Open Suse mi je super distra.
Nije mi neki hardver radio na početku, ali sam to uspio srediti. Ali da sam naletio na Suse odmah na početku korištenja Linuxa, te bi me stvari definitivno odbile od Suseta. Kao friški početnik bih se izgubio u svemu tome.
Sad mi radi sasvim dobro.
I slažem se sa stefanom - Yast mi je super alat. Bitno je zaboraviti na alate s drugih distri, i lako je priviknuti se na Yast.
Is openSUSE user-frendly distro?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Is openSUSE user-frendly distro?
One definition of the word mean is "small." Mean people live small, think small, and feel small—the smaller, the meaner.
-
Lutherus
Suse iskušavam od 8 i nijedan mi nije radil kako treba niti mi svi alati radili kako treba.
11.3 se čak i najdulje zadržal,čak puna 2 mjeseca i moram priznati da je na njemu radilo još i najveći broj stvari i da je stvarno iznad svojih prethodnika.ako voli tvoh hardver suse je super distra za home computer običnog kučnog korisnika jer ako imaš sreće sve radi out of the box.
11.3 se čak i najdulje zadržal,čak puna 2 mjeseca i moram priznati da je na njemu radilo još i najveći broj stvari i da je stvarno iznad svojih prethodnika.ako voli tvoh hardver suse je super distra za home computer običnog kučnog korisnika jer ako imaš sreće sve radi out of the box.
- Branimir
- Spol: M
- Kontakt:
Moje prvo linux iskustvo je bilo baš sa OpenSuse distribucijom. Mislim da je 11 bila verzija, neka od prvih, ili prva u nizu, ne pamtim.
Ono što pamtim je nestabilno KDE sučelje koje je žderalo previše resursa. S hardverom mislim da nisam imao previše problema. Općenito, KDE mi je totalni turn-off na bilokoju distru - podsjeća me na one frizirane aute s puno plastike, ledica na nepotrebnim mjestima, felgama u nekoj funky boji, a ispod haube i dalje Škoda Felicija sa 64 konjske snage. Otprilike tako i KDE, osim što je onda u pitanju dizel za 64 konjske snage, i gasi se svako malo, ispada iz brzine, i nemoš nikog preteć na cesti s njim,,,
OpenSuse user-friendly distra? 3/5 ocjena.
Ono što pamtim je nestabilno KDE sučelje koje je žderalo previše resursa. S hardverom mislim da nisam imao previše problema. Općenito, KDE mi je totalni turn-off na bilokoju distru - podsjeća me na one frizirane aute s puno plastike, ledica na nepotrebnim mjestima, felgama u nekoj funky boji, a ispod haube i dalje Škoda Felicija sa 64 konjske snage. Otprilike tako i KDE, osim što je onda u pitanju dizel za 64 konjske snage, i gasi se svako malo, ispada iz brzine, i nemoš nikog preteć na cesti s njim,,,
-
Lutherus
nebi baš usporedil kde i balkan tuniće.
takvu tuneri su omalovažavanje nas koji svaki slobodan trenutak provedemo sa autom.
takvu tuneri su omalovažavanje nas koji svaki slobodan trenutak provedemo sa autom.
- iv@n
- Site Admin
- Spol: M
- Kontakt:
Verzija 11 je imala stariju i nestabilnu verziju KDE-a, pokušaj ponovno, iznenadit ćeš se kako radi KDE SC 4.5Branimir je napisao/la:Moje prvo linux iskustvo je bilo baš sa OpenSuse distribucijom. Mislim da je 11 bila verzija, neka od prvih, ili prva u nizu, ne pamtim.
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.