KDE na DORS/CLUC 2017 - ima li zainteresiranih?

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

KDE na DORS/CLUC 2017 - ima li zainteresiranih?

Post Postao/la Abzeenth »

Dragi ljubitelji i korisnici KDE softvera,

kao što znate, i ove godine će se u Zagrebu održati DORS/CLUC konferencija. Ako ne znate, saznat ćete više o svemu ovaj tjedan, kad će izaći i službena objava na portalu. :thmb-up

E sad, iako je već malčice kasno za prijave, možemo se dogovoriti i ugurati promotivnu aktivnost za KDE na konferenciju. Ideja bi bila organizirati štand na kojem će se predstavljati KDE softver, primarno Plasma Desktop, ali ako uspijemo na nečemu pokrenuti Plasma Mobile, još bolje.

Ja vam mogu pružiti logističku podršku u smislu dogovaranja i rezervacije štanda (tehnički, štandovi su zapravo stolovi za kojima vi sjedite :D) i nabaviti promo materijale od KDE-a. Međutim, trebat će nam jedna ili dvije osobe koje će actually biti na štandu i odgovarati na pitanja posjetitelja, prezentirati softver; ukratko, animirati posjetitelje i kvalitetno odraditi tu promociju. Nažalost, ja vam u tome neću moći pomoći jer ću imati sto drugih poslova na konferenciji. Vi biste također trebali donijeti svoj hardver na kojem će se to sve demonstrirati.

Ima li zainteresiranih?

Sudjelovanje na konferenciji vam je super prilika da ugrabite razne naljepnice koje se besplatno dijele :D, upoznate ljude koji se bave FLOSS-om u Hrvatskoj, možda popričate i s nekim poznatim licima iz FLOSS zajednice (npr. ako želite da vam se Dedoimedo potpiše na ruku ili lice, možete ga to pitati na konferenciji rofl).

Naravno, ne morate cijelo vrijeme sjediti na štandu ako vas je više, pa se možete izmjenjivati i poslušati predavanja. Ako ste so inclined, konferenciju možete iskoristiti i za ostvarivanje nekih poslovnih kontakata, ili traženje posla.

Najvažnije od svega - direktno ćete doprinositi promociji KDE-a, i bit ćete spomenuti i pohvaljeni u članku na dot.kde.org :D :thmbs-up :bravo

Bilo bi idealno da se dogovorimo o ovome do kraja tjedna.

Molim vas, nemojte se javljati ako niste 100% sigurni da ćete biti slobodni ta tri dana - od 31.05 do 02.06. - jer će biti jako nezgodno ako odustanete u zadnji čas. Isto tako, molim vas da ne upadate sada sa stotinu prigovora i savjeta kako bi to bilo bolje napraviti - prvo moramo uopće vidjeti hoćemo li to raditi i koliko će nas biti, a tek onda ima smisla raspravljati o detaljima.

Naravno, razumijem ako ne možete - puno vas ne živi u Zagrebu i nezgodno vam je doći tada, ili radite ili ste u školi/na faksu. Ovo nije nikakva prisila ni obaveza, već samo ideja, odnosno prijedlog. Ako se nitko ne javi, nema veze.
Bunker
Spol: M

Re: KDE na DORS/CLUC 2017 - ima li zainteresiranih?

Post Postao/la Bunker »

Zanimljivo. Primate mene za suradnju ili vam nisam prihvatljiv ?

S time da ti dani nisu bas blizu, pa svatko objektivan razumije da se moze svasta dotada desiti. Od bolesti djece pa do kojecega...

.....
Abzeenth
Site Admin

Bunker je napisao/la:Zanimljivo. Primate mene za suradnju ili vam nisam prihvatljiv ?

S time da ti dani nisu bas blizu, pa svatko objektivan razumije da se moze svasta dotada desiti. Od bolesti djece pa do kojecega...

.....
Ako možeš to kvalitetno odraditi, i ako ćeš moći sva 3 dana konferencije biti tamo, normalno da te primamo. Samo, trebala bi se javiti najmanje još jedna osoba da se ovo službeno potvrdi, jer nikako ne možemo riskirati samo s jednom, upravo zbog mogućnosti da netko mora otkazati.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Od koliko do koliko zapravo treba biti na štandu?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Abzeenth
Site Admin

shrike je napisao/la:Od koliko do koliko zapravo treba biti na štandu?
Recimo od 8 do kad traju predavanja, možda 17-18? Jer treba raspremiti štandove na kraju dana i onda ih drugi dan opet posložiti. Ne znam hoće li zadnji tj. treći dan uopće biti predavanja, ako budu samo radionice onda se ni ne mora dolaziti.
Dedoimedo
Kontakt:

Post Postao/la Dedoimedo »

Sad vidim da sam speaker! Ali jos nisam dobio nikakvu obavjest :)
U svakom slucaju, potpisujem i lica i grudi (tzv spol agnostic).

