Pozdrav svima!

Ukratko se predstavite.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Micko
Spol: M

Pozdrav svima!

Post Postao/la Micko »

Ukratko da se predstavim. Iz Srbije sam, novopeceni student informatike :-D . Skoro sam pronasao ovaj forum i malo je reci da sam se odusevio ovolikom broju ljudi koji su spremni da ti pomognu u svakom trenutku.Razlog sto sam se registrovao ovde je da naucim vise o Linuksu i da sutra ako budem napredovao doprinesem Linuks zajednici, a i ovom forumu. Na linuks sam presao jos pre nekih 10 meseci, i za to vreme sam vise naucio nego kad sam koristio windows (nekih osam godina). A i moram priznati da iz dana u dan sve vise gotivim linuks, bukvalno svaki sat naucim nesto novo, mogu slobodno reci da sam zaludjen njim :-D . Procitao sam danas dosta resenih tema (ima ih bas dosta haha) al' nikako nisam mogao da nadjem nesto o radu sa skriptama na linuksu. Pa ako neko moze da mi uputi na neke materijale na netu gde mogu da pocnem da ucim. Izvinjavam se ako vec postoji ova tema na forumu,ja nisam uspeo da je nadjem.I zanima me Vase misljenje u vezi jedne stvari,koju mi distribuciju preporucujete nakon sto savladam Mint koji sada koristim od kada sam presao? Cisto da bih naucio jos. Pozdravljam Vas jos jednom sve i nadam se da nisam udavio sa ovolikim tekstom :thmbs-up
Micko

Re: Pozdrav svima!

Post Postao/la Micko »

Zaboravih da treba ovo pitanje u vezi distribucija da postavim u postove za ta pitanja.Izvinjavam se,malo sam brze kucao,pa nisam razmisljao...
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Dobrodošao ti nama. Jako su mi poznati tvoji osjećaji. Samo naprijed, a o distrama ćemo u drugoj temi, ima ovdje puno nas distrohoppera i "zaluđenih".
Micko je napisao/la:...nadam se da nisam udavio sa ovolikim tekstom :thmbs-up
Tvoj tekst je mala beba prema ovom mom kojim sam "udavio" cijelu regiju na početku.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Dobrodošao :bok
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Micko

Post Postao/la Micko »

Vl@do, upravo sam procitao sada tvoj tekst,genijalan je! (da ne persiram vise haha). I totalno se ovako osecam kao sto si napisao "I sad sam kao neko dijete s novom igračkom i baš mi je dobro." :thmb-up . Postavicu temu za distre posto me zanima misljenje ljudi poput vas koji su ih izmenjali :)
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Još jednom dobrodošao i samo go ahead with Arch. ;)
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Pozdrav i dobrodošao!
Mint je super kao osnova za učenje, ali i pouzdan sustav za dugotrajno korištenje.
Imaš jako puno materijala na našem forumu, portalu i wikiju, ali svakako zaviri i u našu knjižnicu. Najprije osnove basha, a tek onda skriptiranje.
Debian, Slack, Manjaro, Arch, Fedora - mogućnosti su neiscrpne ;)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Dobrodošao, Micko! (super nick btw :thmbs-up )

Već su ti ostali linkali neke resurse; ako hoćeš malo precizniju pomoć, samo reci kakve točno skripte te zanimaju, pa ćemo ti još nešto preporučiti.

Uživaj u svojoj novoj distribuciji :D
Micko

Post Postao/la Micko »

Abzeenth je napisao/la:Dobrodošao, Micko! (super nick btw :thmbs-up )

Već su ti ostali linkali neke resurse; ako hoćeš malo precizniju pomoć, samo reci kakve točno skripte te zanimaju, pa ćemo ti još nešto preporučiti.
Uživaj u svojoj novoj distribuciji :D
Haha ne secam se kako sam izabrao taj nick, svejedno hvala :-D . E pa sad cu pregledam i da prodjem kroz ovu knjizicu sto mi je linkovao calisto053. Izgleda da nisam dobro pretresao forum oko nekih starih tema, bukvalno ima sve sto mi je na umu. Oko bash-a sam savladao osnove, al' koristice mi da ponovim. A skripte su pocele da me zanimaju kada sam video koliko su korisne, i sta sve moze da se uradi sa njima, u prevodu za mene najmocnija stvar kod linuksa (neko moje misljenje :-D ). Hvala jos jednom za odvojeno vreme i odgovor, i javljam se cim prodjem ovu knjizicu u vezi skripti. Evo sada krecem sa instalacijom Manjara, a ovih dana cu se i oprobati u instalaciji Arch-a :thmbs-up :thmbs-up
Micko

Post Postao/la Micko »

calisto053 je napisao/la:Pozdrav i dobrodošao!
Mint je super kao osnova za učenje, ali i pouzdan sustav za dugotrajno korištenje.
Imaš jako puno materijala na našem forumu, portalu i wikiju, ali svakako zaviri i u našu knjižnicu. Najprije osnove basha, a tek onda skriptiranje.
Debian, Slack, Manjaro, Arch, Fedora - mogućnosti su neiscrpne ;)
E moram priznati da je kod Mint-a super sto ti sve daju na tacni i bukvalno ce na svakom sistemu da radi kako treba. Po meni odlican stepenik ka linuksu za one koji tek prelaze sa windows-a. Mislim, generalno svaka distra ce da te natera da istrazujes i da naucis jos, bukvalno kao sto si rekao, mogucnosti su neiscrpne :-D . Procicu ovu knjizicu sto si mi poslao, nisam je uopste nasao dok sam istrazivao stare teme na forumu, tu bukvalno ima sve sto mi treba, ako zapnem negde, obraticu se ovde, i ako vec mislim da sam smorio ljude ovde haha :lulz . Hvala jos jednom na odgovoru! :-D
Odgovori