[MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

NoMaam
Spol: M

Re: [MOZILLA FIREFOX] Sve o njemu...

Post Postao/la NoMaam »

vision je napisao/la::udri_glavom
Promijeni u:

Kod: Označi sve

#navigator-toolbox > toolbar:not(#toolbar-menubar):not(#TabsToolbar):-moz-lwtheme {
  background-image: linear-gradient(rgba(255,255,255,.0), rgba(255,255,255,.0));
}
:thmbs-up :thmbs-up :thmbs-up :thmbs-up :thmbs-up .
Hvala puno. Zamijenio sam samo prvi red i sve radi. Tko zna dokad, možda do Firefoxa 47 :-D

Pozz
Ok i što sad?
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Google chrome, a sada i opera nakon što je uzela chromov engine je postala smeće. Ima memory leak koji sam potvrdio sa straceom i jednostavno guta memoriju. pojede 4 GB rama i onda još 8 GB swapa i onda sustav počne rikavati. rekoh, da probam ff i troši rama daleko manje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jurastublic

Post Postao/la jurastublic »

Chromium radi savršeno, hvala bogu. S dva youtubea i dvije obične stranice oko 600 MB.
slika
:thmb-up
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Meni Firefox sa tri taba otvorena jede od 1,24 GB do 2,2GB RAM-a. :zvizdi
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Vi to inače (redovito) mjerite potrošnju RAM-a ili ste to sad napravili zbog shikeovog posta? :-D

@shrike, trebao si dati linkove na web stranice koje ti pojedu RAM pa da usporedba bude ista... ovako je to khm... :hmm
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
jurastublic

Meni je količina rama stalno pred očima na desktopu u GkrellM indikatoru i zato znam otprilike koliko FF troši.
@iweb: Jesi li siguran da mjeriš pravu potrošnju memorije (tj. rezidentnu - stvarnu a ne onu virtualnu, koja je uvijek puno veća)
Edit: u stvari ni FF mi ne troši ništa više od Chromiuma.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Često bacim pogled na temperaturu CPU-a u panel, a kad zatvorim prozor bacim nekad oko na procese, net, i ram u conky.

Kod mene opera dobro radi sa uključenim nativnim adblockom, jedino na neke stranice ne može otvoriti video ali me to ne zanima.

20 stranica, dosta reklama, 2 yt:
Opera: 1.38 GB;
FF: 1.1 GB;
Chromium: 1.8 GB;

FF je očajno spor, treba mu nekoliko sek. I više da učita stranicu.
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Potpuno je nebitno na koje stranice odem, što god posjetim zauzeće memorije raste. Dapače, ne moram čak ni otvarati nove stranice, dovoljno je da skrolam po tabovima i memorija se polako zauzima. Iako, sumnjam zapravo da je fundamentalni uzrok u nekoj biblioteci jer je ovo na debian stretch, dirketno upgradan sa debian jessie koji je imao daleko, daleko gore memory leakove i kataklizmiško loš disk management. Recimo, kod kopiranja datoteka sve bi iskopirao u ram i tek onda na disk, što znači kada bi kopirao fajl napunio sav ram, sav swap i tek onda na disk, no tada bi laptop posta opoptuno neuptrebljiv jer bi load bio preko 80. na stretchu se to popravilo, ali chrome memory leak je i dalje isti.

BTW, ako želite videjti zauzeće memorije od nekog programa, nalazi se u /proc/PID/status (PID je program id od programa, numerička vrijednost).
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
jurastublic

shrike je napisao/la:Potpuno je nebitno na koje stranice odem, što god posjetim zauzeće memorije raste. Dapače, ne moram čak ni otvarati nove stranice, dovoljno je da skrolam po tabovima i memorija se polako zauzima. Iako, sumnjam zapravo da je fundamentalni uzrok u nekoj biblioteci jer je ovo na debian stretch, dirketno upgradan sa debian jessie koji je imao daleko, daleko gore memory leakove i kataklizmiško loš disk management. Recimo, kod kopiranja datoteka sve bi iskopirao u ram i tek onda na disk, što znači kada bi kopirao fajl napunio sav ram, sav swap i tek onda na disk, no tada bi laptop posta opoptuno neuptrebljiv jer bi load bio preko 80. na stretchu se to popravilo, ali chrome memory leak je i dalje isti.

BTW, ako želite videjti zauzeće memorije od nekog programa, nalazi se u /proc/PID/status (PID je program id od programa, numerička vrijednost).
Da nije nešto u tvom sustavu shebano?
A zauzeće memorije u proc/PID je ista stvar kao u top, htop, ps -aux ili bilo čemu drugom jer mislim da svi čitaju iz proc/statusa. Samo treba paziti da se ne gleda virtualna memorija nego stvarna (dakle ne VmSize ili VmPeak nego VmRSS).
shrike
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

da, nešto je. jessie instalacija je bila totalno smeće. Ali kompletno neupotrebljivo, kao da imam experimental. mint je radio totalno glatko, no sada sam odlučio napraviti upgrade na stretch i probati ovo debuggirati pa što se da naučiti.

inače, da u pravu si, svi gledaju u /proc, ali napomenuo sam to čisto za ekipu koja to ne zna i gleda u htop/top/štoveć i onda procjenjuje koliko je što zauzelo:)
Odgovori