Ubuntu (ni)je Linux [CHAT tema 100%]

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Markec
Spol: M

Re: Ubuntu (ni)je Linux [CHAT tema 100%]

Post Postao/la Markec »

Ja se isto ne slazem s tobom devil, sad kada pogledas, ti razmisljas ovako, ja sam naucio to raditi, to i to, u detalje, i lagano je. Ako mogu ja onda mogu i drugi.
Zato i arch i gentoo postoje, (to su distre za one koji zele znati o linuxu vise o detaljima) . Evo sada recimo, nemaju svi vremena uciti tako detalno. nekima je bitno da radi, da mogu poslati poruku, da mogu otici na net i da mogu sve jednostavno napraviti, u kratkom vremenu.

Evo recimo, moj brat je zavrsio skolu za poljoprivredu, on zna kako treba kakva hrana biti za krave, koliko vitamina treba ubaciti, na sto treba paziti itd, kako se odrzavaju neki strojevi. On ne koristi linux, nego windows, nema volje raditi na kompjutoru osim one jednostavne stvari, citati po netu, igre itd. Daj mi reci hoces li ti znati raditi takav posel kao sto on radi, neces odma, treba tu vremena, za ucenje, (ovisi dali imas volje) ja nemam volje linux znati u detalje, zato je ubuntu dobar.

Ako nema distre poput ubuntu, fedore, mandrive, onda nece ljudi koristiti linux, tocnije koristit ce ga ljudi koji nose one velike udzbenike, debele naočale, takoder oni koji nisu nikad bili s curom.
Markec

Post Postao/la Markec »

A sada, compiz, ne spada medu nuznim, gledao sam tvoje screenshots-e, na nijednom nisam vidio da imas neku sliku (priroda, neku lijepotu, vec samo logo distre, kao Arch.
Ja se smatram malo umjetnickim tipom, uvjek volim svakih par dana, ili svaki tjedan promjeniti sliku (svacega, prirode, zgrade, ) jednostavno u tome vidim neku ljepotu u kojoj uzivam. Isto tako super mi je imati compiz.Sve to usrecuje mene, opušta me.
devil

Post Postao/la devil »

odma neka ude u zapisnik da niti sam debel niti pretjerano bradat niti imam naocale i imam curu. volim pogledat nogomet, idem van i znam se zabaviti. eto:) da se odma razbiju svi stereotipi:) da prvo markecu odgovorim. moj wallpaper je zapravo samo tu tek tolko da nemam iskljucito crnu pozadinu jer bi flipnul kad sam manje vise stalno u terminalu:)zakaj nije neka zena/neko drvo ili neki auto? zato jer mi se navise svidaju wallpaperi koji imaju tapetasti uzorak. kad smo vec kod toga, bas bi mogo promjeniti wallpaper.
jesam:)
ja mislim da se korisnik mora znati snaci u svakoj situaciji, gledam tak na to jer namjeravm raditi ko sitemac pa je to mozda skoro pa profesionalna deformacija. volim izazove koje mi susatav pruza. volim cesto na tezi ancin podesiti nesto cisto da bi racunalo tome direktnije pristupalo. mozda zato to i ocekujem od svih korisnika. eto, priznam, kriv sam.
ali morate i sami priznati da taj osjecaj kad slazete nesto jako zeznuto i to na kraju proradi.. predivan osjecaj za koji su mnogi novi korisnici zakinuti.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

devil je napisao/la: ali morate i sami priznati da taj osjecaj kad slazete nesto jako zeznuto i to na kraju proradi.. predivan osjecaj za koji su mnogi novi korisnici zakinuti.
T os i potpuno u pravu. No ti drugi korisnici niti ne mogu razumjeti tvoje oduševljenje ;)

