Pozdrav svima!
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Dobrodošli na forum portala linuxzasve.com. Ovo je mjesto gdje se ukratko možete predstaviti - slobodno otvorite novu temu i ukratko nam recite nešto o sebi. Također, poželjno je odmah ispuniti profil sa informacijama (Profil/Postavke, gore lijevo).
Pozdrav svima!
Ukratko da se predstavim. Iz Srbije sam, novopeceni student informatike
. Skoro sam pronasao ovaj forum i malo je reci da sam se odusevio ovolikom broju ljudi koji su spremni da ti pomognu u svakom trenutku.Razlog sto sam se registrovao ovde je da naucim vise o Linuksu i da sutra ako budem napredovao doprinesem Linuks zajednici, a i ovom forumu. Na linuks sam presao jos pre nekih 10 meseci, i za to vreme sam vise naucio nego kad sam koristio windows (nekih osam godina). A i moram priznati da iz dana u dan sve vise gotivim linuks, bukvalno svaki sat naucim nesto novo, mogu slobodno reci da sam zaludjen njim
. Procitao sam danas dosta resenih tema (ima ih bas dosta haha) al' nikako nisam mogao da nadjem nesto o radu sa skriptama na linuksu. Pa ako neko moze da mi uputi na neke materijale na netu gde mogu da pocnem da ucim. Izvinjavam se ako vec postoji ova tema na forumu,ja nisam uspeo da je nadjem.I zanima me Vase misljenje u vezi jedne stvari,koju mi distribuciju preporucujete nakon sto savladam Mint koji sada koristim od kada sam presao? Cisto da bih naucio jos. Pozdravljam Vas jos jednom sve i nadam se da nisam udavio sa ovolikim tekstom 
Re: Pozdrav svima!
Zaboravih da treba ovo pitanje u vezi distribucija da postavim u postove za ta pitanja.Izvinjavam se,malo sam brze kucao,pa nisam razmisljao...
- Vl@do
- Moderator
- Spol: M
- Kontakt:
Dobrodošao ti nama. Jako su mi poznati tvoji osjećaji. Samo naprijed, a o distrama ćemo u drugoj temi, ima ovdje puno nas distrohoppera i "zaluđenih".
Tvoj tekst je mala beba prema ovom mom kojim sam "udavio" cijelu regiju na početku.Micko je napisao/la:...nadam se da nisam udavio sa ovolikim tekstom
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Vl@do, upravo sam procitao sada tvoj tekst,genijalan je! (da ne persiram vise haha). I totalno se ovako osecam kao sto si napisao "I sad sam kao neko dijete s novom igračkom i baš mi je dobro."
. Postavicu temu za distre posto me zanima misljenje ljudi poput vas koji su ih izmenjali 
- Cooleech
- Moderator
Još jednom dobrodošao i samo go ahead with Arch. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- calisto053
- Moderator
Pozdrav i dobrodošao!
Mint je super kao osnova za učenje, ali i pouzdan sustav za dugotrajno korištenje.
Imaš jako puno materijala na našem forumu, portalu i wikiju, ali svakako zaviri i u našu knjižnicu. Najprije osnove basha, a tek onda skriptiranje.
Debian, Slack, Manjaro, Arch, Fedora - mogućnosti su neiscrpne
Mint je super kao osnova za učenje, ali i pouzdan sustav za dugotrajno korištenje.
Imaš jako puno materijala na našem forumu, portalu i wikiju, ali svakako zaviri i u našu knjižnicu. Najprije osnove basha, a tek onda skriptiranje.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- Abzeenth
- Site Admin
Dobrodošao, Micko! (super nick btw
)
Već su ti ostali linkali neke resurse; ako hoćeš malo precizniju pomoć, samo reci kakve točno skripte te zanimaju, pa ćemo ti još nešto preporučiti.
Uživaj u svojoj novoj distribuciji
Već su ti ostali linkali neke resurse; ako hoćeš malo precizniju pomoć, samo reci kakve točno skripte te zanimaju, pa ćemo ti još nešto preporučiti.
Haha ne secam se kako sam izabrao taj nick, svejedno hvalaAbzeenth je napisao/la:Dobrodošao, Micko! (super nick btw)
E moram priznati da je kod Mint-a super sto ti sve daju na tacni i bukvalno ce na svakom sistemu da radi kako treba. Po meni odlican stepenik ka linuksu za one koji tek prelaze sa windows-a. Mislim, generalno svaka distra ce da te natera da istrazujes i da naucis jos, bukvalno kao sto si rekao, mogucnosti su neiscrpnecalisto053 je napisao/la:Pozdrav i dobrodošao!