ubuntu 8.10 problem kod instalacije

Novi ste u svijetu Linuxa? Imate hrpu početničkih pitanja?

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja

Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)

Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Odgovori
ividic

ubuntu 8.10 problem kod instalacije

Post Postao/la ividic »

totalni sam početnik što se tiče linuxa. i dosad sam probao par distri i sve je radilo ok dok s ubuntom i svim njegovim poddistrama tipa xubunu..imam problem pri instalaciji.
bootam cd i sve radi ok, uđem u sistem i pokušam instalirati i kada kliknem na instalaciju ili mi se ne pokrene uopće ili se pokrene i samo se ugasi na npr. drugom prozoru (pri odabiru time zone). probao sam i na laptopu i na kompu i ne radi ni na jednom. onda očito nešto krivo radim pa molim za pomoć..

hvala unaprijed
pozdrav
Markec
Spol: M

Re: ubuntu 8.10 problem kod instalacije

Post Postao/la Markec »

ividic je napisao/la:totalni sam početnik što se tiče linuxa. i dosad sam probao par distri i sve je radilo ok dok s ubuntom i svim njegovim poddistrama tipa xubunu..imam problem pri instalaciji.
bootam cd i sve radi ok, uđem u sistem i pokušam instalirati i kada kliknem na instalaciju ili mi se ne pokrene uopće ili se pokrene i samo se ugasi na npr. drugom prozoru (pri odabiru time zone). probao sam i na laptopu i na kompu i ne radi ni na jednom. onda očito nešto krivo radim pa molim za pomoć..

hvala unaprijed
pozdrav
To sto si rekel, moguće je da cd nije dobro zapržen, ili se izgrebao ili nisi dobro skinuo.
ividic

Post Postao/la ividic »

probao sam 2 puta i to s dvije verzije xubuntu i obicni ubuntu. i jos kod boota oni imaju onaj cd integrity check i to pokrenem i napise da je sve ok, jer sam i ja mislio da je nesto krivo sprzeno..nije mi jasno.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

ividic je napisao/la:probao sam 2 puta i to s dvije verzije xubuntu i obicni ubuntu. i jos kod boota oni imaju onaj cd integrity check i to pokrenem i napise da je sve ok, jer sam i ja mislio da je nesto krivo sprzeno..nije mi jasno.
Hmmm, ovako nešto još nisam čuo...
Ali kako iste stvari radi i na laptopu i na kompu (što su dva odvojena i različita hardwerska entiteta) vjerujem da je problem u CD-u, odnosno u načinu snimanja. Pokušaj snimati CD sa manjom brzinom...

Ne vidim što bi drugo bilo. BTW, koju verziju Ubuntua pokušavaš instalirati? 8.04, 8.10....
Markec
Spol: M

Post Postao/la Markec »

A da pržiš na drugom kompu, ovaj na drugojj pržilici,
Odgovori