Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.

Teme vezane za KDE grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

stefan
Moderator
Spol: M

Re: Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.

Post Postao/la stefan »

Pratim cijelo vrijeme ovu temu i trudim se ne sudjelovati... malo ste "zaorali" :)

Branimire, predlažem da na svom hardveru testiraš različite DE-ove ali i distribucije. Jer znamo da ne funkcioniraje kombinacije istih DE-va na različitim distrama jednako dobro. Brojke ili neka konkretne usporedbe bi mnoge uvjerile...
Vrlo bi zgodno bilo i da se tvoj trudi i razmišljanja pretvore u jedan, po meni, za mnoge vrlo koristan članka koji možemo publicirati na LZS portalu. :thmb-up

Uz ovakvu raspravu i zaključke, ova tema je samo jedan flame war... koji je sve samo ne konstruktivan i koristan. I zato, kao moderator, predlažem da se tema zaključa. Sačekati ćemo mišljenja drugih moderatora...

Svim sudionicima rasprave čestitke i zahvale na sudjelovanju ;)
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
eQuivalent
Kontakt:

Post Postao/la eQuivalent »

Ja ne vidim flame war, već naprotiv, jednu skroz poučnu raspravu od okruženjima-procesorima-ram memoriji, gde dosta toga manje upućeni mogu da nauče, jer mnogi misle da ako uzmu procesor novije generacije da će odmah i računar bolje raditi, a zapravo to nije baš tako. Računar nije samo procesor, nego skup pojedinačnih delova koji čine jednu celinu (u ovom slučaju laptop).
Sećam se pre par godina, kad sam uzimao desktop računar, tražio sam da mi zamene i3 procesor sa E6500 (dual core) procesorom. Razlog, E6500 je takoreći vrh u svojoj klasi po karakteristikama u odnosu cena kvalitet, a i3 se tek bio pojavio. Poznanik, koji je uzeo isti ovakav računar, ali sa i3 procesorom (kako je u orginalu i bio), nikako nije zadovoljan.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

eQuivalent je napisao/la:Ja ne vidim flame war, već naprotiv, jednu skroz poučnu raspravu od okruženjima-procesorima-ram memoriji, gde dosta toga manje upućeni mogu da nauče, jer mnogi misle da ako uzmu procesor novije generacije da će odmah i računar bolje raditi, a zapravo to nije baš tako. Računar nije samo procesor, nego skup pojedinačnih delova koji čine jednu celinu (u ovom slučaju laptop).
Sećam se pre par godina, kad sam uzimao desktop računar, tražio sam da mi zamene i3 procesor sa E6500 (dual core) procesorom. Razlog, E6500 je takoreći vrh u svojoj klasi po karakteristikama u odnosu cena kvalitet, a i3 se tek bio pojavio. Poznanik, koji je uzeo isti ovakav računar, ali sa i3 procesorom (kako je u orginalu i bio), nikako nije zadovoljan.
  • Dok ne daš u prilog benchmark i konkretne brojke to što govoriš su puka naklapanja. Jer meni novi i7-3770 radi sasvim OK ;) (BTW, nije da mislim da si totalno u krivu)
  • To, u principu, nema veze sa ovom temom - već bi se eventualno moglo o tome raspravljati u podforumu Hardver
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
eQuivalent
Kontakt:

Post Postao/la eQuivalent »

upoređuješ i7 sa i3??? pa mislim zaista ...
Ako jesu puka naklapanja, zašto onda coveku ne radi KDE kako valja?
stavi svoj i7 na krš ploču, daj mu očajno napajanje, stavi mu ispod 2 giga rama (žnj klase) i i neki saegate hard. Pitaću te posle, dal taj i7 radi kao zmaj ili ćeš da se pitaš, pa šta je ovom računaru, a zapravo imaćeš 4 uska grla. Računar mora da bude onako sklopljen da se izbegnu uska grla.
Branimir
Kontakt:

Post Postao/la Branimir »

Hvala na pojašnjenju za 32bit i 64bitne potrepštine, to me uvijek bunilo i nisam bio na ziher što i kako.

Gnušam se i Rolling Stonesa, a opet ih gomila ljudi sluša :)
Inače, ne znam kako, ali kroz zadnjih par godina, imao sam nekoliko računala i svako od njih nije bilo neki "krš" ali s KDE-om nikad nisam imao dobrih iskustava, od prvih 4.0x verzija, do ove zadnje 4.13. Nije valjda da sam svaki put imao preslabo računalu da bi KDE vrtio kako svi pričaju da radi? A paralelno s time Gnome 2 je radio super, XFCE da ne spominjem.

A probao sam i Kubuntu i Opensuse i Debian s KDEom i uvijek su bile manje više slične boljke. Tri računala svaki iz svoje ere, u svoje doba, tako da sam "pratio" i razvoj KDE-a otprilike s računalom, nisam probao na starog celerona metat najnoviji KDE ili slično.

Ovako imam dojam za taj gnušoliki DE nikad nije dovoljno jak procesor, niti imam dovoljno rama...
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

eQuivalent je napisao/la:upoređuješ i7 sa i3??? pa mislim zaista ...
Ako jesu puka naklapanja, zašto onda coveku ne radi KDE kako valja?
stavi svoj i7 na krš ploču, daj mu očajno napajanje, stavi mu ispod 2 giga rama (žnj klase) i i neki saegate hard. Pitaću te posle, dal taj i7 radi kao zmaj ili ćeš da se pitaš, pa šta je ovom računaru, a zapravo imaćeš 4 uska grla. Računar mora da bude onako sklopljen da se izbegnu uska grla.
pa namignuo sam nakon i7 :)

Ustanovljeno je da Branimirov hardver nije za KDE. Ostatak rasprave se ne tiče KDE-a nego općenito hardwera.

Prebaciti ću dio postova u zasebnu hardware temu.. kad stignem do kompa.

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Evo ja sam stavio KDE na matori komp sa single core procesorom i 1GB RAM-a, i veoma je upotrebljiv. Naravno efekte sam isključio. Samo što je tata navikao na GNOME2, tako da mu moram držati MATE tamo. :) Tako da samo ti ugasi efekte i sve će ti biti mnogo bolje. Naravno, update na KDE 4.13 se podrazumeva. Veruj mi da ćeš se preporoditi. ;)
Branimir
Kontakt:

Imao sam sve efekte pogašene osim valjda animacije prozora i malo transparentnosti, naučen sam na spartanske "efekte" XFWM kompositinga, tako da defitivno me nije zanimala kocka ili slične điđe baje...
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Ja sam bio bukvalno sve pogasio jer je bila integrisana grafika od pre 10 godina. I baš je fluidno radilo. Tako da jedino vidim da je i to malo efekata pravilo problem, a pravi problem verovatno zbog lošeg drajvera za grafiku, to je jedino što mi pada na pamet. Ili da probaš kombinaciju da pokreneš KDE sa openbox-om umesto kwin-a.
Branimir
Kontakt:

Je, mogu reć Kelly Brook da obuče vestu i manduru... :D
Zaključano