Instalater to ne nudi, uvijek mora biti nešto odabrano
Ne želim si pregaziti suseov bootloader pa ga kasnije popravljati. Onda obično izgubim onu zgodnu mogućnost da unaprijed odaberem u koji OS da se digne nakon restarta.
Moderator/ica: Moderatori/ce
Ovo možeš s bilo kojim GRUB-om, ne mora biti SUSEov. Trebaš samo postaviti nešto tipa GRUB_SAVEDEFAULT na true.Fugu je napisao/la:Onda obično izgubim onu zgodnu mogućnost da unaprijed odaberem u koji OS da se digne nakon restarta.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Možda smo se krivo shvatili. Ova uputa iz linka mi izgleda kao za izbor defaultnog OS-a za boot. To nije problem.Cooleech je napisao/la:Ovo možeš s bilo kojim GRUB-om, ne mora biti SUSEov. Trebaš samo postaviti nešto tipa GRUB_SAVEDEFAULT na true.Fugu je napisao/la:Onda obično izgubim onu zgodnu mogućnost da unaprijed odaberem u koji OS da se digne nakon restarta.
EDIT: Evo.

Ccc, windowsima si dao najbrži dio diska.. sramota.Fugu je napisao/la:
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Ak se ne varam to je ssdejacCooleech je napisao/la:Ccc, windowsima si dao najbrži dio diska.. sramota.Fugu je napisao/la:
JH-IM je napisao/la:http://askubuntu.com/questions/132116/installing-ubuntu-12-04-without-installing-grub
Možda ti ovo bude pomoglo.
Je, ssd je, pa je brzina ista.Yeti je napisao/la:Ak se ne varam to je ssdejactak da ti je svejedno... Ko jos ima sistem na normalnom hardu..
![]()
Malo je glupo citirati svoj post, ali evo, napravio sam kao što piše gore. Stavio sam Ubuntu 14.10 Mate na mjesto starog Susea 13.1, pa sad prilikom odjave iz Susea 13.2 i dalje mogu odabrati u koji OS da se buta nakon restarta.Fugu je napisao/la:Palo mi je na pamet da bi mogao Ubuntu ipak instalirati s bootloaderom, ali bootloader na različito mjesto od postojećeg (suseovog u mbr-u).
Kasnije ubuntuov izbrišem (zapravo premjestim, da ga imam u slučaju potrebe), te ažuriram suseov postojeći.
Da li je to izvedivo?