Da li ima jos nekih detalja o organizaciji?

Dedoimedo
Abzeenth
Site Admin

Dedoimedo je napisao/la:Sad vidim da sam speaker! Ali jos nisam dobio nikakvu obavjest :)
Whaaat? Nisu te obavijestili? :sokiran
Pa to nije dobro. Nažalost, nemam nikakvog utjecaja na to, ja sam samo PR suradnik. Ovaj ovdje promo pokušavam organizirati samostalno, kao doprinos KDE projektu.

Nemam nikakvih detaljnijih saznanja, ali ako te nešto konkretno zanima, možeš me pitati (ovdje ili privatnom porukom) pa ću proslijediti ostatku organizacijskog tima.
U svakom slucaju, potpisujem i lica i grudi (tzv spol agnostic).
Da, palo mi je na pamet i to spomenuti, ali bojim se da ovdje ekipa ima samo moobs :hihi
Dedoimedo
Kontakt:

Post Postao/la Dedoimedo »

Ne diskriminiram.

Pitanje je vrlo jednostavno - neki paket informacije ili obavjest kad, sto, gdje, hoteli, hrana, pokloni za zenu i djecu, kod dresure (i dresiranja), hardver, i sve ostalo moguce. Zamisli: what is the answer to life, the universe, and everything, samo na HR/Linux.

Dedoimedo
Bunker

Post Postao/la Bunker »

Abzeenth je napisao/la:Recimo od 8 do kad traju predavanja, možda 17-18? Jer treba raspremiti štandove na kraju dana i onda ih drugi dan opet posložiti. Ne znam hoće li zadnji tj. treći dan uopće biti predavanja, ako budu samo radionice onda se ni ne mora dolaziti.
Kad to točno je , ti spominješ vikend a po kalendaru su to srijeda,četvrtak i petak.. ( 31.5 te 1. i 2. 6 ) ?
Na kojoj se to točno lokaciji održava... i ako može još malo detalja o organizaciji: ima li parking osiguran ili se snalazimo, čija bi računala bila na tim štandovima , hoće li biti struje ili moramo baterije i sl ( laptopi bu kihnuli za par vuri ) , što bi se sve trebalo pripremiti na ta računala unaprijed ( samo goli kde 5 ili može i još par onih najpoznatijih kde apk tipa krita i sl ..) , da li je uvjetovana distra ili po izboru, mora li biti instalirana ili može u nekom live modu , ima kakva klopa organizirana tamo ili svak brine za sebe , kavice, sokovi , ...... ( pitam još ak se čega naknadno sjetim ) te da li možemo o tome pitati i van ovog foruma ljude za učešće ( npr na bugu ima vrlo kvalitetnih linuxaša ) ..... Spominješ i pripremu i raspremanje štandova pa kaj to točno znači i koliko ranije treba doći radi toga ... Vidim tamo se i neke cijene tiketa spominju pa dal mi moramo kaj platiti ili kako ste zamislili....

Da li postoji mogućnost nekih grupa posjetitelja , tipa da dogovorim u dve oš dolazak školaraca iz informatičke grupe u pratnji nastavnika informatike ? Ako da, da li ih to kaj košta, kada bi bilo najoptimalnije da dođu i čemu da prisustvuju ( znači, to su djeca 11-16 g ) ?

:thmb-up
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Bunker je napisao/la: Da li postoji mogućnost nekih grupa posjetitelja , tipa da dogovorim u dve oš dolazak školaraca iz informatičke grupe u pratnji nastavnika informatike ? Ako da, da li ih to kaj košta, kada bi bilo najoptimalnije da dođu i čemu da prisustvuju ( znači, to su djeca 11-16 g ) ?

:thmb-up
Ne znam koliko je ovo pametno s obzirom da se radi o konferenciji na kojoj se dosta tehničke stvari o Linuxu pričaju, ali Abzeenth/Svebor će ti znati reći bolje :)
EDIT: e, da, lokacija je FER (Unska, pretpostavljam)

@Abzeenth - nadam se da ću uspjeti nagovoriti razrednicu da me pusti i da neću imati nekakav bitan test :hihi, pa ako budem na DORS-u, mogu uskočiti ako bude trebalo.
Zaključano