Google chrome, a sada i opera nakon što je uzela chromov engine je postala smeće. Ima memory leak koji sam potvrdio sa straceom i jednostavno guta memoriju. pojede 4 GB rama i onda još 8 GB swapa i onda sustav počne rikavati. rekoh, da probam ff i troši rama daleko manje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Meni je količina rama stalno pred očima na desktopu u GkrellM indikatoru i zato znam otprilike koliko FF troši.
@iweb: Jesi li siguran da mjeriš pravu potrošnju memorije (tj. rezidentnu - stvarnu a ne onu virtualnu, koja je uvijek puno veća)
Edit: u stvari ni FF mi ne troši ništa više od Chromiuma.
Potpuno je nebitno na koje stranice odem, što god posjetim zauzeće memorije raste. Dapače, ne moram čak ni otvarati nove stranice, dovoljno je da skrolam po tabovima i memorija se polako zauzima. Iako, sumnjam zapravo da je fundamentalni uzrok u nekoj biblioteci jer je ovo na debian stretch, dirketno upgradan sa debian jessie koji je imao daleko, daleko gore memory leakove i kataklizmiško loš disk management. Recimo, kod kopiranja datoteka sve bi iskopirao u ram i tek onda na disk, što znači kada bi kopirao fajl napunio sav ram, sav swap i tek onda na disk, no tada bi laptop posta opoptuno neuptrebljiv jer bi load bio preko 80. na stretchu se to popravilo, ali chrome memory leak je i dalje isti.
BTW, ako želite videjti zauzeće memorije od nekog programa, nalazi se u /proc/PID/status (PID je program id od programa, numerička vrijednost).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
shrike je napisao/la:Potpuno je nebitno na koje stranice odem, što god posjetim zauzeće memorije raste. Dapače, ne moram čak ni otvarati nove stranice, dovoljno je da skrolam po tabovima i memorija se polako zauzima. Iako, sumnjam zapravo da je fundamentalni uzrok u nekoj biblioteci jer je ovo na debian stretch, dirketno upgradan sa debian jessie koji je imao daleko, daleko gore memory leakove i kataklizmiško loš disk management. Recimo, kod kopiranja datoteka sve bi iskopirao u ram i tek onda na disk, što znači kada bi kopirao fajl napunio sav ram, sav swap i tek onda na disk, no tada bi laptop posta opoptuno neuptrebljiv jer bi load bio preko 80. na stretchu se to popravilo, ali chrome memory leak je i dalje isti.
BTW, ako želite videjti zauzeće memorije od nekog programa, nalazi se u /proc/PID/status (PID je program id od programa, numerička vrijednost).
Da nije nešto u tvom sustavu shebano?
A zauzeće memorije u proc/PID je ista stvar kao u top, htop, ps -aux ili bilo čemu drugom jer mislim da svi čitaju iz proc/statusa. Samo treba paziti da se ne gleda virtualna memorija nego stvarna (dakle ne VmSize ili VmPeak nego VmRSS).
da, nešto je. jessie instalacija je bila totalno smeće. Ali kompletno neupotrebljivo, kao da imam experimental. mint je radio totalno glatko, no sada sam odlučio napraviti upgrade na stretch i probati ovo debuggirati pa što se da naučiti.
inače, da u pravu si, svi gledaju u /proc, ali napomenuo sam to čisto za ekipu koja to ne zna i gleda u htop/top/štoveć i onda procjenjuje koliko je što zauzelo:)