rusenje Xubuntu-a

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
blanchard
Spol: M

rusenje Xubuntu-a

Post Postao/la blanchard »

Pokusao sam sloziti ndiswrapper po ovom tutorialu i kad dodjem do dijela "Hardy bug fix" gdje se kao rjesava problem jer se modul ndiswrappera ne zeli ucitati i ukucam naredbe :

Kod: Označi sve

sudo rmmod ndiswrapper
sudo modprobe ndiswrapper
kod ove druge naredbe modprobe, xubuntu mi se samo smrzne, ne zeli nista, ne reagira ni mis ni tipkovnica, moram ga prisilno ugasiti...

2 puta sam pokusao i opet isto. Kad opet upalim i ukucam ove naredbe, onda nis, al kad krenem ispocetka od dijela gdje se konfigurira ndiswrapper, onda mi se opet ovo desi :roll:

U cemu grijesim, sto je razlog tome ?
Grof
Site Admin

Re: rusenje Xubuntu-a

Post Postao/la Grof »

nešto je očito sa modulom i kernelom

Smrzavanje mašine ima direktne veze sa kernelom i/ili modulima, u ovom slučaju očito sa ndiswrapper modulom...

A ti imaš Hardya na mašini?

Ja sam ndiswrapper uredno vrtio na Ubuntuu instaliranog direktno iz njegovih repoa, bez ikakvog fixa.

Možda da tako probaš?
blanchard
Spol: M

Re: rusenje Xubuntu-a

Post Postao/la blanchard »

Da, al nakon instalacije lshw -C network mi kaze da je modul za wireless ssb, a ne ndiswrapper, tak da moram napaviti taj bug fix jer mi inace uopce ne radi...
Odgovori