[Python] Moj prvi programčić napisan u GTK+
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojem jeziku je riječ. Primjer: [Java]
- PunkBastard
- Spol: M
[Python] Moj prvi programčić napisan u GTK+
Program se zove Mini Calc, kod mene radi bez greške, evo source koda:
https://www.dropbox.com/s/acdvzkj4agmier9/calculator.py
Update:
Mini Calc v1.0
Osnovni program je gotov i radi kako bi trebao, ostalo je sve stvar ukusa i neobaveznog tweakanja.
source:
https://www.dropbox.com/s/79gxf1hqkbqh8 ... ulator2.py
Changelog:
-dodan još jedan zaslon
-sada se mogu računati i vrijednosti koje ne daju cjelobrojni rezultat
https://www.dropbox.com/s/acdvzkj4agmier9/calculator.py
Update:
Mini Calc v1.0
Osnovni program je gotov i radi kako bi trebao, ostalo je sve stvar ukusa i neobaveznog tweakanja.
source:
https://www.dropbox.com/s/79gxf1hqkbqh8 ... ulator2.py
Changelog:
-dodan još jedan zaslon
-sada se mogu računati i vrijednosti koje ne daju cjelobrojni rezultat
Zadnja izmjena: PunkBastard, dana/u 24 srp 2013, 21:28, ukupno mijenjano 1 put.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
Re: [Python] Moj prvi programčić napisan u GTK+
Kako bih to trebao pokrenuti?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
kopirao sam cijeli source u svoju datoteku, napravio chmod +x i izbacuje mi error:
Kod: Označi sve
gGrga-2:Python gGrga$ ./test.py
Traceback (most recent call last):
File "./test.py", line 4, in <module>
from gi.repository import Gtk
ImportError: No module named 'gi'
python3 calculator.py?shrike je napisao/la:Kako bih to trebao pokrenuti?
Pohvale za program, možda da dodaš da se vidi koji je broj prethodno ukucan i koja operacija, a ne da nestaju odmah pri upisu druge varijable, ali
- PunkBastard
Moraš imati Gtk3 instaliran, nisam siguran dali 2 radi.gGrga je napisao/la:kopirao sam cijeli source u svoju datoteku, napravio chmod +x i izbacuje mi error:Kod: Označi sve
gGrga-2:Python gGrga$ ./test.py Traceback (most recent call last): File "./test.py", line 4, in <module> from gi.repository import Gtk ImportError: No module named 'gi'
@blacx hvala, to sam razmišljao dali da napravim u 2 reda da bude i onda da se sve to vidi, ali pošto je to tek prvi program koji sam napravio da ima grafičko sučelje, dovoljno je da radi ok, još ću se sutra malo pozabaviti detaljima, staviti float umjesto int i tako još neke stvarčice.
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
nemam ni python 3 ni gtk3 tako da mi ne radi
Ista greška kao i gGrgi
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- tomog999
Ja nemam ni python 3 ni gtk3 ni kompjuter, tako da uopće ne znam kako sam završio ovdje.
Nice job PB, Python FTW.
Nice job PB, Python FTW.
To all you "rvacki pravopis" haters, we're gona blow your planet up
we got death star(death star)
and you know that we got it(death star)
Darth Spellingius
we got death star(death star)
and you know that we got it(death star)
Darth Spellingius
Instaliraj `gi` modul.gGrga je napisao/la:kopirao sam cijeli source u svoju datoteku, napravio chmod +x i izbacuje mi error:Kod: Označi sve
gGrga-2:Python gGrga$ ./test.py Traceback (most recent call last): File "./test.py", line 4, in <module> from gi.repository import Gtk ImportError: No module named 'gi'
me@droid
- Medojedni jazavac
- Kontakt:
Meni radi. Dobar je. Probaj stavit u dva reda kak si razmisljal. To bude puno bolje.
stefan je napisao/la:tu mač gemišta
To understand recursion, you must first understand recursion.
ok, bacio sam se na instalaciju gtk+. slijedim upute koje sam nasao na http://python-gtk-3-tutorial.readthedoc ... stall.html.
Zapeo sam na prvom koraku. Trebao sam skinuti skriptu i pokrenuti je koja bi mi ubacila jhbuild u ~/Source.
Nakon toga krenem sa instalacijom jhbuild-a i dobivam error:
Pomoć? 
EDIT:
Skinuo sam krivu jhbuild skriptu... Problem rijesen
Zapeo sam na prvom koraku. Trebao sam skinuti skriptu i pokrenuti je koja bi mi ubacila jhbuild u ~/Source.
Nakon toga krenem sa instalacijom jhbuild-a i dobivam error:
Kod: Označi sve
gGrga-2:jhbuild gGrga$ ./autogen.sh
gnome-autogen.sh not available
yelp-tools not available
Configuring jhbuild without autotools
Now type `make' to compile jhbuild
gGrga-2:jhbuild gGrga$ make
Run "make install" to install.
gGrga-2:jhbuild gGrga$ make install
msgfmt -o ca.mo ca.po
make[1]: msgfmt: No such file or directory