Backup DVD-a
Moderator/ica: Moderatori/ce
Backup DVD-a
Izradio sam kompletan backup DVD-a koji sadržava i HOME direktorij. Sve je u redu dok ne dođem do dijela gdje stoji Instalacija, kad kliknem na to traži mi root lozinku. Ja to nemam i ne mogu pokrenuti instalaciju.
- kaiwan
- Spol: M
Re: Backup DVD-a
Ako si iso preko remastersya, probaj upisati svoj username i lozinku ...
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Da. Išao sam preko Remastersysa. Upisao sam svoju lozinku koju unosim u logo kad želim da se podigne sustav. Tu istu lozinku koristim i u terminalu.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Instalirao sam Timevault ali ga ne mogu naći u računalu. Je li ga možda treba pokrenuti u terminalu?
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Applications>System tools?
Ako nije tamo, u terminal: timevault-notifier
Ako nije tamo, u terminal: timevault-notifier
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Našao sam, ali to je prekomplicirano za mene. Zahvaljujem na pomoći.
- Markec
Ja bih pitao autora sto zelis nasnimitti , zelim rec BACKUP,
ako je rijec o programima koji su instalirani u synapticu ima jedan zgodan programčić
Zove se APTonCD one sve sto je u instalirano u synapticu ili u ADEPTU ili neki drugi APT , nasnimi sadrzaj u jednu ISQ sliku, i to sprzis.
Ti sprzeni fileovi su kao deb paketi koje posle mozes instalirati po želji.
A ako je rijec o HOME direktoriju u kojem su tvoji sadrzaji, Ja to rucno stavim i poslozim u vise mapa recimo PICTURES, MUSIC, VIDEO, PROGRAMI, itd
i sve to sprzim na jedan dvd ili cd ovisi koliko je veliko.
ako je rijec o programima koji su instalirani u synapticu ima jedan zgodan programčić
Zove se APTonCD one sve sto je u instalirano u synapticu ili u ADEPTU ili neki drugi APT , nasnimi sadrzaj u jednu ISQ sliku, i to sprzis.
Ti sprzeni fileovi su kao deb paketi koje posle mozes instalirati po želji.
A ako je rijec o HOME direktoriju u kojem su tvoji sadrzaji, Ja to rucno stavim i poslozim u vise mapa recimo PICTURES, MUSIC, VIDEO, PROGRAMI, itd
i sve to sprzim na jedan dvd ili cd ovisi koliko je veliko.
Radi se o izradi vlastite Linux distribucije ili backup postojeće. To sam našao na portalu Linux za sve na ovom linku:
http://www.linuxzasve.com/recenzije/izrada_livecd.html Radio sam sve po uputstvu, ali kad sam kliknuo na install, tražilo mi je lozinku. Znam za APTonCD.
http://www.linuxzasve.com/recenzije/izrada_livecd.html Radio sam sve po uputstvu, ali kad sam kliknuo na install, tražilo mi je lozinku. Znam za APTonCD.