openSUSE 12.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Slamd64

AW: openSUSE 12.2

Post Postao/la Slamd64 »

Uvijek ima dd

Gesendet von meinem MT11i mit Tapatalk 2
stefan
Moderator
Spol: M

Re: openSUSE 12.2

Post Postao/la stefan »

kecerraj je napisao/la:E ljudi, sad čitam da bi kao najverovatnije prošlo ako upotrebim suse studio imagewriter, ali me interesuje kako mogu da instaliram isti na Debian Squeezu.

hvala
Tu [url] sam našao link na deb paket. Verzija je 1.9 i izgleda da je to najnovija (isto je i u openSUSE-u 12.2).

E sad, kako deb paket instalirati... to neka debainovci odgovaraju... :P
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

su
dpkg -i /putanja/do/paketa.deb
holden

Post Postao/la holden »

Znači ništa, dd live imagea, dd DVDa, .deb ovog imagewritera ne radi, unetbootin DVDa ne radi, lajv kao treba da radi ali : couldn't boot kernel i onda se to ponavlja po ekranu...ništa, jednostavno ništa. Ovaj openSUSE otkako je krenu sa 12.x serijom nikako da mi proradi :( onda isohybrid nije pomogao pa posle dd. ništa. ništa. baš mi žao :(
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
shicy

Post Postao/la shicy »

slušaj, gledaj, paz' 'vamo :D
slušaj, stan', kazaćuti :D
u gpartedu formatiraj usb na fat32. sa unetbootinom sprži .iso image na usb i rebootaj. odabereš da boota sa usb-a (na mom laptopu postoji "multiboot" koji se aktivira sa F12) i onda peri deri.
holden

Post Postao/la holden »

Pa to je prva stvar koju sam uradio :D

Ali neće i neće. unetbootin mi normalno sve ostale distre 'sredi', samo opensuse neće nikako. i problem još veći je da kad kod drugih distribucija otvorim iso u file rolleru, ima puno nekih foldera i fajlova unutra, a ovde samo jedan - 0.img, 4.3 GB, poslednji put modifikovan 1970 godine. A gugl neće da mi kaže o čemu se radi, pas mu majku... :D
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
shicy

Post Postao/la shicy »

ništa, onda prži na dvd preko brasera, k3b-a ili xfburna, ovisno o tome što koristiš ;)
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Meni dd normalno radi :pogled_dolje
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Baci iso i imagewriter na stick, nađi neke windowse, instaliraj imagewriter, presnimi iso na disk i napravi live usb :D
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
becho2150

Post Postao/la becho2150 »

je li imao ko problem da mu potamni panel i launcher
Odgovori