Pitate se mozda zasto pitam ovako nesto pored sypnatica,zato sto su mi u njemu verzije programa prestare,npr. wine je 0.9,probao sam mjenjat repoe al stvar ostaje ista
pclinuxos rucna instalacija programa iz terminala
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
pclinuxos rucna instalacija programa iz terminala
Pozdrav,znaci zanima me kako rucno instalirat rpm paket nakon downloada?
Pitate se mozda zasto pitam ovako nesto pored sypnatica,zato sto su mi u njemu verzije programa prestare,npr. wine je 0.9,probao sam mjenjat repoe al stvar ostaje ista
.Usput da vas pitam da li je itko uspio instalirat MSN Live mesenger na Linux ja sam probao preko winea al kaze mi da je verzija wina prestara unatoc tome sto sam wine postavljo na xp ili vistu?Unaprijed hvala na odgovorima
.
Re: pclinuxos rucna instalacija programa iz terminala
Ne radi... ne može se spojiti na mrežu jer traži neke posebnosti koje u Wine-u nisu razvijene....NELE86 je napisao/la:.Usput da vas pitam da li je itko uspio instalirat MSN Live mesenger na Linux ja sam probao preko winea al kaze mi da je verzija wina prestara unatoc tome sto sam wine postavljo na xp ili vistu?Unaprijed hvala na odgovorima.
Nele, pogle ovo http://www.pclinuxonline.com/wiki/HowToInstallSoftware mislim da će ti pomoć.
I pogledaj šta piše na dnu, tvoja omiljena linux rečenica:

I pogledaj šta piše na dnu, tvoja omiljena linux rečenica:
Good luck!
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
a druga je your CPU is too old for this kernel 
lolNELE86 je napisao/la:a druga je your CPU is too old for this kernel
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."