Kubuntu 14.10
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
eQuivalent
- Spol: M
- Kontakt:
Kubuntu 14.10
Eto izašao Kubuntu 14.10. Dolazi u dve verzije (ako sam dobro shvatio) stabilan sa KDE4 i Tech Preview na kom se nalazi KDE5 (molim bez pametovanja, ovako je lakše). Ukoliko je neko već instalirao bilo bi lepo da podeli utiske.
Realno mislim da je ovo prva distribucija koja donosi KDE5.
Lično me zanima kako se ponaša i kolko je upotrebljiv KDE5? Da li su problemi veći da je ne upotrebljiv? ili su samo iritantne neznatne greške?
Lično me zanima kako se ponaša i kolko je upotrebljiv KDE5? Da li su problemi veći da je ne upotrebljiv? ili su samo iritantne neznatne greške?
- calisto053
- Moderator
Re: Kubuntu 14.10
Molim te, suzdrži se od provokacija jer za to nema potrebe. Kubuntu je oduvijek poznat po stabilnim izdanjima, stoga je ovo očekivano. KDE 5 je možda i postao stabilan, no njime se još naveliko eksperimentira. Kubuntu nudi stabilno i testno izdanje, poziv na suradnju i postupni prijelaz, tj. navikavanje korisnika. Na njihovoj stranici sve lijepo piše (objava 28.08.2014.):
http://www.kubuntu.org/news/14.10-beta-1Plasma 4 is our recommended stable offering and what you get from the default download, but is now in maintenance mode. It runs the software you are familiar with and will be getting updates and bugfixes but not new features from now on.
(...)
Plasma 5 a work in progress. The next generation of KDE Software is still a work in progress. You can test it and install it from the Kubuntu Plasma 5 image but beware it will remove your stable software.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
-
eQuivalent
- Kontakt:
???? Kakvih provokacija????calisto053 je napisao/la:Molim te, suzdrži se od provokacija jer za to nema potrebe. Kubuntu je oduvijek poznat po stabilnim izdanjima, stoga je ovo očekivano. KDE 5 je možda i postao stabilan, no njime se još naveliko eksperimentira. Kubuntu nudi stabilno i testno izdanje, poziv na suradnju i postupni prijelaz, tj. navikavanje korisnika. Na njihovoj stranici sve lijepo piše (objava 28.08.2014.):
http://www.kubuntu.org/news/14.10-beta-1Plasma 4 is our recommended stable offering and what you get from the default download, but is now in maintenance mode. It runs the software you are familiar with and will be getting updates and bugfixes but not new features from now on.
(...)
Plasma 5 a work in progress. The next generation of KDE Software is still a work in progress. You can test it and install it from the Kubuntu Plasma 5 image but beware it will remove your stable software.
Ja Kubuntu koristim takoreći od kako se pojavio. I ne vidim kakve provokacije spominješ? I do sad sam skoro uvek otvarao teme vezane za Kubuntu ovde. Pogledaj i sam. I najviše sam opljuvan od svih članova ovde što favorizujem Kubuntu i što ga proglašavam najboljom KDE distribucijom. (ali eto odosmo u off) .
E ljudi zaista ako je neko probao, nek kaže kako se ponaša (dakle instalirana verzija, ne liveCD ili u VBoxu).
Vizuelno deluje OK , ali jos uvek nije to full *kasljuca* , deluje kao W10 TP (po sistemu radi OK i onda samo zakuca file menager)eQuivalent je napisao/la:Eto izašao Kubuntu 14.10. Dolazi u dve verzije (ako sam dobro shvatio) stabilan sa KDE4 i Tech Preview na kom se nalazi KDE5 (molim bez pametovanja, ovako je lakše). Ukoliko je neko već instalirao bilo bi lepo da podeli utiske.
- calisto053
- Moderator
Dobrodošao! Koju KDE distru koristiš i koliko dugo? Odakle nam dolaziš? Čime se baviš???ilija1959 je napisao/la:Vizuelno deluje OK , ali jos uvek nije to full *kasljuca* , deluje kao W10 TP (po sistemu radi OK i onda samo zakuca file menager)
Slobodno otvori vlastitu temu u predstavljanju i napiši nešto o sebi
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Nije pametovanje, samo točnost. Nema proizvoda zvanog KDE5. Ako zbog ničeg drugog, onda je točnost potrebna radi korisnika, npr. na IRC-u se svi čude kak im je dolphin na verziji 4.14.x, a oni instalirali "KDE5"eQuivalent je napisao/la:... i Tech Preview na kom se nalazi KDE5 (molim bez pametovanja, ovako je lakše)
EDIT,
ako nije već bilo, detalji sa stranice release managera
http://tsdgeos.blogspot.com/2014/08/kde ... uture.html
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
-
eQuivalent
- Kontakt:
sumski tu si da pametuješ, a kad je trebala pomoć oko izrade teme za KDE, nije te bilo ni ugledati. To što si sad rekao i vrapci na grani znaju.
i Molim da se tema zaključa. Jer zaista kolko vidim sve sami provokatori se okupili.
i Molim da se tema zaključa. Jer zaista kolko vidim sve sami provokatori se okupili.
okayeQuivalent je napisao/la:Jer zaista kolko vidim sve sami provokatori se okupili.
People disagree with me. I just ignore them.
???eQuivalent je napisao/la:sumski tu si da pametuješ, a kad je trebala pomoć oko izrade teme za KDE, nije te bilo ni ugledati.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
eQuivalent je napisao/la:sumski tu si da pametuješ, a kad je trebala pomoć oko izrade teme za KDE, nije te bilo ni ugledati. To što si sad rekao i vrapci na grani znaju.
Ovakvo ponašanje je nedopustivo. sumski te sasvim korektno upozorio.
A za ovaj dio oko pomoći u KDE temi: nemaš nikakvo pravo prozivat ljude zašto ti nisu pomogli, nitko nije ovdje da bi tebi služio.
Zbog ovog posta a i provociranja u drugim temama stavljam te na hlađenje na 24 sata.