HP Deskjet 1510, možda nije najsvemirskiji od printera, ali je funkcionalan za vrlo sitnu paru (339 kn bilo u Linksu kad kupovah).
Sve radi, sad i ja mogu printati joppd od doma!
Uređaj je zapravo jedan od onih all in one - printer, skener, kopirka.
Na Fedori 20 i Ubuntu 12.04 printer radi plug and play - 10 sekundi za instaliranje drivera i već možemo stisnuti print u dokumentu koji želimo printati.
Skener je kao već malo kompliciraniji: nije čisti plug and play, treba 2 minute posla. U principu napravih ovo: za željenu distru potražih hplip - i onda instalirah ono što mi je nedostajalo (jer samo yum install hplip instalira samo hplip). Znači, instalirala sam ručno sve ono što je ovdje navedeno - https://fedoraproject.org/wiki/Printing/HPLIP, nakon toga instalirala xsane->http://www.xsane.org/xsane-introduction.html i skeniranje radi. Kad spojim računalo s Ubuntuom gore napišem ako se nešto razlikuje od ovog navedenog na Fedori, ne bi trebalo. Printerski dio radi po štocanju usb-a.
Zašto ovo pišem? Pa eto preporuka jeftinog peri-deri printera-skenera koji bez ikakvih problema radi na Linuxu, a i skener se vrlo lako osposobi.
HP navodno ima jako dobru podršku za Linux, idealna bi bila kad ne bi bilo dodatne prtljancije oko skenera, ali neću se žaliti. Do dana današnjeg nisam uspjela osposobiti jedan skupi Samsungov skener-printer da radi na Windowsima (osim ako ne izvedem jednu munjenu predradnju koja mi još uvijek nije jasna).
HP Deskjet 1510
Moderator/ica: Moderatori/ce
HP Deskjet 1510
Those who stand for nothing fall for anything.
- vision
- Spol: ♂
Re: HP Deskjet 1510
Meni je HP dosta dobar.
Vidim da sad za istu cijenu košta 2050 kojeg posjedujem 3god i bez ikakvih problema radi, na Ubuntu i njegovim derivatima radi plug and play ( uključujući skener), na ostalima je potrebno malo podesiti kao što je već opisano u tvom postu.
Uzmeš 3 kertridža = štampač
Inače, za uloženo se dobro isplati!
Vidim da sad za istu cijenu košta 2050 kojeg posjedujem 3god i bez ikakvih problema radi, na Ubuntu i njegovim derivatima radi plug and play ( uključujući skener), na ostalima je potrebno malo podesiti kao što je već opisano u tvom postu.
Uzmeš 3 kertridža = štampač
Inače, za uloženo se dobro isplati!
Pa to, vidjet koliko koštaju boje i koliko mi traju, pa cijena printera.... Ma za tu paru, da mi radi 6 mjeseci opet je isplativiji nego već spomenuti Samsung CLX 3180 kojeg ne bih preporučila ni neprijatelju.
A opet interesantno, gore laptope od hp-ovih u životu ne vidjeh.
EDIT: u linksu je boja 135 kn http://www.links.hr/?naziv=tinta-za-hp- ... 00.621.844, 270 kn za obje, ali opet s obzirom na moje printaše, koristit ću većinom crnu. Pa sad treba vidjeti koliko će trajati ova boja koja se dobila uz printer (a printam jako malo), možda je i isplativije jednom godišnje uzimati tako najjeftiniji printer.
A opet interesantno, gore laptope od hp-ovih u životu ne vidjeh.
EDIT: u linksu je boja 135 kn http://www.links.hr/?naziv=tinta-za-hp- ... 00.621.844, 270 kn za obje, ali opet s obzirom na moje printaše, koristit ću većinom crnu. Pa sad treba vidjeti koliko će trajati ova boja koja se dobila uz printer (a printam jako malo), možda je i isplativije jednom godišnje uzimati tako najjeftiniji printer.
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
WTF?!mist je napisao/la:u linksu je boja 135 (...) 270 kn za obje
Imam isti printer već 8-9 godina i savršeno radi! Sličan model mi se nalazi na tavanu, također odičan!
Zamjenska boja (upravo držim u ruci oba pakiranja) je 108 kn za crnu i 110 kn color. Obje su 8 ml.
Dosta sam koristio razne HP-ove, ali i Samsungove laserske printere - sve na linuxu radi plug-n-play
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
- vision
- Spol: ♂
HP 301 za black i color po 15e. Zamjenske nisam mogao naći.
@ Mist
Kada sam kupovao prvi laptop skoro svi su mi davali preporuku za HP ili Toshibu, na kraj ja odabrao najeftiniji u radnji (nzm zašto) MSI i evo poslije 3.5 god. kao da je juče kupljen, odličan kvalitet! Hoću reći, da za malo para se može naći dobar uređaj ali je potrebna i sreća.
