Koje cd-e fedore skinuti
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Koje cd-e fedore skinuti
Znaci zanima me jel dovoljan samo onaj prvi instalacijski cd-e za instalaciju fedore9(cd1) i za cega su ona ostala dva 
- kaiwan
- Spol: M
Re: Koje cd-e fedore skinuti
AKo skidas Live CD onda dosta 1, ali ako skidas Install Media skini sva 3, jer ko zna sta ce trebati tokom instalacije. Zato bi bolje mozda DVD skinut.NELE86 je napisao/la:Znaci zanima me jel dovoljan samo onaj prvi instalacijski cd-e za instalaciju fedore9(cd1) i za cega su ona ostala dva
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
- Markec
http://fedoraproject.org/get-prerelease
Imas tri mjesta za skidanje
Bit torrent, Direktni downloand i Jigdo
pa imas više vrsta, 386 (za 32bitna računala) x86_64 (64bitna računala) ja sam uzeo 32bitnu jer je bolja podrška, svi programi rade.
i imas razvrstano na dvije vrste, Install ili live(live skoro uvjek dolazi na cd )
Imas install na dvd ili na cd (3cd-a) kako kaže kaiwan bolje je na dvd
Imas tri mjesta za skidanje
Bit torrent, Direktni downloand i Jigdo
pa imas više vrsta, 386 (za 32bitna računala) x86_64 (64bitna računala) ja sam uzeo 32bitnu jer je bolja podrška, svi programi rade.
i imas razvrstano na dvije vrste, Install ili live(live skoro uvjek dolazi na cd )
Imas install na dvd ili na cd (3cd-a) kako kaže kaiwan bolje je na dvd
Ma interesira me samo jedan cd i to samo neka bude osnovni install samo da radi ostalo dodam kasnije,sto se tice live cd-a imam fedoru 9 i686 sa kde ali nece da se boota do kraja vec kaze da me prebacuje na konzolu i pozeli mi mnogo srece,svasta
.Zbog ovoga i pitam za obicne install cd-e jer se bojim ponovno skinut live jer znam da nece ic na ovom mojem smecu 

- kaiwan
onda ti najsigurnije install DVD...ista kolicina downloada ti je ... a imas jedan medij...inace sva 3 cd-aNELE86 je napisao/la:Ma interesira me samo jedan cd i to samo neka bude osnovni install samo da radi ostalo dodam kasnije,sto se tice live cd-a imam fedoru 9 i686 sa kde ali nece da se boota do kraja vec kaze da me prebacuje na konzolu i pozeli mi mnogo srece,svasta.Zbog ovoga i pitam za obicne install cd-e jer se bojim ponovno skinut live jer znam da nece ic na ovom mojem smecu
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
Skinuo sam danas onaj dvd sa fedorom ubacim u komp sve se uredno boota i onda pitanje izaberite izvor za instalaciju,ja odaberem cd/dvd kad ono kaze da ne postoji,pa se pitam ako ga nema odakle ga je bootalo poludit cu 
Instalirao sam danas fedoru i odmah sam je skinuo bila je spora i ne bas za koristit,totalno razocaranje