Kako instalirati igre?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
-
freestyleee
Kako instalirati igre?
Pozdrav.potpuno sam novi clan na ovoj stranici tako da nisam puno istrazivao kako i sta.Prvo naravno sto sam posijetio bila je download sekcija.Skinuo sam nekoliko igara ali nikako ni jednu d ainstaliram.Konkretno me zanima kako da instaliram Poker ili Trigger onu igru.izvinjavam se jos jednom posto odmah postavljam novu temu jer pretpostavljam da je ovo vec negdje objasnjeno.Unaprijed hvala svima koji pomognu.
Re: Kako instalirati igre?
u Synapticu označi trigger i mark for installation i instaliraj a posli je sve peri-deri XD
-
freestyleee
Skontao sam.Hvala druze.
nema frke 
- Markec
- Spol: M
Kad vidis neku igru,
Prvo provjeravas dali ima u repozitoriju (pokrenes synaptic,kpackagekit ili neki drugi upises u search ime programa, stavis kvacicu na odabrani program i stisnes accept
)
Pa onda tek gledas dali ima kao paketi, ako koristis ubuntu onda trazis deb pakete, pomogucnosti ako pise za tvoju verziju.
A zajdne sto radis je skidanje fileove kao tar.gz to ti je source code, da bi to napravio treba kompajlirati, pa onda tek instalirati, ovaj dio ti se neče svidjeti, jer se treba pomučiti, no upute se najčesto skrivaju u readme file-u.
Ako je zatvoren, onda najcesto dolazi kao file ektenzije .bin
Ajd ovo prouči http://wiki.open.hr ima svakakvog zanimlivoga, takoder puno štiva za početnike
Prvo provjeravas dali ima u repozitoriju (pokrenes synaptic,kpackagekit ili neki drugi upises u search ime programa, stavis kvacicu na odabrani program i stisnes accept
Pa onda tek gledas dali ima kao paketi, ako koristis ubuntu onda trazis deb pakete, pomogucnosti ako pise za tvoju verziju.
A zajdne sto radis je skidanje fileove kao tar.gz to ti je source code, da bi to napravio treba kompajlirati, pa onda tek instalirati, ovaj dio ti se neče svidjeti, jer se treba pomučiti, no upute se najčesto skrivaju u readme file-u.
Ako je zatvoren, onda najcesto dolazi kao file ektenzije .bin
Ajd ovo prouči http://wiki.open.hr ima svakakvog zanimlivoga, takoder puno štiva za početnike
evo ovdje imsa princip istalacije vecine igara koje rade na linuxu, a preicip instalacije vecinom vrjedi za sve distre, bar one koje sam je instalirao
https://help.ubuntu.com/community/Games
https://help.ubuntu.com/community/Games
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.