Ovako problem je sljedeći. Nakon instalacije svih updateova itd itd odlučio sam iz želje da imam bolje 3d performanse (čitaj: steam) koristiti vlasničke AMD drivere. OK je radilo s open source driverima tj samo se pregrijavao malo... Ugl nakon resetiranja unity nije se želio pokrenuti. Probao sam pokrenuti Gnome shell, ali on je samo učitao svoju fallback opciju tj gnome 2 like sučelje. Compiz i tome sl nije radilo. Ugl problem koji imam opisan je i ovdje, guglao sam i nisam naišao na ništa što bi mi pomoglo do sada
http://askubuntu.com/questions/289047/u ... ics-driver
Unity nakon instalacije AMD vlasničkih drivera ne radi
Moderator/ica: Moderatori/ce
- vuksamotnjak
- Spol: M
Unity nakon instalacije AMD vlasničkih drivera ne radi
オープン思考....Linuxを使う=オープンWikiの [url]wiki.open.hr[/url](すべての情報を持って)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
एक खुले दिमाग .... लिनक्स Wiki- [url]wiki.open.hr[/url] सभी जानकारी (के साथ खुला का उपयोग करना.)
- Suko
- Site Admin
Re: Unity nakon instalacije AMD vlasničkih drivera ne radi
A napiši bar koju grafičku imaš? 
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
Suko je napisao/la:A napiši bar koju grafičku imaš?
Ako se radi o "kombiniranom" hibridnom rješenju (Intel+AMD grafička), onda nije dovoljno instalirati samo vlasničke drivere već i podesiti vga_switcheroo ili što već ako distribucija to ne radi već sama:After installing Ubuntu 13.04 64-bit, I installed all the updates, and then I installed the proprietary AMD graphics drivers for my AMD Radeon 7670M 1GB DDR3 graphics card (I have Samsung NP350V5X), but after restart when I login to my account, I can't get to the Unity desktop.
First I tried to install Gnome Shell, but when I tried to boot to that I just got Gnome Fallback (old Gnome 2 style). Next I tried this: Unity does not start in Ubuntu 13.04
dconf reset -f /org/compiz/
unity --reset-icons &disown
The open source graphics driver works OK, but I want better 3D performance, and I can't get that with the open source driver.
https://help.ubuntu.com/community/HybridGraphics
Tvoj laptop očito ima i HD3000 i Radeonku 7670M, dakle moraš koristiti vga_switcheroo.
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
-
Berda_jug2
- Spol: m
Meni unity ne radi ima neki eror unity graphics
pa napiši malo više detalja 
ovako se sva potencijalna pomoć svodi na gatanje...
ovako se sva potencijalna pomoć svodi na gatanje...