TOP TEMA: Linux Mint fan club

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

calisto053
Moderator
Spol: M

Re: TOP TEMA: Linux Mint fan club

Post Postao/la calisto053 »

oldman je napisao/la:Još mi fali slideshow Wallpapera jer sam se navikao na to a na 17 se ruši. Koje god sam instalirao ne rade. Vidim i po drugim forumima da ljudi s time imaju problema. Na 16 je radilo a na 17 i 17.1 ne radi. :place
Cini mi se da je to poboljsano u novom Cinnamonu 2.4

http://segfault.linuxmint.com/2015/03/c ... g-through/
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
oldman

Post Postao/la oldman »

@ calisto , vidio sam i ja , samo neznam kako to mogu baciti na Mate. Zapravo, možda glupo pitanje, ali ne sviđa mi se na cimetu crna pozadina, zato sam i instalirao Mate. Može li se to promijeniti u neku svijetliju "normalnu"? :-D
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Mislis panel i window teme dal se mogu promjenit u sivu/bijelu? Ako to mislis, onda da, imas u postavkama da skines nove druge teme...
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
oldman

Post Postao/la oldman »

To sam napravio na Mate i ok mi je. Samo i na Cinnamonu nije Background slide show radio ili nije radio kako treba. Zbog darkerske teme nisam ni pokušavao instalirati pa ni skinutu Cinnamon.
teorijavelikogpraska

Post Postao/la teorijavelikogpraska »

oldman je napisao/la:To sam napravio na Mate i ok mi je. Samo i na Cinnamonu nije Background slide show radio ili nije radio kako treba. Zbog darkerske teme nisam ni pokušavao instalirati pa ni skinutu Cinnamon.
rekao bih da slajdšou radi na cinnamonu, ali ajde, pretpostavimo da radi ne. Evo ti mali skroman poklon za Uskrs.

Preradio sam zatebe jednu skriptu (ona koja mi je bila nit vodilja, biila je neupotrebljiva), pa lijepo lagano slijedi korak po korak i imat češ slajdšou.

1. stavi sve pozadine koje želiš u neki folder. (ovaj primjer je ako staviš u folder slike,ako staviš u neki drugi moraš promijeniti i u skripti)

2. u svom /home/tvojeime folderu si napravi skriptu sa imenom promjena_pozadine.sh, ovog sadržaja

Kod: Označi sve

*!/bin/bash
POZADINE=/home/tvojeime/Slike
cd $POZADINE

while [ 0 ]; do
    for NOVA_POZADINA in "$POZADINE"/*; do
        gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri "file://${NOVA_POZADINA}"
        sleep 60
    done
done
zamijeni ono tvojeime sa svojim folderom, i zamijeni si interval, ja sam ti stavio 60 sekundi

dodijeli izvršne ovlasti

Kod: Označi sve

sudo chmod +x promjena_pozadine.sh
onda si lijepo napravi prazan pokretač aplikacija (desni klik miša na radnu površinu i trebala bi ti se ponuditi ta opcija)

pod naziv stavi što hočeš, a u polje naredba stavi

/home/tvojeime/promjena_pozadine.sh

i sad lijepo svaki put kad hočeš da pokreneš slajdšou, samo klik ili dvoklik na taj pokretač, i imat češ svoj slajdšou.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Možeš i instalirati Variety, trebao bi raditi na Cinnamonu. S Varietyjem možeš dodati više foldera s wallpaperima, ili povlačiti wallpapere s nekih web stranica, namjestiti interval izmjenjivanja u slideshowu, primijeniti efekte na zadani wallpaper...

http://peterlevi.com/variety/wp-content ... 01-all.jpg
oldman

Post Postao/la oldman »

@ tvp , vrlo ljubazno od tebe, samo ću morati na engleskom jer mi je sistem na njemu. Nisam stavio hrvatski baš zbog raznih tutorijala koji su uglavnom na engleskom. Javit ću se bez brige ako zapnem .
@ Abz , mislim da Variety nisam mogao pokrenuti. Plus još njih barem 3 koje sam našao na netu. Mogu ponovno. Vrag mi nije dao mira pa sam instalirao na Rebeccu 17.1 ako bi se nešto popravilo, ali nije. Jedino se poboljšala podešavanja i izgled. Hvala, budem nastavio. Wallch je jednostavan i prije mi je dobro radio. :-D
teorijavelikogpraska

Post Postao/la teorijavelikogpraska »

oldman je napisao/la:@ tvp , vrlo ljubazno od tebe, samo ću morati na engleskom jer mi je sistem na njemu. Nisam stavio hrvatski baš zbog raznih tutorijala koji su uglavnom na engleskom. Javit ću se bez brige ako zapnem .
ona skripta koju sam ti ponudio radi odliĉno na cinamonu, ali šteka, to jest izgleda ne šljaka na mati, ali możeš probati. skripta je ok, ali nešto neštima u mati. AKO riješim, postaču. ako je ingliš, samo slika promijeniš u pictures, mislim da je ostalo isto.
oldman

Post Postao/la oldman »

@ tvp , šaljem pusu Abz !!! Sad mi radi Variety i moram priznati ima puno više nego mi treba. Domo arigato Abz ! :bravo

Zaboravio sam dodati da skener radi kad mu se hoće. To na simple scan. Vuescan radi otprve, ali mi je puuuuno dati 79$ za njega. I gscan radi na prvu tako da mi scan nije problem. Ja zadovoljan.
Sad prst u uho i pičim i uživam. :thmb-up
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

oldman je napisao/la:Zapravo, možda glupo pitanje, ali ne sviđa mi se na cimetu crna pozadina, zato sam i instalirao Mate. Može li se to promijeniti u neku svijetliju "normalnu"? :-D
Pogledaj malo ovdje, možda nađeš štogod korisno ;)
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
Odgovori