Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abnormal
Spol: M

Re: Ubuntu 10.04 LTS Luicd lynx

Post Postao/la Abnormal »

Grof je napisao/la:
Abnormal je napisao/la:Ne, nije Carnet.
T-com
Čekaj... da ti router nije u bridge modu?
Nije. Našao sam u ubuntu dokumentaciji da je moja kartica podržana ali ne radi dobro. Tamo je bio i savjet da instaliram ndiswrapper pa probam s windows driverom, tako da ću to i probat.

Kad sam radio update nakon istalacije i još instalirao fglrx driver morao sam restartati. Nakon restarta nestala mi je ikonica network managera u trayu. Kako da je vratim?
Abnormal

Post Postao/la Abnormal »

Samo da obavijestim da sam probao preko ndiswrappera instalirati windows driver za tu moju nesretnu Realtek karticu i da to stvarno jako dobro funkcionira i riješilo mi je problem spajanja na net. Znam da nije baš popularno na linuxu koristit driver napravljen za windows, al bolje i to nego ništa.
I još jedna stvar - na mintu je ovaj postupak još lakše obaviti nego na ubuntu, jer mint u kontrolnom centru već ima pripremljen potrebni ndiswrapper tool.
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Abnormal je napisao/la:Znam da nije baš popularno na linuxu koristit driver napravljen za windows, al bolje i to nego ništa.
Nemoj se zbog toga uzrujavati. Za razliku od windoza, Linux može "krasti" tuđi driver. Zapravo. čak ga niti ne krade nego iz njega izvlači ono kaj mu treba...
Suko
Site Admin

Skype u repozitorijima

Post Postao/la Suko »

Da li je istina da je Skype dodan u Lucidove repozitorije?
Jel može netko od vas s Lucidom provjeriti?
despot77

Re: Skype u repozitorijima

Post Postao/la despot77 »

Suko je napisao/la:Da li je istina da je Skype dodan u Lucidove repozitorije?
Jel može netko od vas s Lucidom provjeriti?
Ja maloprije instalirao na Mint 9 iz Synaptic-a verzija 2.1.0.81 beta
CaM
Kontakt:

Post Postao/la CaM »

Da, ima Skype u Ubuntu Software Centru
domi

Post Postao/la domi »

speedy je napisao/la:zna tko kako instalirati amarok 1.4 na lucida??

pratio sam jedan tut ali po njemu vise ne ide pisan je za Betu,,,,,,,,, uzhas je na Rhytmboxu
http://www.dwasifar.com/?p=1111
ja upravo instalirao i nestala mi icona volume control poslije instalacije bo :)
Edit:prije same instalacije moraš instalirati neki

Kod: Označi sve

libmysqlclient15off
al sve ti piše tamo ti si pametan dečko ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
domi

Post Postao/la domi »

Dal netko ima instaliran Amarok 1.4?Ok mi je ali bi pitao nešto,proc mi je na 60% kad slušam glazbu na njemu a na VLC-u 10-12% dali je to normalno ili?
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

domi je napisao/la:Dal netko ima instaliran Amarok 1.4?Ok mi je ali bi pitao nešto,proc mi je na 60% kad slušam glazbu na njemu a na VLC-u 10-12% dali je to normalno ili?
Meni nekad zna na Karmicu Amarok tako jesti procesor. No ni ne koristim ga, najviše koristim Rythmbox. I Mozilla mi je gladna resursa da to nije normalno, pa koristim Chrome.

Neznam do čega je to, i Amarok mi je na početku bio OK, a kasnije mu treba dosta resursa (možda zato što je predviđen za KDE szbunjen ).
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
domi

Post Postao/la domi »

Sad sam probao kad maknem play listu i skin onda radi kako treba ma vraćam se ja svom starom i provjerenom VLC ,prirastao mi je srcu :D
zole052 je napisao/la
Odgovori