[Riješeno] Ubuntu 14.04.1 - čudan ispis kod pokretanja

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Max Bunker

[Riješeno] Ubuntu 14.04.1 - čudan ispis kod pokretanja

Post Postao/la Max Bunker »

Ave ekipa.
Unazad kojih dva tjedna mi se prilikom pokretanja ubunta pojavi jedan natpis pa neznam kaj i da li uopće trebam što napraviti.

Neposredno prije pojave one ubuntu slike sa 5 točkica , na djelić sekunde mi se pojavi bijeli natpis na crnom ekranu .
Natpis počinje sa usr/bin , onda nekaj teksta, a na kraju tog reda piše alsa restore . Pojava je toliko kratka da nemogu uočiti sav tekst.
Nakon toga se ubuntu normalno starta i ja nemam nikakvih problema u radu. Eto, ako može neko mišljenje o tome.

edit: nije svaki puta, par podizanja bude bez natpisa pa onda jednom se pojavi pa onda opet par puta ne, i tako ukrug... :-D
Zadnja izmjena: Max Bunker, dana/u 03 lis 2014, 07:36, ukupno mijenjano 2 puta.
calisto053
Moderator
Spol: M

Re: Ubuntu 14.04.1 - čudan ispis kod pokretanja

Post Postao/la calisto053 »

Frend Cooleech ima zlatno pravilo upravo za takve slučajeve: "Ako radi - NE DIRAJ!". :-D
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

A frend Shicy ima dopunu tog pravila: "Ako se samo od sebe popravi, tek onda si u problemima" :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Max Bunker

Ma znam kompa, ali imam onaj istraživački duh i ono prokletstvo da sve nastojim dotjerati u neko stanje perfekcionizma.
Baš me kopka na kaj upućuje taj natpis, jer ga nije prije bilo. Rovao sam po askubuntu i helpubuntu forumima ali nisam našao sličnu pojavu.
Tamo ljudima isto skaču natpisi ali im onda i nešto neradi pa je lakše. Kod mene sve dela nakon tog natpisa.

Zaboravih reći. natpis nije svaki puta, nego kod je par restarteva normalno pa se onda pojavi i onda opet par podizanja nema tog natpisa...
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Sumnjam da itko može pomoći sve dok se ne zna što točno piše u tom "natpisu". "Nekaj teksta" i nije baš korisno :)

Pogledaj u logove, postoji šansa da će ondje pisati. Oni su u /var/log, moglo bi biti nešto u boot.log, syslog ili messages.
Max Bunker

Pogledao sam ali nemogu prepoznati ništa što bi imalo veze sa time, a ni po vremenu nastanka tih logova nevidim povezanost.

Natpis prebrzo nestane sa ekrana , pa jedino da ga snimam kamerom nekom. Uglavnom počinje sa usr/bin a završava sa alsa restore.
A kako se ne pojavljuje kod svakog podizanja os-a, biće muke dok ga uhvatim u formatu prigodnom za prikaz....
tom12

Post Postao/la tom12 »

I meni se isto dešava, ali dok nema nekih posljedica ne diram.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

A ništ, probaj uhvatiti kaj piše, a ako nikako ne bu išlo, bumo pozvali kolegu sa susjednog foruma :-D

slika
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Max Bunker

Srećom, i meni nema nikakvih problema u radu. Ima nekakvih logova alsa-state.log , iako po vremenu nastanka ne odgovaraju mojoj situaciji,
a i neda mi otvoriti te logove.

Uskoro tako i tako izlazi 14.10 ubuntu pa ni bed ako ovoga sad i skršim istražujući....
:-D
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Bertone je napisao/la:A ništ, probaj uhvatiti kaj piše, a ako nikako ne bu išlo, bumo pozvali kolegu sa susjednog foruma :-D

slika
:lulz :lulz :lulz

Pa zar ti on nije poslao svoju opremu za pregled tuđih logova, grešaka na ekranu i ispis priključenog hardvera? slika
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Odgovori