Eh, možeš li onda razumjeti men i moju sreću kada pomognem nekome kome to što ga muči - proradi. Ja njegovu sreću osjećam kroz sebe....
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

devil je napisao/la: ja mislim da se korisnik mora znati snaci u svakoj situaciji, gledam tak na to jer namjeravm raditi ko sitemac pa je to mozda skoro pa profesionalna deformacija. volim izazove koje mi susatav pruza. volim cesto na tezi ancin podesiti nesto cisto da bi racunalo tome direktnije pristupalo. mozda zato to i ocekujem od svih korisnika. eto, priznam, kriv sam.
ali morate i sami priznati da taj osjecaj kad slazete nesto jako zeznuto i to na kraju proradi.. predivan osjecaj za koji su mnogi novi korisnici zakinuti.
Razumijem te i potvrđujem ti da je to subjektivne naravi :mrgreen: (ja isto volim tako slagat sistem :? g333k )

U istom stilu ti mogu reći... da vidiš kak je super dok dobro poznaš prirodu tvari i možeš objasnit neke čudne, ali svakodnevne pojave u prirodi što drugim ljudima sasvim promiče, gotovo da ih ni ne primjećuju :lol: 8-)
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
Tux Slave
Kontakt:

Post Postao/la Tux Slave »

devil je napisao/la: nego, ubuntu. ubuntu je pun smeca. previse paketa koji netrebaju i probelamaticni su za uklanjanje, ista stvar i s fedorom, makar se isntalacija fedore da srediti odma u startu. osim toga stavljaju neke bleeding edge pakete i compiz fusion na koji tolko poludim je sastavni dios sutava. msilim sve je to tolko nepotrebno. ako zelite debian based stavite debian net install ili stavite arch linux. onda ljudi nauce puno vise o linuxu. ne odma, anravno ali neka evolucija zananja ide k tome. sve bi zapravo na kraju trebalo na lfs-u zavrsiti. zato to kazem? zato jer nekad nece ici sva ko po loju. nekad ce trebat zasukat rukave i prepisat iz nule xorg.conf ili cak reci sustavu da ga sam izgenerira. kolko vas tu zna to napraviti? pa onda rc.conf kojeg su iz ubuntua izbacili. pa .Xdefaults, pa .xinitrc. kaj s distrama koje nemaju gedit/kate ili cak X uopce? dal bi se znali snaci s nanom ili nedaj boze vi-om? ili recimo idete stavljat linux na stari komp neki. gnome-terminal je ogroman. urxvt anyone? xterm? aterm? o firefoxu da ne pricam. dillo? links -g? nemate X a ocete pogledat nekaj na netu. lynx? znate dici wlan ili cak obican lan bez network managera? i sad ono ubojica pitanje- kompajliranje. nedo bog kompajliranje kernela. stavri koje se ljudi tolko boje jer im niko nikad nije objasnil, a tolko je jednostavno. zato ne ubuntuu. jer je blesav, ne standardiziran i lako se u njemu pogubiti. a to niko ne zeli.
Pogledaj mene.
ex. Ubuntu user
ex. Debian user
ex. Slackware
ex. Arch user
ex. lfs
ex. Gentoo user
ex. .....
now Fedora user
will be Frugalware....

Znaš zašto? Jer mogu.

Znam i mogu prevrnuti svoj sistem naopačke. Kernel sam toliko puta kompajlirao da bih mogao svoju konfu na žmirećki konfigurirati. Eh da, my heart belongs to KDE.

Govoriti da je nešto glupo jer ima puno nabacanih paketa je jednostavno glupo. Ovdje nitko nema pravo nekome zabraniti korištenje Ubuntua - iz tvog teksta se da zaključiti da bi ti to napravio. I sada: Što ćeš ti na GNU/Linuxu ako se neslažeš s njegovom filozofijom?
Gigolo

Post Postao/la Gigolo »

devil je napisao/la: namjeravm raditi ko sitemac
Ako ne pušiš na tom ćeš poslu propušiti, a nakon nekog vrimena i propišati. Sanjati ćeš svoj posal!! I u snu rješavati probleme, kako se i meni događalo. Ajde radije u aplikacijske programere. Takvi posal ostavu na poslu, a sistemci svoj posal radu 24 sata dnevno. I kad si u kafiću doći će neko i pokupiti će te da pogledaš zašto nešto ne radi.
devil

