Debian, gnome,... Što dalje?

Diskusije usko vezane uz Debian distribuciju.

Moderator/ica: Moderatori/ce

glaskoncILLa

Re: Debian, gnome,... Što dalje?

Post Postao/la glaskoncILLa »

zasto konzervativno, isporucuje se (gotovo) originalna aplikacija, sve eventualne promjene se rade iskljucivo u cilju standardizacije aplikacija koje za to ne mare.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
retsam
Spol: M

Post Postao/la retsam »

Epitet konzervativno se odnosio na xfce koji se relativno sporo mijenja, a i te promjene nisu velike(iz verzije u verziju) kad ih usporedimo s gnome 2 > gnome 3, kde 3 > kde 4 :)
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
Lutherus

Post Postao/la Lutherus »

Unity bez obzira na sve kaj canonical priča je hibrid gnome shella i sučelja smarophona i točno se vidi kako su pokrali gnome project tak da niti više ozbiljno shvačam unity niti canonical kava .

and back to debian
zašto debian baš mora biti sa gnome sučeljem kao defaultnim sučeljem?evo stvarno zašto ne bi bil xfce defaultna ili čak i jedina opcija?
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

odin je napisao/la:and back to debian
zašto debian baš mora biti sa gnome sučeljem kao defaultnim sučeljem?evo stvarno zašto ne bi bil xfce defaultna ili čak i jedina opcija?
to sad govoris o vlastitom ukusu ili?
debian je za mene sinonim gnome-a, ko prst i nokat.. i nadam se da se to nikad nece promijenit
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

Ma Debian će preći na KDE :)
Iako je na glasu kao najrastrošniji Desktop Environmenat.. mislim da ga Gnome3 i Unity slijede u stopu i još imaju tendenciju rasta potrošnje resursa.
Dok KDE iz verzije u verziju radi brže i racionalnije raspolaže sa resursima..
Ne bi se začudio da za npr godinu dana KDE bude lighter od Unity-a i Gnome-a 3
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
Lutherus

ma ne nek općenito.zašto baš mora biti gnome.niti je jedni niti je najbolji ali vidim da 90% debianovaca forsira gnome
stefan je napisao/la:Ma Debian će preći na KDE :)
Iako je na glasu kao najrastrošniji Desktop Environmenat.. mislim da ga Gnome3 i Unity slijede u stopu i još imaju tendenciju rasta potrošnje resursa.
rofl rofl to!care
The Acacia Strain

Post Postao/la The Acacia Strain »

odin je napisao/la:ma ne nek općenito.zašto baš mora biti gnome.niti je jedni niti je najbolji ali vidim da 90% debianovaca forsira gnome
stefan je napisao/la:Ma Debian će preći na KDE :)
rofl rofl to!care
ja forsiram gnome jer ni xfce ni kde mi nije dobar na debianu
dobro, govorio sam tako za kde i na ubuntu, al nakon i s maverickom, radije bi nekom preporucio kubuntu neg ubuntu
DebianResources
DebianHandbook
devil je napisao/la:nije neka tamo kanta pametnija od nas tu.
Lutherus

osobno bi mi bilo puno draže da na kraju instalacije debiana dobim meni kao što ima slackware sa nekoliko ponuđenih sučelja pa da sam odabereš koje ti odgovara.ili arch način,dobiješ konzolu i najosnovnije alate pa dalje sam slaži kaj ti treba.zaoravo po tom pitanju mi se arch jako sviđa i takaj način ima jednako smisla kao i slackware samo sa dovoljno ljen da mi pacman daleko više odgovara neko software installer
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

u cemu je razlika da ga instaliras isto kao sto instaliras arch, minimal install i onda odaberes sto zelis ili taskel tijekom instalacije?
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

@glas - znas li ti dal gnome dolazi kao 'defaultni' zbog odluke developera/maintainera ili popcona? Ili je to zacarani krug?
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Odgovori