Linux za stariji pc

Diskusije o hardveru i driverima pod Linuxom.

Moderator/ica: Moderatori/ce

trzalica
Spol: M

Re: Linux za stariji pc

Post Postao/la trzalica »

JH-IM je napisao/la:
rudar je napisao/la:Zar Unity nije pretežak za samo 1 Gb RAM-a?
Za 1 GB RAMa je sve osim LXDEa i sličnih preteško, još desktop environment i nije toliki problem koliko browser kada krene surfanje jer današnji browseri troše jako puno RAMa i 1.2 GB koliko on čini mi se da ima se brzo potroši.
Mogu browseri i više od 1gb trošiti, zavisi šta radiš i koliko tabova imaš otvorenih. Ja bih MB96 preporučio da isproba Linux Mint Xfce verziju - tamo ima već sve instalirano i prilagođeno za normalan rad a i dosta je blag prema RAM memoriji.
rudar

Post Postao/la rudar »

trzalica je napisao/la:Ja bih MB96 preporučio da isproba Linux Mint Xfce verziju - tamo ima već sve instalirano i prilagođeno za normalan rad a i dosta je blag prema RAM memoriji.
Da, to je i bila rana ideja na ovom postu (ja sam i link dao za LM 17 Xfce kao LTS), ali čini se da se čovjeku ne sviđa.
MB96

Post Postao/la MB96 »

Rudar i Trzalica napisao sam ranije da sam probao mint 17 xfce i da mi se svdija.

Hvala svima jos jednom, u moj uzi izbor su usli mint 17 xfce i ubuntu 14.04.2 videcu koji mi vise odgovara i to ce biti to. :-D
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Preletio sam postove pa nisam pročitao da ste mu već predložili Mint Xfce... :oops
MB96

Post Postao/la MB96 »

Pozdrav ljudi, napravio sam dual boot i instalirao ubuntu pored XP-a. Instalacija je prosla lepo brze nego kad reinstaliram XP (koji radi normalno) ali ubuntu radi u slowmotion-u bukvalno. Kursor misa se lepo krece ali kad kliknem nesto nastaje haos nemoguce je bilo sta otvarati jer je ono dosta iritantno kako se pojavljuje prozor. Sta moze biti problem?
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

Jesi li instalirao Ubuntu s Unityjem ili neki drugi? Imaš li swap particiju? Nalazi li ti se Ubuntu slučajno na NTFS particiji?
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Kaj veli sistem monitor za cpu-ram-hdd zauzeca. . ?
MB96

Post Postao/la MB96 »

@iweb da unity, swap je 2 puta veca od rama, ne lepo sam promenio format tokom instalacije na ext4.

@maxbunker tesko se otvara sve, sistem monitor mislim da treba da se instalira a to je u ovom momentu mnogo tesko.

Probao sam da instaliram compiz config da ugasim efekte ali nastaje strasno kocenje, inace ovo pisem sa XP-a.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Sistem monitor tj nadzor sistema je vec predinstaliran ako je to klasik ubuntu unity. Nakon starta ubuntu provjerava za update a ima tu još i drugih radnji pa probaj ga pustiti par minuta... ali bi tada bilo dobro imati na ekranu nadzor sistema pa pratit kaj ga ždere najviše. ..
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

MB96 je napisao/la:@iweb da unity, swap je 2 puta veca od rama, ne lepo sam promenio format tokom instalacije na ext4.

@maxbunker tesko se otvara sve, sistem monitor mislim da treba da se instalira a to je u ovom momentu mnogo tesko.

Probao sam da instaliram compiz config da ugasim efekte ali nastaje strasno kocenje, inace ovo pisem sa XP-a.
Ali zašto si uzeo Unity kad ti je većina na prethodnim stranicama savjetovala da uzmeš neki lakši DE za to računalo?
No dobro sad, isprobao si i vidiš da ne ide tako glatko, možda da se onda vratiš na Xfce, kad si već rekao da ti se sviđa. :)
Odgovori