preporuka/mišljenje o *buntu OSu za stariji IBM

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

NELE86
Spol: M

Re: preporuka/mišljenje o *buntu OSu za stariji IBM

Post Postao/la NELE86 »

Cek jesam li ja corav ili on gore kaze da ima celeron na 2.4 ghz,ako vec ima takav procesor steta je ne ubacit jos gigu rama koji te nece kostat vise od 100 kn(koristeni).Kad ubacis rama bilo koja distra linuxa ce se vrtit bez problema,ja prepoirucam mint poso je najmanje zajebancije sa njime
nevidljivi_P

Post Postao/la nevidljivi_P »

DoDo je napisao/la: Swappiness se stavlja na 0 tek ako pouzdano znas da nikad neces napuniti do kraja svoj RAM jer, u suprotnom, kad ti se napuni RAM i prijedje se na swap, nema cacheiranja swappanih page-ova u ram nego se ide direktno na disk, sto rezultira katastrofalno losim performansama (ne mozes ni misa pomaknuti).

Ja obicno volim staviti swappiness na cca 15-20, ovisno o tome koliko je rama u masini. Nulu stavljam tek na masinama s vise od 4 GB rama ako znam da se na njima nece pokretati 4 instance matlaba i 6 instanci openofficea istovremeno :-P.
Hvala, dobro je znat :) budem promijenio swappiness na neku razumniju brojku. Zasada se još ništa katastrofalno nije dogodilo...
nevidljivi_P

Post Postao/la nevidljivi_P »

NELE86 je napisao/la:Cek jesam li ja corav ili on gore kaze da ima celeron na 2.4 ghz,ako vec ima takav procesor steta je ne ubacit jos gigu rama koji te nece kostat vise od 100 kn(koristeni).Kad ubacis rama bilo koja distra linuxa ce se vrtit bez problema,ja prepoirucam mint poso je najmanje zajebancije sa njime
nisi ćorav, dobro si vidio, ali kao što sam rekao laptop nije moj tako da ja ne odlučujem o takvim stvarima, mogu samo prenijeti savjet dalje...
Odgovori