Ova tema je jako dobra, i ja bi predložio promijeniti naslov teme u npr: "Best & Buy printeri koji rade na Linux".
Jer, mnogi imaju druge marke, i isto tako su zadovoljni i radi plug-n-play, a da opet ne koštaju preko 500kn ili 60e. Tu ne treba ići "čiji je tata jači" već predložiti dobar štampač koji mu radi i isplativo ga je imati, a i dobro je imati takvu temu, ako bi mijenjali printere ili kupovali nove pa da ne bi postavljali ovakva pitanja?
@ Mist
Kada sam kupovao prvi laptop skoro svi su mi davali preporuku za HP ili Toshibu, na kraj ja odabrao najeftiniji u radnji (nzm zašto) MSI i evo poslije 3.5 god. kao da je juče kupljen, odličan kvalitet! Hoću reći, da za malo para se može naći dobar uređaj ali je potrebna i sreća.
Ova tema je jako dobra, i ja bi predložio promijeniti naslov teme u npr: "Best & Buy printeri koji rade na Linux".
Jer, mnogi imaju druge marke, i isto tako su zadovoljni i radi plug-n-play, a da opet ne koštaju preko 500kn ili 60e. Tu ne treba ići "čiji je tata jači" već predložiti dobar štampač koji mu radi i isplativo ga je imati, a i dobro je imati takvu temu, ako bi mijenjali printere ili kupovali nove pa da ne bi postavljali ovakva pitanja?
-
Jehonan
Evo da se pridružim ovoj zadnjoj ideji.
Dakle, od Canona bježat u širokom luku!!!
Evo, meni riknula glava na MG5350!
Famozni B200 error!!!
A beštija ako je isprintala 1500 listova i nešto malo slika, dakle, promijenio boju 3 ili 4 puta!
Naravno, uvijek skupa originalna, mažen, pažen i eto ti!
Inače, gledam po netu, vrlo česta pojava kog dosta Canonovih InkJet printera!
Uzgred budi rečeno, sve probano, pa čak i rastavljanje glave i pranje u UZV kadici. Ništa! Nada! Zero! Nula!
Eto! Sad mi je lakše, majku mu!
Dakle, od Canona bježat u širokom luku!!!
Evo, meni riknula glava na MG5350!
Famozni B200 error!!!
A beštija ako je isprintala 1500 listova i nešto malo slika, dakle, promijenio boju 3 ili 4 puta!
Naravno, uvijek skupa originalna, mažen, pažen i eto ti!
Inače, gledam po netu, vrlo česta pojava kog dosta Canonovih InkJet printera!
Uzgred budi rečeno, sve probano, pa čak i rastavljanje glave i pranje u UZV kadici. Ništa! Nada! Zero! Nula!
Eto! Sad mi je lakše, majku mu!
za printere za koje ne postoje driveri, mogu se staviti generic driveri i printer će raditi.
kod kupovine printera treba gledati i koliko se printa i koliko košta toner.
ako se printa puno, onda uzeti veći printer, jer na toneru se dosta uštedi.
također izbjegavati deskjet i uzeti isključivo laserske.
kod kupovine printera treba gledati i koliko se printa i koliko košta toner.
ako se printa puno, onda uzeti veći printer, jer na toneru se dosta uštedi.
također izbjegavati deskjet i uzeti isključivo laserske.
Hmm... izbjegavati deskjet i uzimati laserske... Vrijedi ako ste firma koja manijakalno printa.
Za mini firme ili privatna korištenja deskjet je i više nego dovoljan.
Što izbjegavati? Samsung. Taj nikad ne svijetli zeleno. Uvijek mu neki đavo fali, i taj đavo ne košta ispod 500 kn (hoćeš boja, plastična periva kutija za prašinu ili imaging drum...).
U principu, treba izjednačiti vlastite potrebe s vlastitim mogućnostima = ako se malo printa, za osobne potrebe i eventualno kakav računčić, dovoljan je deskjet. Ako mjesečno treba printati barem 20 radnih lista = laserski.
Za mini firme ili privatna korištenja deskjet je i više nego dovoljan.
Što izbjegavati? Samsung. Taj nikad ne svijetli zeleno. Uvijek mu neki đavo fali, i taj đavo ne košta ispod 500 kn (hoćeš boja, plastična periva kutija za prašinu ili imaging drum...).
U principu, treba izjednačiti vlastite potrebe s vlastitim mogućnostima = ako se malo printa, za osobne potrebe i eventualno kakav računčić, dovoljan je deskjet. Ako mjesečno treba printati barem 20 radnih lista = laserski.