gadgeti
Moderator/ica: Moderatori/ce
- kaiwan
- Spol: M
gadgeti
Htio bi stavit neke gadgete na gnome desktop, slicno ovom sto ima KDE 4....
Znam da ima ima vise ... koje bi preporucili da ne instaliram jedan po jedan ?
Znam da ima ima vise ... koje bi preporucili da ne instaliram jedan po jedan ?
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Re: gadgeti
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Nije, ali nije ni neka velika ludnica. Kada bi Google Desktop for Linux podržao svoje Gadgetse, e to bi već bilo nešto!
- Suko
- Site Admin
Da li netko zna kako mogu natjerati Screenletse da startaju svaki puta kad upalim kompjuter ?
Jedino što uspjevam je pokrenuti Screenlets Daemon, a pojedine Screenletse onda moram ručno pokretati.
Probao sam svaki od njih ručno dodati u Autostart, mmjenjao sam ih u izvršne datoteke, probao sam ih pokrenuti bez daemona ...
Nije mi jasno zašto neće.
Jer kad odem u njihov folder i pokrenem py skriptu bez problema kreću bio daemon aktivan ili ne.
Ako netko zna kako to dobiti, jako bi cijenio da mi javi, jer nisam zadovoljan što moram svaki puta kad se komp upali pokretati jedan po jedan Screenlet.
Hvala unaprijed !
Jedino što uspjevam je pokrenuti Screenlets Daemon, a pojedine Screenletse onda moram ručno pokretati.
Probao sam svaki od njih ručno dodati u Autostart, mmjenjao sam ih u izvršne datoteke, probao sam ih pokrenuti bez daemona ...
Jer kad odem u njihov folder i pokrenem py skriptu bez problema kreću bio daemon aktivan ili ne.
Ako netko zna kako to dobiti, jako bi cijenio da mi javi, jer nisam zadovoljan što moram svaki puta kad se komp upali pokretati jedan po jedan Screenlet.
Hvala unaprijed !
- Markec
hmm i mene bi to zanimalo za Google gadgets. i dali ona siva pozadina može biti prozirna, na kojoj su nasloženi gadgeti.Suko je napisao/la:Da li netko zna kako mogu natjerati Screenletse da startaju svaki puta kad upalim kompjuter ?
Hvala unaprijed !
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
kompajliraj najnoviji screenlets. Ako ni to ne ide, možeš si u sessionu (u ubuntu) dodati sljedeće:
python /path/do/screenleta/*Screenlet.py
(def. direktoriji: ~/.screenlets; /usr/share/screenlets)
i uredno će se pokrenuti.
python /path/do/screenleta/*Screenlet.py
(def. direktoriji: ~/.screenlets; /usr/share/screenlets)
i uredno će se pokrenuti.
- Suko
- Site Admin
Hvala ti!
Probati cu to.
Probati cu to.
- Sokac
- Site Admin
- Kontakt:
probaj prvo pokrenuti u konzoli da vidiš dal radi. Ako radi, ne vidim zašto ne bi radilo u sessionu.
- Suko
- Site Admin
Evo, probao sam i na žalost neće.
Iz konzole ga normalno otvorim, i normalno se postavi na desktop.
A kad ga stavim u session ( Npr - python /usr/share/screenlets/Clock/ClockScreenlet.py ) neće se pokrenuti.
A zanimljivo je da kad odem na /usr/share/xsession/Xfce Session i tamo pokrenem onda se normalno pokrene. ( Xubuntu )
Ne znam zašto neće. Po svemu bi trebalo raditi. A i instalirao sam najnoviju verziju.
Zanimljivo.
Iz konzole ga normalno otvorim, i normalno se postavi na desktop.
A kad ga stavim u session ( Npr - python /usr/share/screenlets/Clock/ClockScreenlet.py ) neće se pokrenuti.
A zanimljivo je da kad odem na /usr/share/xsession/Xfce Session i tamo pokrenem onda se normalno pokrene. ( Xubuntu )
Ne znam zašto neće. Po svemu bi trebalo raditi. A i instalirao sam najnoviju verziju.
Zanimljivo.