openSUSE 12.3

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Grof
Site Admin

Re: openSUSE 12.3

Post Postao/la Grof »

Ne pita ako je ulogiran SAMO jedan korisnik. Napravi još jednog korisnika i switchni na njega, tako da i prvi ostane ulogiran. Pa onda probaj suspend i nakon toga prebaci na prvog korisnika. DOčekati će te onaj prozor koji sam postal.

Ima problema sa suspendom kada je ulogirano više korisnika, a ne samo jedan. Samo s jednim radi uredno!
sumski
Moderator
Spol: M

Post Postao/la sumski »

To sam i probal ;)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Dakle, ovak je složeno u /etc/polkit-default-privs.local

Kod: Označi sve

org.freedesktop.upower.suspend                       yes:yes:yes
org.freedesktop.login1.suspend                       yes:yes:yes
org.freedesktop.login1.suspend-multiple-sessions     yes:yes:yes
pokrenul kak si rekao i rebootao i NE RADI i dalje.

Sad sam već prilično ljut na cijelu ovu Suseovu papazjaniju :ljut2

Inače je ova datoteka i od ranije bila tako posložena, ali je update i nju opet zakomentiral (sam si nisam sigurno!).

Ne kontam i sve mi se manje da skontat! Frustrira me opako! :ljut2
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Čini se da sam našao problem (ali mi je malo dosta traženja problema nakon updejta.... ;) )

ja u /etc/polkit-1/rules.d/ imam DVA default-privs.rules -a: 50-default-privs.rules i naravno, 90-default-privs.rules.

90- ima ispravan zapis, a 50- nema! 50- se naravno izvršava prvi, ali mi je čudno da se nakon njega ne izvrši skripta 90- i postavi moja pdešenja...
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Prioritet imaju niži brojevi! Tu je tvoj problem. Dupaj na zadnju dostupnu verziju tog paketa. Ranija verzija je bila na 50, zadnja, točna i ispravna je na 90!
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

ma štima, ali ja sam u diru imao OBJE verzije i 50- i 90-

Zašto je update meni iskomentirao moja podešenja u dvije datoteke i ostavio stari 50-*.rules?? Problem je negdje u post-updateu koji nije obrisao stara podešenja i pregazio moja lokalna podešenja i iskomentirao ih. Mislim da to treba istražiti zašto se desilo.

BTW, da, nakon kaj sam obrisao 50-, opet sve radi kao i prije - dobro. NO zadalo mi je muke. Moram si ovo negdje zapisati, jer bi se ovo izgleda jednom moglo opet ponoviti. ;)
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Hm, da, vrlo čudno da je to još tu bilo, jer 50-* nema već 2 mjeseca! Pogledal na jednoj drugoj mašini, i tam se za zadnjim updateima samo 90-default-privs.rules, ko i kod mene.
Za ubuduće. velim, na ovaj KDE-ov editor se nemoj oslanjati, jer on editira u /usr/share/polkit-1/*/*, a onda ga update pregazi!

Sa lokalnim postavkama *mora* raditi, bez obzira kakav je oS policy za određenju radnju...
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Ok, to štima, ali držim da je vrlo loša politika openSUSE-ta da KDE Settizni nude nešto što pregazi ili update ili YaST!
Zašto onda jednostavno ne izbace te KDE postavke od tamo. Ovako samo zbunjuju ljude.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Skroz si u pravu! Bude se ili složil, ili skroz maknul.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Odgovori