nicky je napisao/la:
Po čemu? Mislim, nikad se nisam susrela sa OS X pa me samo zanima njegova superiornost.
A što se tiče Ubuntu-a, jednostavan za instalaciju, još jednostavniji za upgrade, sve radi iz prve, brz je,pa što to čovjek može više poželjeti?
OS X je ispod haube modificirani BSD zvan Darwin (čitaj: jako stabilan Unix (imaš sve one blagodati kao i na Linuxu)). Na Appleovom hardveru radi savršeno dobro i stabilno (zato i ne žele OS X na ni jednom drugom). Samo sučelje je lijepo, funkcionalno, jednostavno i ima one 3D efekte. Osim Appleovih aplikacija (koje su jako ispolirane) postoji i komercijalni softver (Photoshop, MS Office, igre i ostalo) tako da ništa ne moraš žrtvovati. Odlična podrška za mreže (gdje god ga uštekaš moći češ se spojiti). Najbliže je onome da stvari jednostavno rade kako se od njih očekuje. Dok kod Linuxa je mnogo stvari dobro zamišljeno ali loše ili nikako realizirano (npr. alsa je shit).
Jednostavno ima sve što čovjek očekuje od jedno operacijskog sustava, ali naravno i cijenu, što definitivno spada u mane. Pored cijene mane su i što radi samo na Appleovom hardveru i Apple je kapitalističko đubre (čitaj: skup servis, vendor-lockin, izvlačenje novaca gdje god mogu itd.).
Ako možeš pljunut toliko para u startu i ne smeta ti elitizam i to što će Apple iz tebe izvlačit konstantno pare - nemaš boljeg izbora od Applea.
I da imam toliko para, opet ne bih htio uzeti Mac zbog tih moralnih implikacija, ali kad malo bolje razmislim, ni Canonical/RedHat/Novell nema drugi cilj nego pravit pare

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'