JH-IM je napisao/la:PunkBastard je napisao/la:Misliš li na apt-get autoremove i clean/autoclean ?
Kod: Označi sve
sudo apt-get check
sudo apt-get -f install
Pogledaj da li ti ove naredbe izbacuju kakve errore. Autoremove je za deinstalaciju paketa koji više nisu potrebni a autoclean i clean brišu downloadane deb pakete što oslobađa prostor na hard disku.
NULL
btw, apt-get i dpkg su odvojeni alati tako da ne mora značiti da će ovo što je dpkg označio statusom "deinstall" označiti i apt-get.
@JH-IM, vjerujem da nisi razumio moj prvi post, moje pitanje. Nije problem u dependency-ima, broken paketima ili slično. Problem je to što je dpkg označio tih nekoliko paketa statusom "deinstall" što znači da kad bih pokrenuo
dpkg bi uklonio te pakete.
Znam što rade naredbe apt-get autoremove i apt-get clean/autoclean, pitao sam juru dali je na to mislio jer je moguće, da i dpkg ima mehanizam uklanjanja nepotrebnih paketa (samo ja nisam još dovoljno upoznat sa dpkg-om pa ne znam dali ima niti kako funkcionira (ako ima))
I da ponovim i pojasnim malo to što mene zanima, dpkg je označio nekoliko paketa sa statusom "deinstall" i mene zanima dali to znači da ti paketi više nisu potrebni pa bi trebalo biti sigurno napraviti
ili je to označeno iz nekog drugog razloga.
A dio o dependency-ma me zanimao jer provjerom reverse dependency-a za pojedini paket sa statusom "deinstall" mogu saznati to što me zanima, samo je to postupak koji dugo traje. Dakle nemam apsolutno nikakvih problema sa broken dependency-ma ili paketima, samo me zanima taj "deinstall" status.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.