GNOME 3.0

Teme vezane za GNOME grafičko okruženje.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Hugo
Spol: M
Kontakt:

Re: GNOME 3.0

Post Postao/la Hugo »

[quote="/Zoran\"]Imam ATI X1650, grafička je odlična, neka ona meni poživi :) , samo što više nije podržana od strane proizvođača, mada dosad nisam imao nekih problema sa open driverima. Moja je instalacija friška, osim gnome twek toola nisam ništa dodavao, možda zato meni ne troši toliko, ili se mora koristit duže da poćne krasti memoriju kako piše u onom bug reportu što je @sumski postavio, nemam pojma.[/quote]

Pa iskreno, ja odmah nakon instalacije nisam ni obraćao pažnju na resurse, pa pretpostavljam da onda nije previše trošio. Kasnije sam dodao neke ekstenzije, programe, teme, ikone, itd. i tek sam kasnije počeo primjećivati to.. :)

No Gnome2 i kad je nakrcan programima, i svime time, opet ne troši toliko kao shell..
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

Zaboravio sam napomenuti da ja koristim 64-bitnu verziju, pa možda to dodatno pogoduje iskorištavanju resursa.. :)
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
/Zoran\

Post Postao/la /Zoran\ »

Može bit, ja sam na 32bitnoj, nemam neku potrebu za 64bita...Budem koristio jedno vrijeme pa javim rezultate, nakon instalacije dodatnih programa i nakon dužih perioda korištenja kako će se ponašat pa bumo vidli.
"How come things that happen to stupid people always happen to me?" -- Homer
/Zoran\

Post Postao/la /Zoran\ »

Heh, nisam dugo trebao koristit da mi se gnome-shell počne debljat, nakon jedno 3 sata skočilo je zauzeće shella sa 20 na 100mb RAMa. Dosta puno ljudi se žali na to, čak sam vidio u updateima da ima update za shell u kojem piše da su neki memory leaksi popravljeni, ali nisam updateo, Hugo si ti update radio ?

U međuvremenu sam iz hrpe diskova izvadio LMDE Xfce koji imam već neko vrijeme, ali nisam stavljao na disk jer mi se nije svidio, a sad sam baš stavio da vidim kak će se ponašati, i nakon gašenja par servisa kojih ne koristim, na fresh start imam ovoliko zauzeće memorije:

slika

Nisam mogao vjerovat, a nije tako loš kad se malo privikneš, još imam malo posla oko tweakanja, ali baš mi se sviđa, možda ipak postanem xfceovac... :) . I nakon malo dužeg vremena rada memorija ne ide preko 250-300MB, a nekad ni preko 200 MB, ovisno o tome šta radim. :thumbs
"How come things that happen to stupid people always happen to me?" -- Homer
Hugo
Kontakt:

Post Postao/la Hugo »

[quote="/Zoran\"]Dosta puno ljudi se žali na to, čak sam vidio u updateima da ima update za shell u kojem piše da su neki memory leaksi popravljeni, ali nisam updateo, Hugo si ti update radio ?[/quote]

Jesam, sve sam update-ove skinuo, i sustav je ažuran.

Možda i ja probam xfce, nisam se dosad nikako bolje pozabavio njime. :)
valent
Kontakt:

Post Postao/la valent »

[quote="/Zoran\"]Heh, nisam dugo trebao koristit da mi se gnome-shell počne debljat, nakon jedno 3 sata skočilo je zauzeće shella sa 20 na 100mb RAMa. Dosta puno ljudi se žali na to, čak sam vidio u updateima da ima update za shell u kojem piše da su neki memory leaksi popravljeni, ali nisam updateo, Hugo si ti update radio ?

U međuvremenu sam iz hrpe diskova izvadio LMDE Xfce koji imam već neko vrijeme, ali nisam stavljao na disk jer mi se nije svidio, a sad sam baš stavio da vidim kak će se ponašati, i nakon gašenja par servisa kojih ne koristim, na fresh start imam ovoliko zauzeće memorije:

slika

Nisam mogao vjerovat, a nije tako loš kad se malo privikneš, još imam malo posla oko tweakanja, ali baš mi se sviđa, možda ipak postanem xfceovac... :) . I nakon malo dužeg vremena rada memorija ne ide preko 250-300MB, a nekad ni preko 200 MB, ovisno o tome šta radim. :thumbs[/quote]

Što kažeš da probamo napravit XFCE Fusion ? ;)
domi

Post Postao/la domi »

valent je napisao/la:
Što kažeš da probamo napravit XFCE Fusion ? ;)
probajte ;)
zole052 je napisao/la
i google vjerojatno zna i koliko im je piso dugacak a smeta ih ubuntu spyware :lulz
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
iForce

Post Postao/la iForce »

Zna li netko kako instalirati Fallback mode za GNOME 3?

Instalirao sam Ubuntu 11.04 i onda povukao GNOME 3 i GNOME Shell iz PPA. Sve radi super.
No problem je što se ne mogu logirati na Fallback jer te opcije jednostavno nema za odabrati.

Imam:

GNOME - GNOME Shell
Ubuntu - Valjda Unity koji više ne radi
Recovery Console
User Defined Session
Dropbox, jednostavno možete otvoriti račun i besplatno dobijete 2 GB http://db.tt/OioEmCb Ukoliko prilikom registracije koristite navedeni link oboje dobijemo 500 MB gratis.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

To bi trebal moći odabrati pod System info - forced fallback mode - izlogiraš se i ulogiraš (ne kreira posebnu sesiju)

slika
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Odgovori