Kojim programom gledate slike na Linuxu?
Moderator/ica: Moderatori/ce
- kvaju
- Spol: M
Kojim programom gledate slike na Linuxu?
Pozz
Kao što naslov kaže, koji preglednik slika koristite?
Ja npr. nisam obraćao pozornost kojim sam programom pregledavao, dok nisam naišao na ovaj F-Spot Photo Menager koji dođe uz Sabayon 5, koji je inače katastrofalan. Naime nema opciju ili je ja bar ne vidim, samo da prebaci na iduću sliku u albumu, ima opcija rotate, bla bla, ali nigdje opcije Next :S
Preporučite neki
Hvala
Kao što naslov kaže, koji preglednik slika koristite?
Ja npr. nisam obraćao pozornost kojim sam programom pregledavao, dok nisam naišao na ovaj F-Spot Photo Menager koji dođe uz Sabayon 5, koji je inače katastrofalan. Naime nema opciju ili je ja bar ne vidim, samo da prebaci na iduću sliku u albumu, ima opcija rotate, bla bla, ali nigdje opcije Next :S
Preporučite neki
Hvala
Dropbox reg. se i dobivaš 2GB odmah, a +250MB dobivamo i ti i ja ako se regaš preko ovog linka
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
How to
LastFM grupa LINUXZASVE join us
Re: Kojim programom gledate slike na Linuxu?
gqview mi je najbolji program, ima neki acdsee 2.x look&feel. Malen, radi samo ono što treba (prikazuej slike) i to je super. Duboko preporučam, a pogledaj i pod opcije, može jako lijepo izgladiti sliku kod zooma.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Trenutacno u kde-u koristim Gwenview, skroz je dobar... ima lijepi fullscreen sa menijem koji se spusta 
http://gwenview.sourceforge.net/
http://gwenview.sourceforge.net/
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
mirage i feh. feh je genijalan stvarno
+1 GQViewshrike je napisao/la:gqview mi je najbolji program, ima neki acdsee 2.x look&feel. Malen, radi samo ono što treba (prikazuej slike) i to je super. Duboko preporučam, a pogledaj i pod opcije, može jako lijepo izgladiti sliku kod zooma.
Usput, F-spot nije (primarno) preglednik. Čudilo bi me da neka distra dolazi samo s njime.
nov sam na ovom forumu pa ne bih htio puno sarati bez veze stoga se ispricavam unaprijed
naslov ovoga posta je kojim programom....pa bih htio upitati nesto slicno,ali ne radi se o slikama.
rijec je o muzici.zanima me sa kojim programom je moguce skidati muziku sa youtubea,naime na windozima ima program koji se zove free studio manager i sa kojim je vrlo jednostavno skidanje pjesama,znaci samo pjesama ali i mogucnost skidanja cijeloga videa.
posto vidim da linux ima velike mogucnosti u svim podrucjima ,zanima me kako se zove jedan takav program.
isto tako me zanima da li ima neki program koji radi konvertiranje videa (poputr Ojo soft total converter u windozima).
ako ima na forumu dio o tome molio bih da me se upozori i pokaze na to
naslov ovoga posta je kojim programom....pa bih htio upitati nesto slicno,ali ne radi se o slikama.
rijec je o muzici.zanima me sa kojim programom je moguce skidati muziku sa youtubea,naime na windozima ima program koji se zove free studio manager i sa kojim je vrlo jednostavno skidanje pjesama,znaci samo pjesama ali i mogucnost skidanja cijeloga videa.
posto vidim da linux ima velike mogucnosti u svim podrucjima ,zanima me kako se zove jedan takav program.
isto tako me zanima da li ima neki program koji radi konvertiranje videa (poputr Ojo soft total converter u windozima).
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Pozdrav i dobro došao na forum.charuga je napisao/la:nov sam na ovom forumu pa ne bih htio puno sarati bez veze stoga se ispricavam unaprijed![]()
Ja koristim Firefox plugin Video DownloadHelper za skidanje videa s yutubea.
Može skidati i sa većine drugih stranica koje imaju flash video.
On ti isto tako omogućava i konverziju videa kojeg skidaš, kao i skidanje samo mp3 zvuka.
Postoji i pytube video konverter koji isto tako može skidati youtube video, kao i raditi manje konverzije. Ali, zna biti malko bugovit.
Što se tiče programa za obradu videa, moj favorit je Handbrake, ali postoji dosta programa od kojih ima i gotovo profesionalnih alata (Avidemux, Kdenlive, Cinelerra)
Uglavnom, ako te zanimaju programi, odi na Download rubriku portala.
Tamo imaš nekoliko stotina kvalitetnih programa za različite kategorije.