Pravila foruma PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake: Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi: [Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Jucer sam instaliro openSUSE 10.3 , nikad prije nisam radio na Linuxu neznam skoro nista....
Hocu da instaliram Avg AntiVirus skinem sa neta file u .rpm formatu i pokrenem prvo me pita "Install Package with YaST"
i onda upisem onaj password....nesto se instalira ili neznam sta radi.... ali nikako neznam gdje on to spremi, nigdje ni ikonu za podizanje AVG-a nemogu nac..
Poglledaj pod new applications na glavnom meniu .. ako nije tamo onda ces sam morati napraviti launcher ... odi na www od avga i pogledaj kako se pokrece antivirus ... vjerojatno se mora upisati nesto jednostavno u terminal ili run application programcic ... za npr avast antivirus je naredba "avastgui"
Be the change you want to see in the world! Dalai Lama.
kaiwan je napisao/la:Poglledaj pod new applications na glavnom meniu .. ako nije tamo onda ces sam morati napraviti launcher ... odi na www od avga i pogledaj kako se pokrece antivirus ... vjerojatno se mora upisati nesto jednostavno u terminal ili run application programcic ... za npr avast antivirus je naredba "avastgui"
Hvala ti za savjet za avast anitvirus uspio sam ga insalirat i pronac.... a za avg izludio me je.....odustajem od njega...
Grof je napisao/la:A meni još uvijek nije jasno što će vama antivirus na Linuxu...
Ma njie stvar u Antivirusu, prvi put koristim linux i htio sam nesto instalirat i pokuso sam prvo sto mi je palo na pamet avg i tu je nastao problem sa istalacijom .... i nisam htio odustat dok ga ne instaliram...
al ipah hvala GROFE na informaciji da za linux netreba ativirus...
Ajd, nije mi dalo mira, pa sam probao instalirati taj AVG na svoj ubuntu i sve je prošlo OK. Jedino što taj AVG nema deamon u sebi, pa može samo skanirati, a ne vrši i on-line zaštitu...