DHCP

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
DŽINGIS KAN
Spol: M

DHCP

Post Postao/la DŽINGIS KAN »

Evo problema.
Dakle, Kadsa je u router modu. Kupljena je nova mrežna kartica - povezano sa RJ-45.
Sve se lijepo spaja. Problem je u tome što ne mogu otvoriti bilo koji program, dokument; ništa dok sam povezan na tu konekciju. Pod edit connections promjenim Automatic DHCP na Automatic DHCP adresses only (ili se odpojim ili ugasim modem) i sve se normalno otvara . Programi, dokumenti, bilo šta, piše da sam se spojio a ne otvara google - ne radi mreža. Problem je vjerojatno u Linux-u! Dok sam povezan, kliknem na npr. dokumenti, krene s učitavanjem (dolje se pojavi tab i za par sekundi nestane). Ovo nema smisla, tako ne mogu normalno raditi.

Znači: Automatic DHCP, internet radi, ne otvara aplikacije kad kliknem! (imam gnome)

Molim vas, udružite se i pomozite kako bih mogao nastaviti sa normalnim radom. Nema se smisla stalno spajati i diskonektirati ako hoću npr. otvoriti Amarok...
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Re: DHCP

Post Postao/la shrike »

Probaj ovo:

Ovdje radimo backup od network datoteke koja je odgovorna za mrežu i kopiramo ju u folder interfaces.old, ako nešto pođe po krivu samo interfaces.old prekopiramo u interfaces.

Kod: Označi sve

sudo mv /etc/network/interfaces /etc/network/interfaces.old
Nakon ovoga pokreni:

sudo nano interfaces
Te unutra upiši:

# /etc/network/interfaces -- configuration file for ifup(8), ifdown(8)

# The loopback interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The first network card - this entry was created during the Debian installation# (network, broadcast and gateway are optional)
auto eth1

iface eth1 inet dhcp
Nakon toga pritisni

ctrl+o
i onda

ctrl+x
Nakon toga:

sudo /etc/init.d/netowrking restart
ili restartaj računalo (možda bolja opcija restart, čisto za svaki slučaj).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Jel radi?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
DŽINGIS KAN
Spol: M

Post Postao/la DŽINGIS KAN »

Nažalost, ništa.
Probao sam mijenjati eth1 u eth2 (tako piše da mi je to modem), ali opet sve po starom.

Zar baš nitko nije imao isti problem?
Vidim na guglu da se spominje bug na NManageru.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Iskreno, ovo tvoje je krajnje neobično. Ja bih iskreno probao reinstalirati čitavi sustav.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

ja bih pokusao deinstalirati network manager, svi moji problemi su nestali nakon jedne tako jednostavne akcije.. :lol:
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Odgovori