Kako vratiti dokumente?
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Kako vratiti dokumente?
.config ne sadrži dokumente, već konfiguracijske podatke od raznih korisničkih programa. Zato sam i dao terminal naredbu kojom može pronaći dokumente putem finda:
find /home/ -regex '.*\.\(jpg\|png\|doc\|xls\)'
find /home/ -regex '.*\.\(jpg\|png\|doc\|xls\)'
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
@shrike, pazi !
u mapi .config su i direktive za nautilus ( files ) i slične stvari . imam osjećaj da je novi .config kojeg je ubuntu napravio gazio stare mape DOCUMENTS te PICTURES i tu je izvor njenog problema
nije ona ništa brisala iz tih mapa, one su naprosto pregažene
u mapi .config su i direktive za nautilus ( files ) i slične stvari . imam osjećaj da je novi .config kojeg je ubuntu napravio gazio stare mape DOCUMENTS te PICTURES i tu je izvor njenog problema
nije ona ništa brisala iz tih mapa, one su naprosto pregažene
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
to bi bio žestoki bug i aposlutno besmisleno ponašanje.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
ne nalazim nista ni kad vidim skrivene mape.
da, meni je nestalo sve kad sam popraitla ovu uputu.
ajmo u detaljeLeptiric je napisao/la:ne nalazim nista ni kad vidim skrivene mape.
1) shrike je već objasnio zašto nećeš naći .config u košu
2) kažeš da nemaš .config niti sada nakon što ti desktop radi ???
jesi dobro gledala ?
otvori FILES , nakon Ctrl H , vidiš li ostale skrivene mape - sve počinju s točkom ?
sigurno nema .config mape ???
ne vjerujem, pogledaj još jednom, pa nam javi !
'81: ZX81 '83:ZX spectrum '85: Apple IIe '86:C-64 *** '87:PC-XT *** '88:PC-AT *** '90:386 *** 'itd.
ima je. sto s njom?
Jesi ti probala komandu koju ti je shrike dao?Leptiric je napisao/la:ima je. sto s njom?
- nicky
- Site Admin
- Spol: Ž
Hm, meni ovo zvuči kao da si se logirala sa drugim accountom. To bi objasnilo zašto nema ničega u home direktoriju i zašto eventualno ne možeš u terminalu dobiti smislen rezultat pretrage.
Da li možda imaš dual boot (više verzija ubuntua)? Postoji li više accounta na tom računalu?
Da li možda imaš dual boot (više verzija ubuntua)? Postoji li više accounta na tom računalu?
To je dobro pitanje, neka izlista sve korisnike ovdje:nicky je napisao/la:Hm, meni ovo zvuči kao da si se logirala sa drugim accountom. To bi objasnilo zašto nema ničega u home direktoriju i zašto eventualno ne možeš u terminalu dobiti smislen rezultat pretrage.
Kod: Označi sve
awk -F'[/:]' '{if ($3 >= 1000 && $3 != 65534) print $1}' /etc/passwdRe: Kako vratiti dokumente?
ne čini li ti se to prekompliciranim? daje isti rezultat. Učite da sam zato i dao find liniju za /home a ne /home/user ali to niako da pokrene iako bi prilično brzo reklo di su fajlovi 
Kod: Označi sve
grep 10[0-9][0-9] /etc/passwd Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!