Ubuntu uklonio Community sa ubuntu.com

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: Ubuntu uklonio Community sa ubuntu.com

Post Postao/la bertone »

4ndY je napisao/la:Pogledajte forume zajednica za Windows, OS X i drugi vlasnički softver -- unatoč tome što od njihovog pomaganja profitira isključivo proizvođač, oni i dalje pomažu. Pa pretpostavljam da će i zajednica Ubuntu korisnika nastaviti s dosadašnjom praksom, makar Canonical od njih pravio magarce.
Upravo to, kako sam nekoliko godina koristio i OSX uz penđere, ako sam znao pomogao sam drugim korisnicima OSX-a bez obzira što sam znao da Apple od korisnika pravi gljive .. pa ako je neka kompanija zločesta ili gad ne moram i ja biti takav .. a ako usput uspijem potaknuti nekog da počne razmišljati svojom glavom i napusti zločestu kompaniju tim bolje :)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
zole052

Post Postao/la zole052 »

Bertone je napisao/la: Upravo to, kako sam nekoliko godina koristio i OSX uz penđere, ako sam znao pomogao sam drugim korisnicima OSX-a bez obzira što sam znao da Apple od korisnika pravi gljive .. pa ako je neka kompanija zločesta ili gad ne moram i ja biti takav .. a ako usput uspijem potaknuti nekog da počne razmišljati svojom glavom i napusti zločestu kompaniju tim bolje :)
tocno tako, da li ce netko pomoc ili nece ovisi o covjeku a ne o os-u koji koristi...

volio bi vidjeti da ovdje netko pita nesto za win ili osx ili mozda jednog dana ubuntu i da se netko javi "ne, ja ti necu pomoc iako znam jer koristis taj i taj os" pface
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
shicy

Post Postao/la shicy »

slažem se sa zolom, a pitanje ovisnosti dobijanja moje pomoći o korištenom os-u je smiješno...
ukoliko znam čovjeku pomoći i ukoliko budem imao vremena, pomoći ću ;)
Zadnja izmjena: shicy, dana/u 18 svi 2013, 16:36, ukupno mijenjano 1 put.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

4ndY je napisao/la:Pogledajte forume zajednica za Windows, OS X i drugi vlasnički softver -- unatoč tome što od njihovog pomaganja profitira isključivo proizvođač, oni i dalje pomažu. Pa pretpostavljam da će i zajednica Ubuntu korisnika nastaviti s dosadašnjom praksom, makar Canonical od njih pravio magarce.
Da, ali je zapravo jako dobro pitanje kako bi se u takvom slučaju trebali mi postaviti?
Zbog slobode mišljenja definitivno ne bi smjeli takvo što braniti. Ruku na srce, Ubuntu će i dalje biti pod GPL licencom.
Od osobne je naravi hoće li netko htjeti pomoći, ili će svoju pomoć usmjeriti na slobodnije distre (kao što ću ja činiti, jer se ne namjeravam bakčiti s Mirom, Unityem i ostalim Canonicalovim izmišljotinama)
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Grof je napisao/la: Da, ali je zapravo jako dobro pitanje kako bi se u takvom slučaju trebali mi postaviti?
Što se mene tiče, svejedno mi je hoće li netko ovdje ili bilo gdje drugdje raditi besplatnu podršku Canonicalu. Svako nek radi što ga je volja sve dok ne čini štetu drugima. To što ću osobno misliti o takvim aktivnostima druga je stvar :twisted:

Mislim da kad Canonical zajaše jedan dan na valovima mainstreama, bit će mu u interesu da ljudi od njega traže plaćenu podršku, a ne da mu drugi uzimaju posao i to još besplatno... :-P
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Bertone je napisao/la:. a ako usput uspijem potaknuti nekog da počne razmišljati svojom glavom i napusti zločestu kompaniju tim bolje :)
Vjerojatnije će napustiti zločestu kompaniju ako mu ODBIJEŠ pomoć i u rješenju problema. Zašto bi svjesno pomagao firmi za koju znaš da radi štetu zajednici?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Pomoći ćemo im koliko znamo. Nećemo ih otjerati. Samo je problem u tome što nećemo koristiti te sustave i nećemo se razumjeti u njih.
Evo, ja sad već ne znam gdje se što na novijim Ubuntuima nalazi. A nemam ga na nijednom kompu pa čak i kada bi išao pomoći, za specifične stvari ne znam.
Ovdje nemamo baš neku jaku Ubuntu zajednicu a kako stvari stoje još ćemo ju i više razvodniti jer iskusniji traže dobru alternativu prije nego se brod potopi. Tako da nakon nekog vremena neće više ovisiti o našoj želji za pomoć. Jednostavno nećemo imati ljude koji će to znati obaviti. Najvjerojatnije će se razvijati posebna odvojena zajednica korisnika Ubuntua (ovdje ili negdje drugdje) koja će se pobrinuti za podršku.
Windows i OS X zajednice dokazuju da je takvo što moguće.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Batina uvijek ima dva kraja ..

