korisnici linuxa i tako imaju specifične potrebe i teško da će ga ikoji defaultni setup zadovoljiti. manje je više, imo
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Cuj ja volim kada odmah nakon instalacije imam instalirane osnovne potrebne programe iako ih je jednostavno instalirati.Soul_Sample je napisao/la:ja bih na njihovom mjestu izbacio hrpu toga, i ostavio ogoljeniji sustav. svi znamo da je linux teško koristiti bez interneta i računamo na to da ćemo imati pristup, a dobiti sustav s kojeg moramo skidati tonu ponekad jako dependency zapetljanih aplikacija je gore nego mroati instalirati gimp jednim redom u terminalu. znam da pucaju na out of the box experience, al netko tko prelazi s windowsa na linux ga ni ne očekuje jer je naviknut na drugo, a dugoročni korisnici linuxa i tako imaju specifične potrebe i teško da će ga ikoji defaultni setup zadovoljiti. manje je više, imo
Primjer dobar meni je mint kde koji ima iso velicine 1.1Gb cini mi se i ima doslovno sve programe koje koristim. Mozes na ruku jedne ruke nabrojati sto ne koristim. Jos bi mu samo dodao Inkscape i Tucan manager i savrsenstvo za mene
Kod windowsa sam uvijek mrzio sto trebam doinstalirati puno drivera i programa da ga mogu koristiti a tamo je bas mukotrpno instaliravanje za razliku od linuxa
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
F-Spot umjesto GIMP-a? To bi bio onaj photo manager koji umre ako imate više od 200 slika (ako vi ne umrete prije čekajući da ih on naprosto uveze...što mu je osnovna funkcija)?
Vrijeme je za pismo Ubuntistima:
Dear Ubuntu.
You suck.
No srsly, you SUCK.
kthxbai
PS.
Pls to shoot Mono, de Icaza, Tomboy, F-Spot, and various other crap infesting your ecosystem.
Vrijeme je za pismo Ubuntistima:
Dear Ubuntu.
You suck.
No srsly, you SUCK.
kthxbai
PS.
Pls to shoot Mono, de Icaza, Tomboy, F-Spot, and various other crap infesting your ecosystem.
- glaskoncILLa
nisi se zahvalio na ribama.. 
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..

Epic fail. Nakon ovoga mogu reči, svijet je totalno pošandrcao. Čime se ti kreteni bave na toj konferenciji, ffs? Kako bi po njihovim zamislima trebao izgledati Paint program? Možda kao M$ paint?
Bolje bi im bilo da maknu BraSERO.
GNOME bez GIMP-a je kao KDE bez Kolour Painta i puno više od toga jer bez GIMP-a nebi bilo GNOME-a. Sramota za ovakvu debilnu odluku.
Skini server edition. Instaliraj desktop kernel i stavljaj pakete po želji na goli CLI sistem.Soul_Sample je napisao/la:ja bih na njihovom mjestu izbacio hrpu toga, i ostavio ogoljeniji sustav.
Ako su prosječni korisnici, nisu zato debili kao Ubuntu developeri koji se ne mogu naučiti osnovne radnje u GIMP-u. Debilizacija korisnika. Tipično američki.Razvijatelji smatraju kako "prosječni" Desktop korisnici ne koriste, odnosno nemaju potrebe za moćnim alatom kao što je GIMP
*em ti takve razvijatelje i takove odluke.
Ne postoji nijedan opravdani razlog za micanje GIMP-a, točka.
Jao, što bi im radio da sam na Markovom mjestu.
- Suko
- Site Admin
Stvarno glup potez.
Ajde, da je F-spot dobar program. Al, ja ga nikad nisam volio i ide mi na živce što svaki puta kad uključim mobitel on na silu hoće uvesti sve slike za što mu treba pola sata.
Gimp je stvarno dobar program. Samo zbog svoje kvalitete zaslužuje stalno mjesto u svakoj distribuciji.
Stvarno će biti šteta ako se ovo provede.
Ali, samo paralela:Na Fedori nema Open Office-a pa se niko ne buni.
Ajde, da je F-spot dobar program. Al, ja ga nikad nisam volio i ide mi na živce što svaki puta kad uključim mobitel on na silu hoće uvesti sve slike za što mu treba pola sata.
Gimp je stvarno dobar program. Samo zbog svoje kvalitete zaslužuje stalno mjesto u svakoj distribuciji.
GNOME nema svoj office paket kao KDE. Fedora koristi lakški Abiword, ali u pravu si, mene smeta da nisu stavili OOo.Suko je napisao/la:Stvarno glup potez.