Ubuntu 11.10

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
Lutherus

Re: Ubuntu 11.10

Post Postao/la Lutherus »

@drone
jedno je kad netko običan korisnik a drugo kad nekoga boli ona stvar i sasvim mu svejedno jer njemu treba samo facebook,youtube i možda stumble upon.
sori,al onih drugih ima najviše a za mene to nije korištenje računala.nekažemd a netko mora znati neznam kaj sad ne ali barem osnovne stvari mora znati i mora pokazati barem nekakav interes.jer ako sam korisnik ne želi pokazati ni 0.0000000000005 % interesa za svoj sustav, zašto bi se ja osjećal dužnime njemu pomoći kad se isti taj sustav zbrejka iz xx razloga a ista ta greška se informiranjem mogla izbjeći?

Ovo nije stvar geek non geek već zainteresiranosti.
Zadnja izmjena: Lutherus, dana/u 12 kol 2011, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.
drade

Post Postao/la drade »

?
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

He got the wrong guy rofl
Lutherus

Abzeenth je napisao/la:He got the wrong guy rofl
No i don`t.Samo mu odgovaram na ovo
Ali koristi ga i treba mu, samo možda nije geek.
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Naočale uzmi, odine, naočale. Ti se obraćaš korisniku drade, a onaj na kojeg misliš tj. na čiji post odgovaraš je drone. Manje alkohola i sve bu dobro ;) :D
Lutherus

:o
sranje se desi.isprafljeno
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Što se dogodilo? Nešto je obrisano? Tja, nisam vidio... :)

odine, slažem se, jasno je da mora biti bar nekog interesa od strane korisnika. Kompjuteri jesu komplicirani strojevi i mora se neki minimum uložiti u proučavanje svoje igračke :)

Samo, pitanje je gdje je granica. Očito ljudi žele koristiti računala na određeni način, većina samo za tih nekoliko stvari koje si naveo. Ono što želim istaknuti je da ne bi smjelo biti problema pri tome. Ako netko ide prčkati po sustavu, pa mu se zbrejka, onda ok, tko mu je kriv, neka malo prouči prije svojih majstorskih zahvata. Ali za ove osnovne stvari kad korisnik ne želi ništa prčkati ni mijenjati, tu i tamo instalirati neki program, sve bi trebalo raditi kao podmazano. Znamo iz iskustva da nije tako, zar ne? Za sada još ne postoji takav OS, a ono što sam želio reći je da bih volio da Ubuntu postane iako ga ja ne koristim.

@zagortenay
Iako razumijem što želiš reći s pozicije "običnog" korisnika, ova izjava baš i ne stoji:
Zaparavo su samo nerdovi oni kojima je nužno potrebno poznavanje kompa i naravno ljudima koji to studiraju iz raznih razloga.
Nekakva vrsta nerda jesam, jer su mi kompovi zabavni i volim svašta znati o njima, ali ne možeš biti uopće korisnik ako nemaš osnovna znanja o sustavu. Možeš se patiti i natezati s kompom bez obzira na OS. Prije ili poslije dočekat će te neki tebi nerješiv, a često trivijalan problem.

Dakle, pitanje je do koje dubine je potrebno ići s proučavanjem funkcioniranja kompjutera da bi se korisnik mogao nazvati "običnim" korisnikom.

BTW uvijek sam se čudio ljudima koje na benzinskoj odlaze po radnika da im natoči gorivo jer ne znaju ili neće same.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
Lutherus

I sad taj običan facebookičar radi update i nepročita što mu kaže package manager, recimo nakon update na linux-3.0 konkretno
vmlinuz26 becomes vmlinuz-linux
kernel26.img becomes initramfs-linux.img
kernel26-fallback.img becomes initramfs-linux-fallback.img

pa kod sljedećeg boota nakon gruba ima Error 15 je odma fuj linux,to smeće,nevalja ništa ovo ono.

(od konkretnijih problema , a trivijalnih ima svako malo,npr, jedan friški, libreoffice je sad rascjepkan na module.treba se malo priviknuti,mene smeta i ne odgovara mi takav naćin al ok).
To nije ok,a samo sa malo čitanja se moglo izbjeći.

Vidiš,al to neznaći da neznaju sami natoćito gorivo,već nežele.
Npr,kupiš novi F10 m5 i imaš ga samo u garaži gdje ga lickaš,poliraš ali ga nikad nevadiš iz garaže.
I kakva korist od tog auta?Imaš ga.Kul,ali on propada on se ne koristi i nesluži nećem.Bezveze baćen novac.No ako ga koristiš za svakodnevnu vožnju taj auto je ispunil svoju namjenu.A ako još možeš pa ga odvedeš koju puta na Grobnik,A1 Ring,Hockenheim ili Nordschleife još bolje.Ali,nitko netraži od tebe da ti nabiješ 2 hibridne turbine,dušikom hlađeni intercooler,poliraš kanale,nanovo sastaviš mašinu,....Bit je da ka koristiš za ono za što je namjenjen,za vožnju a ne za stajanje.

Isto je i sa računalima.Nije bitno dal je netko power user ili user dok taj stroj koristi.
Zadnja izmjena: Lutherus, dana/u 12 kol 2011, 22:05, ukupno mijenjano 1 put.
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Uh, sad si me podsjetio... još nisam promijenio to u grubu. Srećom symlinkovi za sada ferceraju.
...a uopće nisam fejsbukičar... :lol:
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
zagortenay

Post Postao/la zagortenay »

Pa dobro pod poznavanjem kompa sam se zapravo odnosio na odinovo razumijevanje kompa.Naravno da i ja kao korisnik smatram da se poneke stvari jednostavno morajju znati ukoliko se želi korstiti komp.Na kraju krajeeva i cjepanje drva podrazumjeva da nešto znaš jer aako ne znaš đžaba ti snaga ako nemaš tehniku.Ili možda još ljepši primjer za to da je potrebno razmišljati pri bilo čemu što radiš je jedan koji mi je prijatelj rekao citiram:"I kad prdi* moraš misliti jerr ako ne misliš onda se user**" rofl rofl
No pain,no pain!
Odgovori