Kako Canonical bude zatvarao Ubuntu tako će opadati i broj (neka se sad nitko ne uvrijedi, tu podrazumijevam one koji su voljni učiti i misliti svojom glavom) informatički pismenih korisnika, a eventualno će se povećati broj onih nepismenih kojima će sve servirano od strane Canonicala biti super i idealno .. i sve ok .. ili će postojeći korisnici otići, a novi neće doći

.. i onda smo došli do onog drugog kraja batine.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

shrike je napisao/la:Vjerojatnije će napustiti zločestu kompaniju ako mu ODBIJEŠ pomoć i u rješenju problema. Zašto bi svjesno pomagao firmi za koju znaš da radi štetu zajednici?
Ne, samo ćeš na taj način stvoriti o sebi sliku prprotentnog geeka .. vjeruj mi, proživio sam to davnih dana sa korisnicima Knoppixa koji nisu baš bili skloni noobovima :(
Suko je napisao/la:Pomoći ćemo im koliko znamo. Nećemo ih otjerati. Samo je problem u tome što nećemo koristiti te sustave i nećemo se razumjeti u njih.
Evo, ja sad već ne znam gdje se što na novijim Ubuntuima nalazi. A nemam ga na nijednom kompu pa čak i kada bi išao pomoći, za specifične stvari ne znam.

Upravo to sam mislio o batini s dva kraja.

Suko je napisao/la: .. Najvjerojatnije će se razvijati posebna odvojena zajednica korisnika Ubuntua (ovdje ili negdje drugdje) koja će se pobrinuti za podršku. Windows i OS X zajednice dokazuju da je takvo što moguće.

Vrlo vjerojatno, no Canonical ipak nije ni blizu jak kao Apple, a kad pogledam Hr Apple portale/forume (ima ih dva aktivna) jedan već mjesecima životari i ovisi samo o jednom čovjeku.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200

ZEN
"What do you want?"
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Suko je napisao/la:Pomoći ćemo im koliko znamo. Nećemo ih otjerati. Samo je problem u tome što nećemo koristiti te sustave i nećemo se razumjeti u njih.
Ovdje nemamo baš neku jaku Ubuntu zajednicu a kako stvari stoje još ćemo ju i više razvodniti jer iskusniji traže dobru alternativu prije nego se brod potopi. Tako da nakon nekog vremena neće više ovisiti o našoj želji za pomoć. Jednostavno nećemo imati ljude koji će to znati obaviti. Najvjerojatnije će se razvijati posebna odvojena zajednica korisnika Ubuntua (ovdje ili negdje drugdje) koja će se pobrinuti za podršku.
Windows i OS X zajednice dokazuju da je takvo što moguće.
Potpuno se slažem. Većina korisnika neće koristiti Ubuntu, ali će njegovi derivati još biti poprilično zastupljeni. Nove korisnike možda i preusjeravati na ostale distre, ali nikome ne uskraćivati pomoć - to bi već bila diskriminacija. Na ovom forumu smo imali slučajeve kad su i penđer-korisnici tražili pomoć, a mi uspješno riješili.
Iako i jedni i drugi mogu biti fanatici, velika je razlika između win i linux fanova. Ako Canonical nastavi sa zatvaranjem, Ubuntu više nikad neće postići staru slavu jer će ga veći dio zajednice napustiti upravo zbog slobode i izbora. M$ može raditi magarce od svojih korisnika, ali se u linux svijetu to ne može dogoditi.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Odgovori