copy -paste ne radi na mountanim ntfs particijama
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
copy -paste ne radi na mountanim ntfs particijama
mounto sam ntfs particije od windowsa i one rade skroz normalno, mogu citati sa njih, mogu ekstrahirati nesto kompresirano sa te particije na nju istu, mogu skidati torrente na te particije ali neradi mi copy paste, znaci nemogu nista kopirati sa jednog mjesta na drugo na disku ni sa drugog diska na njega...
mounto sam particije sa ntfs configuration tool-om i oznacio sam mu enable write support ali nece i dalje...
EDIT: zaboravih naglasiti da je frisko instalirani linux mint 5.0 xfce...
mounto sam particije sa ntfs configuration tool-om i oznacio sam mu enable write support ali nece i dalje...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
-
Gigolo
Re: copy -paste ne radi na mountanim ntfs particijama
NTFS je za linux samo read only (RO) i nemože pisati po njima. Ako to želiš ponistre (windows) Instaliraj na FAT32 file sustavu i Linux će normalno pisati po njima.zzankola je napisao/la:mounto sam ntfs particije od windowsa i one rade skroz normalno, mogu citati sa njih, mogu ekstrahirati nesto kompresirano sa te particije na nju istu, mogu skidati torrente na te particije ali neradi mi copy paste, znaci nemogu nista kopirati sa jednog mjesta na drugo na disku ni sa drugog diska na njega...
Ili ga u fstab-u mountaj sa opcijama defaults, pa će ti isto raditi read-write. Nema potrebe za FAT32
-
Gigolo
Aj mi ovo detaljnije opiši. Ja sam nekad imao dual boot i koristio FAT32 kako sam sugerirao. Kako točno treba izgledati fstab?Grof je napisao/la:Ili ga u fstab-u mountaj sa opcijama defaults, pa će ti isto raditi read-write. Nema potrebe za FAT32
Ovako:Davor B. je napisao/la:Aj mi ovo detaljnije opiši. Ja sam nekad imao dual boot i koristio FAT32 kako sam sugerirao. Kako točno treba izgledati fstab?Grof je napisao/la:Ili ga u fstab-u mountaj sa opcijama defaults, pa će ti isto raditi read-write. Nema potrebe za FAT32
Kod: Označi sve
/dev/sda1 /mount/moj_disk ntfs defaults 0 0Re: copy -paste ne radi na mountanim ntfs particijama
# /etc/fstab: static file system information.
#
# -- This file has been automaticly generated by ntfs-config --
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda6 :
UUID=0127300d-fbba-4d75-9a92-fe5ca77da625 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# Entry for /dev/sda7 :
UUID=68af2234-543d-4846-bf07-e8ad33730555 /home ext3 relatime 0 2
# Entry for /dev/sda8 :
UUID=fb7f1276-a17f-4e73-ba55-f1d79d21cd76 none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/scd1 /media/cdrom1 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sda5 /media/Ha_zmaju! ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0
/dev/sda1 /media/Windows\040XP ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Il' si Lindža, il' si mindža!
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
-
Gigolo
TNX!fritz62s je napisao/la:Evo npr. ovako. Vidish zadnje dve linije i u njima opciju defaults, kao shto reche Grof.Kod: Označi sve
# /etc/fstab: static file system information. # # -- This file has been automaticly generated by ntfs-config -- # # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> proc /proc proc defaults 0 0 # Entry for /dev/sda6 : UUID=0127300d-fbba-4d75-9a92-fe5ca77da625 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1 # Entry for /dev/sda7 : UUID=68af2234-543d-4846-bf07-e8ad33730555 /home ext3 relatime 0 2 # Entry for /dev/sda8 : UUID=fb7f1276-a17f-4e73-ba55-f1d79d21cd76 none swap sw 0 0 /dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 /dev/scd1 /media/cdrom1 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0 /dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0 /dev/sda5 /media/Ha_zmaju! ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0 /dev/sda1 /media/Windows\040XP ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0
ja neznam sto je to ali mene uvijek zezaju te ntfs particije, instaliram podrsku pa onda radi prvo a poslije ne vise.... a to mi se desava samo sa ubuntuom na koji se uvijek vracam zbog raznih razloga 
samo mi izbaci prozorcic kada kliknem na njegovu ikonu pod places a sam mi se naravno ne mounta:
Cannot mount volume
You are not privileged to mount this volume
fstab:
samo mi izbaci prozorcic kada kliknem na njegovu ikonu pod places a sam mi se naravno ne mounta:
Cannot mount volume
You are not privileged to mount this volume
fstab:
- # /etc/fstab: static file system information.
#
# -- This file has been automaticly generated by ntfs-config --
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda8 :
UUID=13c1e622-276b-49f3-adc8-8394f2ae15b7 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# Entry for /dev/sda7 :
UUID=7263a83e-f358-4f24-a9b6-187bb3b4bf3c none swap sw 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sdb1 /media/i ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0
/dev/sda6 /media/e ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0
/dev/sda5 /media/d ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0
/dev/sda1 /media/c ntfs-3g defaults,locale=en_US.UTF-8 0 0
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
moguće je zbog gnomeovog gvfs-a.
pokušj nešto kopirti na te diskove preko konzole, pa vidi da li to hoda. Npr
pa javi što ti napiše
pokušj nešto kopirti na te diskove preko konzole, pa vidi da li to hoda. Npr
cp /etc/fstab /media/cRe: copy -paste ne radi na mountanim ntfs particijama
cp: cannot stat `/media/c/fstab': Permission denied