Post Postao/la devil »

Tux Slave je napisao/la:
devil je napisao/la: nego, ubuntu. ubuntu je pun smeca. previse paketa koji netrebaju i probelamaticni su za uklanjanje, ista stvar i s fedorom, makar se isntalacija fedore da srediti odma u startu. osim toga stavljaju neke bleeding edge pakete i compiz fusion na koji tolko poludim je sastavni dios sutava. msilim sve je to tolko nepotrebno. ako zelite debian based stavite debian net install ili stavite arch linux. onda ljudi nauce puno vise o linuxu. ne odma, anravno ali neka evolucija zananja ide k tome. sve bi zapravo na kraju trebalo na lfs-u zavrsiti. zato to kazem? zato jer nekad nece ici sva ko po loju. nekad ce trebat zasukat rukave i prepisat iz nule xorg.conf ili cak reci sustavu da ga sam izgenerira. kolko vas tu zna to napraviti? pa onda rc.conf kojeg su iz ubuntua izbacili. pa .Xdefaults, pa .xinitrc. kaj s distrama koje nemaju gedit/kate ili cak X uopce? dal bi se znali snaci s nanom ili nedaj boze vi-om? ili recimo idete stavljat linux na stari komp neki. gnome-terminal je ogroman. urxvt anyone? xterm? aterm? o firefoxu da ne pricam. dillo? links -g? nemate X a ocete pogledat nekaj na netu. lynx? znate dici wlan ili cak obican lan bez network managera? i sad ono ubojica pitanje- kompajliranje. nedo bog kompajliranje kernela. stavri koje se ljudi tolko boje jer im niko nikad nije objasnil, a tolko je jednostavno. zato ne ubuntuu. jer je blesav, ne standardiziran i lako se u njemu pogubiti. a to niko ne zeli.
Pogledaj mene.
ex. Ubuntu user
ex. Debian user
ex. Slackware
ex. Arch user
ex. lfs
ex. Gentoo user
ex. .....
now Fedora user
will be Frugalware....

Znaš zašto? Jer mogu.

Znam i mogu prevrnuti svoj sistem naopačke. Kernel sam toliko puta kompajlirao da bih mogao svoju konfu na žmirećki konfigurirati. Eh da, my heart belongs to KDE.

Govoriti da je nešto glupo jer ima puno nabacanih paketa je jednostavno glupo. Ovdje nitko nema pravo nekome zabraniti korištenje Ubuntua - iz tvog teksta se da zaključiti da bi ti to napravio. I sada: Što ćeš ti na GNU/Linuxu ako se neslažeš s njegovom filozofijom?

priznaj da si samo cekal temu u kojoj budes to mogel napisat;) pa i ja sam bil na ubuntuu, ubuntu je super ko otskocna daska. ali za ostat cijelo vrijeme ili cak duze od par mjeseci- mi no lajki.
devil

Post Postao/la devil »

Davor B. je napisao/la:
Ako ne pušiš na tom ćeš poslu propušiti, a nakon nekog vrimena i propišati. Sanjati ćeš svoj posal!! I u snu rješavati probleme, kako se i meni događalo. Ajde radije u aplikacijske programere. Takvi posal ostavu na poslu, a sistemci svoj posal radu 24 sata dnevno. I kad si u kafiću doći će neko i pokupiti će te da pogledaš zašto nešto ne radi.
znam ja to jako dobro, nije da mi bas smeta. bar nece sad u pocetku, kasnije lako krenem nsto drugo raditi. uviek se lako u konzultatne ubaciti:)
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Davor B. je napisao/la:
Čovječe! Kolko istine u tome, no mene je i razvoj aplikacija dovodio do trenutka kada sam samo code vrtio pred očima i rješavao algoritme u glavi dok sam hodao, jeo i spavao... brrrrrr. Nebih više, hvala!
Odgovori