Koja je ovo grafička kartica?

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Hugo
Spol: M
Kontakt:

Koja je ovo grafička kartica?

Post Postao/la Hugo »

Molim ekipu koja malo više zna o računalnim komponentama da mi pomogne u utvrđivanju vrste grafičke kartice. Znači, koja je vrsta ova grafička kartica:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/717 ... 185552.jpg

Nešto sam malo surfao po netu, ali ne mogu skužiti dali je ova PCI, PCIe, ili PCIe x16. :)

BTW, kako 100% mogu utvrditi da je crkla grafička kartica? Znači, kada se komp upali ekran se uopće ne pali, nego ga je potrebno ručno upaliti, nakon čega samo izbaci poruku da ide u powersaving mode i to je to. Komp i dalje radi, i ne pokazuje nikakve znakove da je nešto drugo osim grafičke kartice pošlo kvragu. Uz to, grafička se malkice osjeti kao da je izgorila.. :-D
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Slamd64

Re: Koja je ovo grafička kartica?

Post Postao/la Slamd64 »

Skini cooler. Pozadi imas one plasticne stipaljke ili budu srafovi. Ovako moze biti bilo koja. Ali ocito je neki entry level model tako da ne bih rekao da mnogo vrijedi.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Slamd64 je napisao/la:Skini cooler. Pozadi imas one plasticne stipaljke ili budu srafovi. Ovako moze biti bilo koja. Ali ocito je neki entry level model tako da ne bih rekao da mnogo vrijedi.
Ma evo skinuo sam, ali mi opet nije jasno ništa:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/717 ... 191403.jpg

Ma to kupujem novu grafu, pa moram znati koja je točno vrsta.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Slamd64

Post Postao/la Slamd64 »

koliko vidim u pitanju je neka nvidia
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Slamd64 je napisao/la:koliko vidim u pitanju je neka nvidia
Kako si to skužio? :)

Ali u pravu si, upisao sam u Google EAN kod i izbaci mi točan model kartice:

http://www.computeruniverse.net/product ... -gt430.asp

Hvala na pomoći svejedno. Nego, znaš li kako sigurno mogu znati da je grafa crkla, s obzirom na ono što sam napisao u prvom postu? :)
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ak si iz ZG skokneš do mene, ja ti posudim PCI-x grafu i rezervne DVI ili VGA kablove i probaš da li radi, ak radi onda je ili VGA ili kablovi ali ideš sistemom eliminacije .. ak nisi iz ZG, nađi nekoga u kvartu tko ti može posuditi VGA na pola sata (i kablove) .. napominjem kablove jer sam nedavno došao frendu popravit komp i LCD monitor, a zapravo mu je otišao samo DVI kabel .. čevape smo naravno pojeli usput na Trešnjevačkom placu dok smo išli u obližnji dućan po novi kabel :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Ne treba ti identična takva kartica. Dovoljno je da bude pci-e kartica i to je to.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Bertone je napisao/la:Ak si iz ZG skokneš do mene, ja ti posudim PCI-x grafu i rezervne DVI ili VGA kablove i probaš da li radi, ak radi onda je ili VGA ili kablovi ali ideš sistemom eliminacije .. ak nisi iz ZG, nađi nekoga u kvartu tko ti može posuditi VGA na pola sata (i kablove) .. napominjem kablove jer sam nedavno došao frendu popravit komp i LCD monitor, a zapravo mu je otišao samo DVI kabel .. čevape smo naravno pojeli usput na Trešnjevačkom placu dok smo išli u obližnji dućan po novi kabel :-D
U Dubrovniku sam, hvala svejedno. Mislim da nije kabel, jer kada isključim VGA kabel s grafičke kartice, na monitoru piše da priključim kabel natrag. S druge strane, dok je kabel priključen, monitor ne reagira baš ništa. Ali ostavio sam grafičku kod prijatelja, pa ću sutra saznati dali je pošla ča.. :-D
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Utvrdio sam da je grafička zaista krepala, testirana je u 2 računala i na oba ne radi. Naručio sam novu, koja bi trebala stići u ponedjeljak, pa ćemo vidjeti dali će sve raditi kako treba.. :)
Odgovori