[RIJEŠENO] Problem s mikrofonom na Skypeu
Moderator/ica: Moderatori/ce
[RIJEŠENO] Problem s mikrofonom na Skypeu
Imao sam problem s dvije zvučne kartice i taj sam problem riješio na ovom forumu. Sad radi zvučna kartica C-Media PCI CMI8738-MC6. Problem je kad preko Skypea razgovaram s nekim, ja njega čujem, a on mene ne čuje. Sve sam podesio u Alsamixeru, išao sam na ikonu zvučnika, podesio Mic i Mic Boost. Zvuka ima kad slušam glazbu i gledam filmove. Isto tako zvuka ima kod podizanja i gašenja sustava. Ne znam u čemu je problem. Na Windowsima je sve u redu. Zaboravio sam napomenuti da je kod mene instaliran Linux Ubuntu 7.10 - desktop i386. Imam sučelje i Ubuntu i Kubuntu.
- Sokac
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Problem s mikrofonom na Skypeu
Stvar je ulaza, ne izlaza. Probaj recimo u audacityu snimiti zapis. Ja isto imam problem sa ulazom i nisam uspio riješiti.
Probao sam, ali ništa. Mikrofon jednostavno ne radi.
Kad odeš u Skype options, pod audio settings, kako ti je tamo podešeno? Pod skype in i skype out?
Ako je na default, pokušaj mu tamo u listi forsirati tvoju karticu.
Ako je na default, pokušaj mu tamo u listi forsirati tvoju karticu.
Pokušao sam ali ne ide. Sve što napravim, sve radi, ali ne i mikrofon. Kod mene ne piše audio settings nego Sound Devices, mislim da je to, to.
da, to je to...
Moguće je da driveri ne rade kako treba...
Moguće je da driveri ne rade kako treba...
Našao sam nešto, pa probaj:
Odi u terminal i tipkaj
Unmute sve ulaze prisnuvši "m"
pritisni TAB da odeš an capture settings
označi "Mic" pomoću strelica na tastaturi.
pritisni space za uključivanje mikrofona
označi "Capture" pomoći strelica na tastaturi.
pritisni Space da ga uključiš
stisni escape.
Probaj, ništa ne košta
Odi u terminal i tipkaj
Kod: Označi sve
alsamixerpritisni TAB da odeš an capture settings
označi "Mic" pomoću strelica na tastaturi.
pritisni space za uključivanje mikrofona
označi "Capture" pomoći strelica na tastaturi.
pritisni Space da ga uključiš
stisni escape.
Probaj, ništa ne košta
Izgleda da je to, to. U Audacityju sam uspio snimiti ono što sam govorio na mikrofon. To mi prije nije polazilo za rukom. Nadam se kad budem razgovarao putem Interneta da će me ovaj put moj sugovornik moći čuti.
Zahvaljujem na pomoći.
Zahvaljujem na pomoći.
ahaha... proradilo !?
Ne mogu vjerovati, a iskreno nisam baš previše polagao u rješenje. Možda i Šokcu proradi. Daj Bože!
Što se provjere u Skype-u možeš probati snimti testu poruku. Kad otvoriš Skype imaš Skype test call, pa probaj.
Ne mogu vjerovati, a iskreno nisam baš previše polagao u rješenje. Možda i Šokcu proradi. Daj Bože!
Što se provjere u Skype-u možeš probati snimti testu poruku. Kad otvoriš Skype imaš Skype test call, pa probaj.
Probao sam i u Skypeu i snimilo je ono što sam ja govorio. Mislim da je to. to, ali ne znam dok ne budem razgovarao putem Interneta. Javit ću rezultat.