Lektoriranje, gramatika, pravopis...

Aktivno sudjelujte u stvaranju sadržaja na portalu.

Moderator/ica: Moderatori/ce

shicy
Spol: M

Re: Lektoriranje, gramatika, pravopis...

Post Postao/la shicy »

točno to drone...nemam pojma što max govori, ali kontam da mi je bolje ne spamat... :pogled_dolje
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Ma ja sam skužio jedino onaj Abzin post :D
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
shicy

Post Postao/la shicy »

rofl
ali falila je...ne ide "J bh d zbcm smglsnk" nego "J bh zbcl smglsnk"...šta ti je nepažnja :D
max360se

Post Postao/la max360se »

Realno gledano mi imamo pravopis za jezik koji nitko ne govori. Ja ne znam nikoga koji govori kao sto to pravopis nalaze. Svi mi pricamo nekim dijalektom ili "knjizevni" promijesan sa nekim dijalektom.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

max360se je napisao/la:Realno gledano mi imamo pravopis za jezik koji nitko ne govori. Ja ne znam nikoga koji govori kao sto to pravopis nalaze. Svi mi pricamo nekim dijalektom ili "knjizevni" promijesan sa nekim dijalektom.
:facepalm
PravoPIS.

Postoji i nešto što se zove pravogovor, i "propisuje", očito, govor - standardni ili kako ga već želite nazvati. Pravilno naglašavanje riječi i slično. Pravopis se prvenstveno odnosi na pisani jezik; ovdje ne želim reći da pisanje i govor nemaju veze jedno s drugim, već samo da ista pravila ne moraju nužno vrijediti za oboje. Max, ti malo miješaš kruške i jabuke, nije ti to dobro...za želudac :D
max360se

Post Postao/la max360se »

:facepalm
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

Pa nije loše ovo bez samoglasnika :) ako mogu arapi sto ne bi i mi ;)
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Abzeenth je napisao/la:J bh d izbcm smglsnk.
A da izbacimo suglasnike? => A a iaio uaie? Ako ništa, kraće je za pisat! => Ao ia ae e a ia! :D
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Ju konfjuz mi pipl.
retsam

Post Postao/la retsam »

hrc je napisao/la:Ako vam to zvuči kao glupa stvar, dogodilo se u češkom to prije recimo dvadesetak godina i ništa im ne fali. Bili su i ostali pismeniji i obrazovaniji od nas.
Naši jezikoslovci trebaju shvatiti da se jezik mijenja i da ga oni trebaju pratiti a ne propisivati neke njihove fiks-ideje i tjerati sve da se toga drže a sa malo realne osnove.
S ovim se ne slažem. Ne možeš nešto mijenjati što je, ako ništa drugo, duboko ukorijenjeno u pisanoj tradiciji, a bogme postoji i u govornom jeziku.
Da naši jezikoslovci ne shvaćaju da se jezik mijenja, još bismo pisali rđavo, a (službeno) naglašivali lȉjepo i ispȅći.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Odgovori