Kupio sam polovni desktop comp. FujitsuSiemens, Intel4, 3Ghz, 1GB ram, HDD 40GB, 512 grafulja. Bio je na windows XP3. Nije imao monitor pa sam kupio Samsung P2370 od 23inca, 1,920 x 1,080 i sve skupa radilo je ok na XP3, ali ja sam htio na njemu Ubuntu.
Pokusam sa Ubuntuu, usporeno, pokusam Xubuntu malo manje, ali zasteka i stoji tako zaledjen 10-15min pa krene, sl.kao i sa Ubuntuu, malo kao bolje. Pogledam CPU na 100%, chromium na 900MB ram-a nekad i vise. Ja oborim Xubuntu i instaliram Lubuntu sa kojeg sada i pisem, laksi je sto je i dokazao, no opet kad otvorim vise tabova, desava se kocenje, trzanje, i sl. posebno na chromium browseru. Na Firefoxu radi lakse jer FF uzima 500-700MB.
Odem u informaticki centar misleci da cu rjesiti problem sa vise RAM-a, kupim 2GB DDR2, ubacim i sveukupno sada imam 3GB.
Ja sretan reko sada cu ga vratiti na Ubuntuu on bi trebao ici kao lađica na 3GB, kad opet kocenje, htjedog odma slupat comp. Ja stavim Windows7 ide kao po ledu. Ali ne zelim win. Stavim opet Xubuntu i opet pocne neko kocenje, nesta ga zeza kao da radi na pola gige rama, a ne na 3GB.
Jucer sam instaliro opet Lubuntu jer se najkulturnije ponasa. Nije mi jasno zasto ne moze Ubuntuu, bas njega bi htio jer mi je to najljepsa Linux distribucija. Ne znam sta da vise radim. Windowsi rade nesmetano, a Ubuntuu i lakse distre se ponasaju kao da su instalirane na neki slabasni netbook.
Fresh instalcije su radjene, bez dual sustava, uvijek samo jedan sustav od nule, da li pri instalaciji nesto grijesim, da stavim vise swapa, ili sta vec ?
Na slici su particije i ostale info. :
http://i.imgur.com/aGq3IDg.png
Savjeti, pitanja i sugestije su dobrodosle. Hvala.