[RIJEŠENO] Startup programi

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Zaključano
mandak

[RIJEŠENO] Startup programi

Post Postao/la mandak »

Išao sam u Sustav > Postavke > Prijave. Tu sam dodao Skype i Avant Window Navigator da se pokrenu prilikom startovanja sustava. Tada sam išao u Odrednice prijave, stavio kvačicu na "Automatski zapamti pokrenute aplikacije pri odjavljivanju iz sustava". Kliknuo sam na: "Zapamti na trenutno pokrenute aplikacije" > Zatvori. Restartirao sam računalo i kad sse sustav podignuo, ova dva navedena programa se nisu podignuli sa sustavom, nego sam ih morao ručno uključivati.
Grof
Site Admin

Re: Startup programi

Post Postao/la Grof »

Odi na menu /System/Preferences/Session i kad se otvori prozor imaš prvi ekran Startup programs. Dodaj novi sa Add gumbićem i upiši skype i kao ime palikacije skype. Spremi i bit će u redu
mandak

Post Postao/la mandak »

Tu sam i išao. Skype hoće a Avant Window Navigator ne. Nešto nisam uradio kako treba.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Možda nisi dobro naveo ime Avant Window Navigatora s kojim se pokreće, pa ti nije pokrenuo ništa.

Pronađi točnu komandu s kojom se pokreće (i eventualno putanju), pa to upiši.
mandak

Post Postao/la mandak »

Da. Problem je bio u krivoj naredbi, t.j. u meni. Sad je sve u redu. Hvala na pomoći.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

OK, pozdrav i zaključavam
Zaključano