zvuk na internetu
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
zvuk na internetu
Da jos malo gnjavim....imam usb Logitech slusalice i zvuk mi radi u Rhytmbox-u, ali ne radi na internetu. Testirala sam max zonu i youtube. Sve sam postavke postavila ok, jer sa tim istim postavkama na obicnim zvucnicima radi i na internetu. slusalice su nam potrebne, pa me zanima dali ima negdje kakva skrivena opcija za njih za internet ili nesto....cak sam stavila ubuntu 8.10 al nema efekta. Cudno zato sto radi na obicnim zvucnicima. 
Re: zvuk na internetu
Medu podesavanjima za zvuka ima i za to. Nije stavljeno na min ili nije oznacen mute?
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
Neznam dali ima jos sta negdje skriveno ali sve sam poklikala. bilo bi dobro da kazes sta tocno treba oznacit pa ti napisem opcije, jer imam i Logitech i par Nvidia, pa realtek i onda jos nesto.
Ono sto sam slucajno otkrila, na xp-u zvuk na zvucnicima bi radio tek kad bih izvadila usb slusalice, a sad odjednom radi oboje. Dok kad slusam u playeru rade samo slusalice, a zvucnici uopce ne. Ima puno vise tih opcija nego na xp-u i stvarno neznam sta treba bit ukljuceno a sta ne.
Ono sto sam slucajno otkrila, na xp-u zvuk na zvucnicima bi radio tek kad bih izvadila usb slusalice, a sad odjednom radi oboje. Dok kad slusam u playeru rade samo slusalice, a zvucnici uopce ne. Ima puno vise tih opcija nego na xp-u i stvarno neznam sta treba bit ukljuceno a sta ne.
Onda mislim da pak nije do jacine, mozes reci koji logitech slusalica je u pitanju?
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
Bezicne usb ClearChat.
- Soul_Sample
- Spol: M
vjerojatno su slušalice sa svojom internom zvučnom pa os ne zna koje treba koristiti.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
Pronasla sam resenje, jos bi trebalo nesto malo podesit, ali sve radi, a to mi je bitno.
Mozda jos nekome zatreba rjesenje.... http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=997506
Mozda jos nekome zatreba rjesenje.... http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=997506
Možda možeš napisat što si točno radila da ti je zvuk proradio?? Jer ja tu ne kužim šta treba utipkati u terminal....

Mogu ... Najprije sa Synapticom provjeris dali su ti instalirane sljedece stavke (vjerojatno vecina nije meni nije bila) : asoundconf-gtk , gnome-alsamixer , alsa-oss , libasound2 , libasound2-plugins , padevchooser , gstreamer0.10-pulseaudio , ubuntu-restricted-extras . Kada sve to instaliras, onda odes u System/Preferences/sound i sve opcije postavis sa automatic na PulseAudio, osim Default Mixer Tracks, tu stavis svoju karticu. Odes na System/Preferences/Default Sound Card i oznacis pulseaudio.
Desni klik na zvucnik u gornjem panelu i klik na Open Volume Control i provjeris dali je oznacena tvoja zvucna kartica, pod properties oznacis sta zelis da radi i odznacis SPDIF ili IEC958 ako je oznaceno. ( ja sam odznacila sve opcije koje sadrzavaju IEC958), zatvoris. Na malom zvucniku u gornjem panelu stavis slajder na jace ( za pocetak). Ides na Applications/Sound and Video/GNOME ALSA Mixer i vidis dali je sve oznaceno kako treba.
Applications/Sound and Video /Pulse Audio Device Chooser i dobit ces malu ikonicu u blizini zvucnika na panelu. Klikni na nju i odi na Volume Control, u Output Devices i pogledaj dali se tu nalazi tvoja karica pisat ce ALSA PCM i u zagradi ime tvoje kartice. ( Ako ih imas vise kao ja onda su navedene dvije, moj USB) Postavis slidere na koliko zelis. Ako imas 2 kartice i zelis da uvijek samo jedna bude glavna kliknes na malu strelicu i oznacis za nju default.
Otvoris Rythmbox i probas. Tamo u Volume Controlu , na kartici Playback vidjet ces sa koje kartice svira, ako kliknes na onu malu strelicu (trokutic) i na Move Stream. Ako zelis da ti svira sa neke druge koja je tu navedena kliknes na nju.
Ako zelis da ti odjednom rade i zvucnici i slusalice ( odnosno da sviraju 2 zvucne kartice odjednom) odes u System/Preferences/PulseAudio Preferences i oznacis opciju na kartici Simultaneus Output. Onda ces u PulseAudio Aplettu na panelu u Volume Controlu vidjet i Simultaneus output, pa ako zelis da uvijek svira oboje mozes oznacit default.
Ako sam nesto zapetljala ili krivo prevela molim iskusnije da isprave....
Desni klik na zvucnik u gornjem panelu i klik na Open Volume Control i provjeris dali je oznacena tvoja zvucna kartica, pod properties oznacis sta zelis da radi i odznacis SPDIF ili IEC958 ako je oznaceno. ( ja sam odznacila sve opcije koje sadrzavaju IEC958), zatvoris. Na malom zvucniku u gornjem panelu stavis slajder na jace ( za pocetak). Ides na Applications/Sound and Video/GNOME ALSA Mixer i vidis dali je sve oznaceno kako treba.
Applications/Sound and Video /Pulse Audio Device Chooser i dobit ces malu ikonicu u blizini zvucnika na panelu. Klikni na nju i odi na Volume Control, u Output Devices i pogledaj dali se tu nalazi tvoja karica pisat ce ALSA PCM i u zagradi ime tvoje kartice. ( Ako ih imas vise kao ja onda su navedene dvije, moj USB) Postavis slidere na koliko zelis. Ako imas 2 kartice i zelis da uvijek samo jedna bude glavna kliknes na malu strelicu i oznacis za nju default.
Otvoris Rythmbox i probas. Tamo u Volume Controlu , na kartici Playback vidjet ces sa koje kartice svira, ako kliknes na onu malu strelicu (trokutic) i na Move Stream. Ako zelis da ti svira sa neke druge koja je tu navedena kliknes na nju.
Ako zelis da ti odjednom rade i zvucnici i slusalice ( odnosno da sviraju 2 zvucne kartice odjednom) odes u System/Preferences/PulseAudio Preferences i oznacis opciju na kartici Simultaneus Output. Onda ces u PulseAudio Aplettu na panelu u Volume Controlu vidjet i Simultaneus output, pa ako zelis da uvijek svira oboje mozes oznacit default.
Ako sam nesto zapetljala ili krivo prevela molim iskusnije da isprave....
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Linux - tako jednostavno..... 
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.