openSUSE 12.3
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 12.3
Ne pita ako je ulogiran SAMO jedan korisnik. Napravi još jednog korisnika i switchni na njega, tako da i prvi ostane ulogiran. Pa onda probaj suspend i nakon toga prebaci na prvog korisnika. DOčekati će te onaj prozor koji sam postal.
Ima problema sa suspendom kada je ulogirano više korisnika, a ne samo jedan. Samo s jednim radi uredno!
Ima problema sa suspendom kada je ulogirano više korisnika, a ne samo jedan. Samo s jednim radi uredno!
To sam i probal 
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Dakle, ovak je složeno u /etc/polkit-default-privs.local
pokrenul kak si rekao i rebootao i NE RADI i dalje.
Sad sam već prilično ljut na cijelu ovu Suseovu papazjaniju
Inače je ova datoteka i od ranije bila tako posložena, ali je update i nju opet zakomentiral (sam si nisam sigurno!).
Ne kontam i sve mi se manje da skontat! Frustrira me opako!
Kod: Označi sve
org.freedesktop.upower.suspend yes:yes:yes
org.freedesktop.login1.suspend yes:yes:yes
org.freedesktop.login1.suspend-multiple-sessions yes:yes:yesSad sam već prilično ljut na cijelu ovu Suseovu papazjaniju
Inače je ova datoteka i od ranije bila tako posložena, ali je update i nju opet zakomentiral (sam si nisam sigurno!).
Ne kontam i sve mi se manje da skontat! Frustrira me opako!
Čini se da sam našao problem (ali mi je malo dosta traženja problema nakon updejta....
)
ja u /etc/polkit-1/rules.d/ imam DVA default-privs.rules -a: 50-default-privs.rules i naravno, 90-default-privs.rules.
90- ima ispravan zapis, a 50- nema! 50- se naravno izvršava prvi, ali mi je čudno da se nakon njega ne izvrši skripta 90- i postavi moja pdešenja...
ja u /etc/polkit-1/rules.d/ imam DVA default-privs.rules -a: 50-default-privs.rules i naravno, 90-default-privs.rules.
90- ima ispravan zapis, a 50- nema! 50- se naravno izvršava prvi, ali mi je čudno da se nakon njega ne izvrši skripta 90- i postavi moja pdešenja...
Prioritet imaju niži brojevi! Tu je tvoj problem. Dupaj na zadnju dostupnu verziju tog paketa. Ranija verzija je bila na 50, zadnja, točna i ispravna je na 90!
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
ma štima, ali ja sam u diru imao OBJE verzije i 50- i 90-
Zašto je update meni iskomentirao moja podešenja u dvije datoteke i ostavio stari 50-*.rules?? Problem je negdje u post-updateu koji nije obrisao stara podešenja i pregazio moja lokalna podešenja i iskomentirao ih. Mislim da to treba istražiti zašto se desilo.
BTW, da, nakon kaj sam obrisao 50-, opet sve radi kao i prije - dobro. NO zadalo mi je muke. Moram si ovo negdje zapisati, jer bi se ovo izgleda jednom moglo opet ponoviti.
Zašto je update meni iskomentirao moja podešenja u dvije datoteke i ostavio stari 50-*.rules?? Problem je negdje u post-updateu koji nije obrisao stara podešenja i pregazio moja lokalna podešenja i iskomentirao ih. Mislim da to treba istražiti zašto se desilo.
BTW, da, nakon kaj sam obrisao 50-, opet sve radi kao i prije - dobro. NO zadalo mi je muke. Moram si ovo negdje zapisati, jer bi se ovo izgleda jednom moglo opet ponoviti.
Hm, da, vrlo čudno da je to još tu bilo, jer 50-* nema već 2 mjeseca! Pogledal na jednoj drugoj mašini, i tam se za zadnjim updateima samo 90-default-privs.rules, ko i kod mene.
Za ubuduće. velim, na ovaj KDE-ov editor se nemoj oslanjati, jer on editira u /usr/share/polkit-1/*/*, a onda ga update pregazi!
Sa lokalnim postavkama *mora* raditi, bez obzira kakav je oS policy za određenju radnju...
Za ubuduće. velim, na ovaj KDE-ov editor se nemoj oslanjati, jer on editira u /usr/share/polkit-1/*/*, a onda ga update pregazi!
Sa lokalnim postavkama *mora* raditi, bez obzira kakav je oS policy za određenju radnju...
Ok, to štima, ali držim da je vrlo loša politika openSUSE-ta da KDE Settizni nude nešto što pregazi ili update ili YaST!
Zašto onda jednostavno ne izbace te KDE postavke od tamo. Ovako samo zbunjuju ljude.
Zašto onda jednostavno ne izbace te KDE postavke od tamo. Ovako samo zbunjuju ljude.
Skroz si u pravu! Bude se ili složil, ili skroz maknul.
Evo i upstream reporta:
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=308934
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=308934