Pozdrav ljudi,
Imam jedan problem s Micro SD memorijskom karticom (2GB) koju skupa sa SD Adapterom ubacim u predviđeni utor (na utoru ispod piše: SD-MMC) na laptopu i sve super učita mi memorijsku i mogu gledati sve fajlove. Međutim problem se pojavljuje kada želim prebaciti datoteke na nju (konkretno MP3 pjesme) i ne dozvoljava. Javlja mi da nemam Permission za to. Pokušao sam memorijsku prvo učitati na Windows 7, ali nije radilo nikako. Pretpostavljam da je problem u driveru. Nemogu nikako pronaći odgovarajući. Zbog toga sam se prešaltao na Linux i sve dobro s učitavanjem, ali kao već navedeno je problem u prebacivanju/brisanju postojećih datoteka.
Da li mogu formatirati Micro SD i kako u Linux Mint 17 MATE? Da li je možda problem u tome ili u permission-sima? Kako da riješim taj problem?
Zahvaljujem unaprijed na pruženoj pomoći.
LP
Micro SD kartica (Adapter SD)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Micro SD kartica (Adapter SD)
Daj prvo (za svaki slučaj), pogledaj na adapteru (za micro SD) položaj prekidača (mislim da je sa lijeve strane) i ako je na off.. onda ti on ne dozvoljava zapisivanje već samo čitanje 
meni isto djeluje kao da si ostavio karticu u read only modu.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Hvala vam na odgovorima. Pokusao sam i to vec, ali opet ne radi. Da li moze biti neka driverska greska odnosno nesto s dozvolama? Kako upravljati permissionsima na linux mint?
Pokreni neki file manager kao root pa probaj...
Probaj u terminal upisati nešto kao "sudo nautilus"
Onda probaj prebaciti mp3-ce na disk
Probaj u terminal upisati nešto kao "sudo nautilus"
Onda probaj prebaciti mp3-ce na disk
Pozdrav ljudi,
Uspio sam riješiti problem u Windowsima 7. Uspio sam pronaći odgovarajući driver koji sada funkcionira. Hvala puno na pomoći svima.
LP
Uspio sam riješiti problem u Windowsima 7. Uspio sam pronaći odgovarajući driver koji sada funkcionira. Hvala puno na pomoći svima.
LP
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
SD karticu čekiraj u windozama scandiskom, pa provaj pisat na linuxu. 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.