Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Potpuno gnušanje KDE-om, uvjerite me suprotno.
ja rijetko vidim desktop tako da sam u biti dugo imao default background... widgeti su mi fore, ali opet, kako ih praktički nikada ne vidim i beskorisni.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- Vlado9A
- Spol: M
Pogledaj što se ovdje nudi ...
http://manjaro.org/get-manjaro/
Probao sam manjaro linux nakon 11 godina isprobavanja kojekakvih drugih distribucija i nisam se razočarao. Izvrsna alternativa kde desktopu je cinnamon (zaviri u community editions pri dnu stranice), mada sam priznajem zadnje vrijeme isključivo na gnome3.
Ne možeš očekivati da će se kde sam od sebe popraviti ili promijeniti... ti si taj koji možeš napraviti promjenu, odluči se za cinnamon ili gnome3
http://manjaro.org/get-manjaro/
Probao sam manjaro linux nakon 11 godina isprobavanja kojekakvih drugih distribucija i nisam se razočarao. Izvrsna alternativa kde desktopu je cinnamon (zaviri u community editions pri dnu stranice), mada sam priznajem zadnje vrijeme isključivo na gnome3.
Ne možeš očekivati da će se kde sam od sebe popraviti ili promijeniti... ti si taj koji možeš napraviti promjenu, odluči se za cinnamon ili gnome3
arch with you all 
- Branimir
- Kontakt:
Nu, već skoro dva dana na apdejtovanom KDEu na 4.13 i nema problema otprije. Pohvale uznicima KDE koda, dobro ovo radi, brzo je (koliko može bit s obzirom na šarenilo).
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
@Branimir, evo vidiš. Hajde sada lijepo promijeni u prvom postu naslov teme ili barem malo ublaži ono "gnušanje".
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Mudro...Vl@do je napisao/la:@Branimir, evo vidiš. Hajde sada lijepo promijeni u prvom postu naslov teme ili barem malo ublaži ono "gnušanje".
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
- holden
šmekerskije bi bilo da se stavi solved ispred 
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
ili "uvjerili ste me"holden je napisao/la:šmekerskije bi bilo da se stavi solved ispred
Moj pogled na sve to.
- Branimir
- Kontakt:
I dalje se gnušam widgeta i tray aplikacija koje lošije od onih iz XFCE-a.
Upravljanje desktopovima doduše radi lijepo, joša da prepilim VGA kabel da mi stane hdmi pored njega.
Uvjeren nisam, jer bih stavio XFCE da nema žena već sto stvari svojih gore, a i ne da mi se gubit vrijeme na instaliranje i štelanje cijeli dan da izgleda onako kako bih htio.
Ali pohvale u svakom slučaju, upravljanje displejima je tip-top rješeno, evo čak i hdmi zvuk radi (hvala ti kernele). Fali mi doduše Orta tema koju sam koristio na Xfce-u i ljuti me docky koji mi više ne da dodavat ništa na panel (!!??!?!).
S ozbirom da je pod haubom neki ubuntu, dobro radi sve.
Još jedna pohvala, network manager kde-ov radi super, za razliku od wicda koji loše upravlja bežičnim mrežama (bar kako sam ga probao prije neki dan).
Postoji još jedna stvar koju nisam probao, a to je trajanje baterije, no kako mi laptop stoji zatvoren na stolu na stalku s hladnjakom za laptop, spojio sam monitor, miš i tipkovnicu, jer mi sad služi kao "glavno" računalo u kući.
Ako otkrijem kakvu novu gnušoliku stvar, javim!
Hvala svima!
Upravljanje desktopovima doduše radi lijepo, joša da prepilim VGA kabel da mi stane hdmi pored njega.
Uvjeren nisam, jer bih stavio XFCE da nema žena već sto stvari svojih gore, a i ne da mi se gubit vrijeme na instaliranje i štelanje cijeli dan da izgleda onako kako bih htio.
Ali pohvale u svakom slučaju, upravljanje displejima je tip-top rješeno, evo čak i hdmi zvuk radi (hvala ti kernele). Fali mi doduše Orta tema koju sam koristio na Xfce-u i ljuti me docky koji mi više ne da dodavat ništa na panel (!!??!?!).
S ozbirom da je pod haubom neki ubuntu, dobro radi sve.
Još jedna pohvala, network manager kde-ov radi super, za razliku od wicda koji loše upravlja bežičnim mrežama (bar kako sam ga probao prije neki dan).
Postoji još jedna stvar koju nisam probao, a to je trajanje baterije, no kako mi laptop stoji zatvoren na stolu na stalku s hladnjakom za laptop, spojio sam monitor, miš i tipkovnicu, jer mi sad služi kao "glavno" računalo u kući.
Ako otkrijem kakvu novu gnušoliku stvar, javim!
Hvala svima!
Uzmeš bilo koju ikonu koja ti se nalazi na klasičnom meniju i samo navuci na docky, pokazat će ti se + i to je to. Koji ti je sada kernel?Branimir je napisao/la:I Fali mi doduše Orta tema koju sam koristio na Xfce-u i ljuti me docky koji mi više ne da dodavat ništa na panel (!!??!?!).