oldman je napisao/la:To sam napravio na Mate i ok mi je. Samo i na Cinnamonu nije Background slide show radio ili nije radio kako treba. Zbog darkerske teme nisam ni pokušavao instalirati pa ni skinutu Cinnamon.
rekao bih da slajdšou radi na cinnamonu, ali ajde, pretpostavimo da radi ne. Evo ti mali skroman poklon za Uskrs.
Preradio sam zatebe jednu skriptu (ona koja mi je bila nit vodilja, biila je neupotrebljiva), pa lijepo lagano slijedi korak po korak i imat češ slajdšou.
1. stavi sve pozadine koje želiš u neki folder. (ovaj primjer je ako staviš u folder slike,ako staviš u neki drugi moraš promijeniti i u skripti)
2. u svom /home/tvojeime folderu si napravi skriptu sa imenom promjena_pozadine.sh, ovog sadržaja
Kod: Označi sve
*!/bin/bash
POZADINE=/home/tvojeime/Slike
cd $POZADINE
while [ 0 ]; do
for NOVA_POZADINA in "$POZADINE"/*; do
gsettings set org.gnome.desktop.background picture-uri "file://${NOVA_POZADINA}"
sleep 60
done
done
zamijeni ono tvojeime sa svojim folderom, i zamijeni si interval, ja sam ti stavio 60 sekundi
dodijeli izvršne ovlasti
onda si lijepo napravi prazan pokretač aplikacija (desni klik miša na radnu površinu i trebala bi ti se ponuditi ta opcija)
pod naziv stavi što hočeš, a u polje naredba stavi
/home/tvojeime/promjena_pozadine.sh
i sad lijepo svaki put kad hočeš da pokreneš slajdšou, samo klik ili dvoklik na taj pokretač, i imat češ svoj slajdšou.